Facebook Pixel Ποδόσφαιρο: Οι απογοητευμένοι της Αραβίας: Δεν έβλεπαν την ώρα να πάνε, δεν βλέπουν την ώρα να φύγουν…
| 2023-11-20 18:55:00

Οι απογοητευμένοι της Αραβίας: Δεν έβλεπαν την ώρα να πάνε, δεν βλέπουν την ώρα να φύγουν…

του Αλεσσάντρο Μερκιόρι
Οι απογοητευμένοι της Αραβίας: Δεν έβλεπαν την ώρα να πάνε, δεν βλέπουν την ώρα να φύγουν…

Τελικά τα χρήματα, φέρνουν ή δεν φέρνουν την ευτυχία; Εξαρτάται: συνήθως ναι, όχι όμως απαραιτήτως. Και κυρίως, όχι σε όλους. Χρειάζονται και άλλες παραμέτρους, όπως για παράδειγμα η ποιότητα ζωής εκτός γηπέδου, το ο,τιδήποτε που να σου θυμίζει κάτι από τις ρίζες σου. Πόσο μάλλον όταν είσαι Βραζιλιάνος ή από την Ιβηρική Χερσόνησο και αρρώσταινες από saudade, νοσταλγία, ακόμη και στις πλέον απελευθερωμένες ή προηγμένες πόλεις της Γηραιάς Ηπείρου. Πάντως οι Φιρμίνο, Γιότα, Γκάμπρι Βέιγκα, Ρούμπεν Νέβες, αλλά και ο Μιλίνκοβιτς- Σάβιτς έχουν ήδη «σκύλο» μετανιώσει που επέλεξαν τη Σαουδική Αραβία. Και δεν βλέπουν την ώρα να φύγουν.

 Δεν αρκεί, λοιπόν να έχεις 30, 40 ή και 50εκ. δολάρια στην τράπεζα για να είσαι ευτυχισμένος. Δεν αρκεί, που οι Σαουδάραβες κάνουν τα στραβά μάτια σε (απαγορευμένους, haram, όπως λέγεται στη γλώσσα τους) τόνους χοιρινού κρέατος ή λίτρα αλκοόλ, στις «καυτές» ενδυμασίες των συντρόφων τους για να ικανοποιήσουν τις καθημερινές συνήθειες των, αιρετικών, ως επί τω πλείστον αστέρων τους. Κάτι λείπει. Και δεν λείπει λόγω απληστίας. Ο Γεωργάτος, για παράδειγμα είχε απορρίψει δύο φορές επιταγές με ατελείωτα μηδενικά της Ίντερ γιατί, με το δίκιο του, ένας φραπές στο Πασαλιμάνι δεν θα μπορούσε να συγκριθεί με τίποτα, μ’ ένα εσπρεσάκι στη μιλανέζικη ομίχλη.

 Έτσι και ο Φιρμίνο. Έκανε τα πάντα για να φύγει από το παγερό και μουντό Λίβερπουλ, δελεάστηκε από τα πετροδολάρια, αλλά μετά το ντεμπούτο του, με «χατ-τρικ» με την Αλ Αχλί ακολούθησαν δεκατρία παιχνίδια χωρίς γκολ, κι η αναπόφευκτη ρήξη με τον Γερμανό προπονητή, Ματίας Τζάισλι που όχι μόνο του αφαίρεσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού αλλά, για παραδειγματισμό τον υποβίβασε και στον πάγκο. Ο Βραζιλιάνος ξεκαθάρισε στον μάνατζέρ του πως, τον Ιανουάριο θα φύγει, δεν θα είναι όμως εύκολο να βρεθεί μία ομάδα που θα πληρώσει, τόσο για τον δανεισμό του, όσο μέρος του συμβολαίου του.

 Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Ζοάο Πέδρο Νέβες Φελίπε, γνωστότερος ως «Γιότα» συμπαίκτης του Μπενζεμά στην, περυσινή πρωταθλήτρια Αλ Ιτιχάντ. Ο 24χρονος Πορτογάλος, που αγοράστηκε από την Σέλτικ 30εκ. ευρώ είχε αποδεχθεί, με χαρά τη μεταγραφή του στην Τζέντα ύστερα από την επιμονή του συμπατριώτη του Νούνιο Εσπίριτο Σάντος. Τώρα όμως που ο προπονητής, ύστερα από πέντε ήττες στη Saudi Pro League κι άλλη μία στο ασιατικό Champions League απολύθηκε, κακήν κακώς ο Γιότα ζήτησε να φύγει και να δοθεί δανεικός, οπουδήποτε. Ήδη ο μάνατζέρ του διαπραγματεύεται με την Τόττεναμ όπου θα ξανά έβρισκε τον Άγγελο Ποστέκογλου με τον οποίο πέρυσι, στη Σέλτικ είχαν κατακτήσει μαζί το σκοτσέζικο Treble.

 

 Την επιστροφή του στο βρετανικό Νησί, αλλά και την Premier League ονειρεύεται και ο Πορτογάλος Ρούμπεν Νέβες τον οποίο η Αλ Χιλάλ αγόρασε το καλοκαίρι από τη Γουλβς με 55εκ. ευρώ. Περισσότερο από «ζεστό» είναι το ενδιαφέρον της Νιουκάσλ, που ψάχνει απεγνωσμένα τον αντικαταστάτη του τιμωρημένου (λόγω παράνομων στοιχημάτων) Ιταλού, Σάντρο Τονάλι, υπάρχει όμως ένα σοβαρό κόλλημα, γιατί οι Magpies ανήκουν στο Public Investment Fund του Ριάντ, ήδη ιδιοκτήτη των ποδοσφαιρικών ομάδων Αλ Χιλάλ, Αλ Νασρ, Αλ Αχλί και Αλ Ιτιχάντ γεγονός που απαγορεύεται ρητά από τον κανονισμό, περί δανεισμού, της Premier League. Τον δρόμο της φυγής έχουν ήδη επιλέξει, τόσο ο 21χρονος Ισπανός Γκάμπρι Βέιγκα, για τον οποίο η Αλ Αχλί πλήρωσε 30εκ. ευρώ στη Θέλτα, όσο ο Σέρβος Μιλίνκοβιτς- Σάβιτς, μέχρι το καλοκαίρι στη Λάτσιο, που ήδη νοσταλγεί τον ρωμαϊκό ήλιο έχοντας μετανιώσει που δέχτηκε την Αλ Χιλάλ.

 

 Οι συγκεκριμένες είναι μόνο πέντε από τις περιπτώσεις απογοητευμένων, με τις ίδιες τους τις επιλογές ποδοσφαιριστών. Μπορεί να βγουν στην επιφάνεια κι άλλες, μπορεί και όχι. Το βέβαιο είναι ότι οι Σαουδάραβες, αφού κατέκτησαν το καλοκαίρι τον μισό, ποδοσφαιρικό πλανήτη ετοιμάζονται, τον Ιανουάριο να «επιτεθούν» και στον υπόλοιπο προσφέροντας τρελά συμβόλαια για τους Λεβαντόφσκι, Σαλάχ, Όσιμεν, Καζεμίρο, Βαράν, Σάντσο, Μπρούνο Φερνάντες, Σμόλινγκ, Λουκάκου, Ντιμπαλά, αλλά και (ξανά) Μουρίνιο. Κάποιοι θα το μετανιώσουν, κάποιοι άλλοι, όπως για παράδειγμα ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχουν ήδη ξεκαθαρίσει πως άξιζε το ρίσκο μίας τέτοιας απόφασης. Τελικά, τα χρήματα άλλοτε φέρνουν την ευτυχία, άλλοτε όμως όχι…    

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Ηγέτης στόπερ από Champions League - Δεν λυπάται τα σκληρά μαρκαρίσματα" - Πρόταση 3 εκατ. ο Ολυμπιακός!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags