Το πρώτο, λοιπόν συμπέρασμα του πλουσιότερου, ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος του πλανήτη, που δεν λογάριασε πόσα ξόδεψε για να «αρπάξει» από τη Γηραιά Ήπειρο, είτε αστέρια στη δύση τους, είτε άλλα που είχαν να δώσουν ακόμη πολλά σε Αγγλία, Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία ή Ισπανία ήταν ότι ο Ρονάλντο τίμησε και με το παραπάνω το φαραωνικό του συμβόλαιο των 250εκ. ευρώ, το χρόνο με την Αλ Νασρ, ο Γάλλος όμως, ούτε κατά διάνοια τα 100 που εισπράττει από την Αλ Ιτιχάντ.

 Αφορμή για να χάσουν την υπομονή τους, πρώτα οι φίλαθλοι και μετά ο Τύπος ήταν οι τρεις τελευταίες και συνεχόμενες ήττες της ομάδας, τις δύο στο πρωτάθλημα (2-5 από την Αλ Νασρ, 1-3 από την Αλ Ραέντ) και τη μία, επίσης με 3-1 στο Παγκόσμιο Συλλόγων από την αιγυπτιακή Αλ Αχλί, όπου ο Μπενζεμά, στο ένα παιχνίδι προκάλεσε πέναλτι υπέρ των αντιπάλων, χάνοντας στο άλλο ένα κρίσιμο σουτ από τα 11 μέτρα.

 Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν βέβαια η «σφαλιάρα» με 5-2 από την Αλ Νασρ του Ρονάλντο, αδιαμφισβήτητου υποδείγματος επαγγελματία με 23 γκολ σε 23 παιχνίδια, συνολικά 53 από τότε που μετακόμισε στο Ριάντ, παράλληλα πρώτου σκόρερ του τουρνουά με 19 γκολ, αλλά και βασιλιά των ασίστ με 9. Το γήπεδο συνόδευσε τον Γάλλο με τα συνηθισμένα «ουου» αποδοκιμασιών κι εκείνος, εκνευρισμένος ανταπέδωσε κλείνοντας τον λογαριασμό του στο ίνσταγκραμ.

 

 «Το φίλινγκ, υπογράμμισε ο Τύπος ανάμεσα στον Μπενζεμά και τους φιλάθλους έχει σβήσει και όταν το γυαλί ραγίσει δεν ξανά κολλάει». Προσθέτοντας, ότι από έναν τέτοιο παίκτη, οι προσδοκίες του λαού της Τζέντα ήταν πολλές περισσότερες από τα μόλις 12 γκολ σε 20 παιχνίδια. Και με το δίκιο τους, γιατί οι έως τώρα μέτριες αποδόσεις του βύθισαν την περυσινή πρωταθλήτρια στους -25 από την πρωτοπόρο Αλ Χιλάλ.

 Την καλύτερη ομάδα της μέχρι στιγμής διοργάνωσης, με την καλύτερη επίθεση (59) και την καλύτερη άμυνα (9). Την ομάδα του έμπειρου Πορτογάλου προπονητή, πρώην Μπενφίκα και Σπόρτινγκ Λισσαβόνας, Ζόρζε Ζεσούς που κατάφερε ν’ αντιμετωπίσει την πολύμηνη απώλεια, λόγω τραυματισμού του Νεϊμάρ μετατρέποντας σε απόλυτο σκόρερ τους Σέρβους Μίτροβιτς (πρώην Φούλαμ), Μιλίνκοβιτς Σάβιτς (πρώην Λάτσιο), αλλά και στέλνοντας κάτω από τα δοκάρια τον Μαροκινό Μπόνο, πρώην της Σεβίλλης, εδώ και μία διετία έναν από τους καλύτερους και πλέον αξιόπιστους τερματοφύλακες στον κόσμο.

 Εγκλιματίστηκαν πλήρως και οι διάφοροι Σάντιο Μανέ, Μαχρέζ, Μπρόζοβιτς, Τέλες, Κουλιμπαλί, Καράσκο, Ουϊνάλντουμ, Κέσι, Βέιγκα, Μπάροου, Ν’Γκόλο Καντέ, Χέντερσον, Φαμπίνιο ή Λουϊζ Φελίπε. Δεν βλέπουν, αντίθετα την ώρα να φύγουν οι Φιρμίνο, Μεντί, Ιμπάνεζ, Ντεμιράλ, πιθανότατα και ο Μπενζεμά. Κανένα πρόβλημα. Οι Σαουδάραβες δεν πρόκειται να τα βάψουν μαύρα. Το αντίθετο: γιατί έχουν ήδη έτοιμη την επόμενη «φουρνιά»: είτε ονομάζονται Σαλάχ και Λεβαντόφσκι, είτε Λουκάκου, για τον οποίο μάλιστα γράφτηκε ότι δεν θα φύγει από τη Ρώμη μόνος, αλλά «πακέτο» με τη σημερινή, γενική διευθύντρια της Ρόμα, και άλλοτε του Ολυμπιακού, Λίνα Σουλάκου.