Facebook Pixel Χάνιμπαλ Μεϊμπρί: Tο ball boy που κόστισε 10 εκατομμύρια (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2024-01-18 13:05:00

Tο ball boy που κόστισε 10 εκατομμύρια! (ΒΙΝΤΕΟ)

Του Γιώργου Βροντάκη

Συγκρίνεται με τον Λούκα Μόντριτς.

O Χάνιμπαλ Μεϊμπρί θα συνεχίσει την καριέρα του στη Σεβίλλη ως δανεικός από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και με οψιόν αγοράς. Ο γεννημένος το 2003 στο Παρίσι Γαλλο-Τυνήσιος μέσος μετακομίζει στην Ισπανία για να πάρει παιχνίδια στα πόδια του και αν πείσει τους Ανδαλουσιάνους τότε θα χρειαστεί να βγάλουν από τα ταμεία τους 20 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Τυνήσιος τεχνικός, Ζαλέλ Καντρί, είδε ομοιότητες με τον Κροάτη Λούκα Μόντριτς και οι συγκρίσεις αυτές τον έχουν στοιχειώσει τα τελευταία πέντε χρόνια. Σε ηλικία 15 ετών, η Μονακό πλήρωσε 1 εκατομμύριο ευρώ για αυτόν στην AC Boulogne-Billancourt, έναν από τους κύριους προπονητικούς συλλόγους του Παρισιού και βάση για ποδοσφαιριστές από τη διάσημη ακαδημία Clairefontaine.

Από... ball boy στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Μια σεζόν αργότερα, με τον ποδοσφαιριστή να δηλώνει αθέτηση υποχρεώσεων λόγω του συμβολαίου του, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πολλαπλασίασε αυτόν τον αριθμό επί 10 και έτσι δαπάντησε 10 εκατομμύρια ευρώ για έναν παίκτη που είχε πατήσει μόνο στο γρασίδι του γηπέδου Λουί Ντε ως ball boy σε έναν από τους αγώνες της ομάδας των Μονεγάσκων.

Στο Μουντιάλ του Κατάρ

Μέχρι τότε, ο νέος ποδοσφαιριστής της Σεβίλλης ήταν στις ομάδες νέων της Γαλλίας. Το 2021, έκανε το ντεμπούτο του σε ηλικία 17 ετών με την πρώτη ομάδα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και με την Τυνησία κλήθηκε για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 και έπαιξε 10 λεπτά στο πρώτο παιχνίδι στο Κατάρ, κόντρα στη Δανία.

Έχει 27 συμμετοχές, αλλά ζήτησε από τον Κάντρι να μην τον καλέσει για το Κύπελλο Εθνών Αφρικής που διεξάγεται εδώ και μερικές ημέρες στην Ακτή Ελεφαντοστού: ήθελε, θέλει, να επικεντρωθεί σε ένα επαγγελματικό μέλλον που χρειάζεται ελίτ λεπτά.

Έπαιξε ως δανεικός στην Μπέρμιγχαμ ενώ στην πρώτη ομάδα υπό τις οδηγίες του Έρικ Τεν Χαγκ μέτρησε 13 συμμετοχές με 1 γκολ.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags