Facebook Pixel Το VAR μπορεί να απαγορευτεί από σήμερα!
| 2024-01-18 08:10:00

Το VAR μπορεί να απαγορευτεί από σήμερα!

Sportdog Team
Το VAR μπορεί να απαγορευτεί από σήμερα!

Το σύστημα Video Assistant Referee, το οποίο εφαρμόστηκε για να βοηθήσει τους διαιτητές στις αποφάσεις τους, μηνύθηκε. Ανάλογα με την απόφαση που θα ληφθεί, μπορεί να χρειαστεί να αφαιρεθεί σε όλο τον κόσμο. 

Η τεχνολογία (VAR), η οποία σχεδιάζεται να αποτρέπει τις διαφορές ελαχιστοποιώντας τα λάθη των διαιτητών, προκαλεί κατά καιρούς πολλές συζητήσεις.

Η τεχνολογία VAR, που έχει αρχίσει να χρησιμοποιείται σχεδόν σε όλο τον κόσμο, οδηγήθηκε στα δικαστήρια στην Ισπανία, αλλά αυτή τη φορά δεν έχει καμία σχέση με τις καταγγελίες από τους συλλόγους. Αυτό το δικαστικό αποτέλεσμα θα μπορούσε να οδηγήσει σε αναστολή του VAR σε όλες τις διοργανώσεις.

Ένας Ισπανός ονόματι Francisco Lopez προσέφυγε στο δικαστήριο με τα έγγραφα που είχε, υποστηρίζοντας ότι ήταν ο εφευρέτης της τεχνολογίας VAR. Ο Λόπες δήλωσε ότι η Ισπανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου και η FIFA γνώριζαν αυτήν την κατάσταση και είπε: «Το σύστημα VAR ήταν ένα έργο που ονομαζόταν «Ποδόσφαιρο του 21ου αιώνα»!

Το μόνο που κάνουν τώρα είναι να αλλάξουν το όνομα. Αυτή η τεχνολογία ανήκει σε μένα. «Το κατέγραψα στο Γενικό Μητρώο Πνευματικής Ιδιοκτησίας το 1999 και εγγράφηκε το 2006», είπε.

Στη FIFA από το 1999

Ο Φρανθίσκο Λόπεθ απέδειξε ότι τα έγγραφα εγγραφής πνευματικής ιδιοκτησίας ήταν πρωτότυπα και έδειξε την αλληλογραφία του με τη FIFA, δείχνοντας ότι ήταν σε συνεχή επαφή: «Τους το έστειλα για πρώτη φορά το 1999 και το έλεγα κάθε χρόνο μέχρι το 2007. Είμαι σε συνεχή επαφή εδώ και πολύ καιρό με τον πρώην διαιτητή Χοσέ Μαρία Γκαρσία Αράντα, έναν από τους επικεφαλής της διαιτησίας στη FIFA».

Ο Λόπεθ προσπάθησε για πολύ καιρό να κάνει την Ισπανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και τη FIFA να τον αναγνωρίσουν ως τον εφευρέτη της τεχνολογίας. Όταν δεν τα κατάφερε, αποφάσισε να πάει το θέμα ένα βήμα παραπέρα.

Το Εμπορικό Δικαστήριο Νο. 6 της Μαδρίτης θα αποφασίσει εάν θα αναστείλει τη χρήση του VAR στο ποδόσφαιρο. Αυτό είναι το πρώτο βήμα της αγωγής που απαιτεί 300 εκατομμύρια ευρώ.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags