Facebook Pixel Sportdog.gr | Φίλαθλος τιμωρήθηκε με πρόστιμο 80.000 ευρώ λόγω φωτοβολίδας - 3.001 ευρώ για ρίψη καθίσματος!
| 2024-02-15 00:06:00

Φίλαθλος τιμωρήθηκε με πρόστιμο 80.000 ευρώ λόγω φωτοβολίδας - 3.001 ευρώ για ρίψη καθίσματος!

Sportdog Team
Φίλαθλος τιμωρήθηκε με πρόστιμο 80.000 ευρώ λόγω φωτοβολίδας - 3.001 ευρώ για ρίψη καθίσματος!

Έπεσαν ποινές στο ντέρμπι των Καναρίων Νήσων.

Στην αναμέτρηση της Τενερίφης με την Λας Πάλμας, ένας «κίτρινος» φίλαθλος τιμωρήθηκε με πρόστιμο 80.000 ευρώ επειδή πέταξε φωτοβολίδα. Επίσης, ένας ομοϊδεάτης του αναμένεται να τιμωρηθεί με 20.000 ευρώ επειδή μπήκε στον αγωνιστικό χώρο και άναψε άλλη φωτοβολίδα. 

Η Μόνιμη Επιτροπή της Κρατικής Επιτροπής κατά της βίας, του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και της μισαλλοδοξίας στον αθλητισμό πρότεινε σημαντικές κυρώσεις ως απάντηση σε επεισόδια που συνέβησαν κατά τη διάρκεια του αγώνα μεταξύ της Τενερίφη και της Λας Πάλμας.

Ο οπαδός, ο οποίος αντιμετωπίζει πρόστιμο 80.000 ευρώ και απαγόρευση πρόσβασης σε αθλητικούς χώρους για τέσσερα χρόνια, αφού εισήγαγε και πέταξε μια αναμμένη φωτοβολίδα στις εξέδρες των αντίπαλων φιλάθλων.

Σε ένα δεύτερο περιστατικό κατά τη διάρκεια του ίδιου αγώνα, ένας άλλος οπαδός της Λας Πάλμας εντοπίστηκε για την εισαγωγή και ενεργοποίηση δύο φωτοβολίδων στις εξέδρες των φιλοξενούμενων οπαδών, οι οποίες προκάλεσαν πυκνό καπνό. Για την πράξη αυτή προτείνεται πρόστιμο 20.000 ευρώ και απαγόρευση πρόσβασης σε αθλητικούς χώρους για δώδεκα μήνες. 

Η Επιτροπή πρότεινε επίσης κυρώσεις σε ποδοσφαιρικούς συλλόγους για ελλείψεις στα μέτρα ελέγχου πρόσβασης. Πρόστιμο 4.000 ευρώ προτείνεται στην Τενερίφη επειδή επέτρεψε την εισαγωγή και ενεργοποίηση φωτοβολίδων κατά τη διάρκεια του προαναφερθέντος αγώνα, που συνιστά αλλαγή ασφάλειας και αποτελεί σοβαρό κίνδυνο.

Ομοίως, ποινή 3.001 ευρώ και εξάμηνη απαγόρευση πρόσβασης σε αθλητικούς χώρους έχει προταθεί σε οπαδό της φιλοξενούμενης ομάδας της Τενερίφης για ζημιά και ρίψη καθίσματος κατά τη διάρκεια του αγώνα στο Ciutat de Valencia στις 27 Ιανουαρίου.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags