Facebook Pixel Sportdog.gr | Η τρελή ιστορία του Ακολόγκο, του τερματοφύλακα που καλείται σε 2 εθνικές ομάδες
| 2024-03-20 11:45:00

Η τρελή ιστορία του Ακολόγκο, του τερματοφύλακα που καλείται σε 2 εθνικές ομάδες

Του Γιώργου Βροντάκη
Η τρελή ιστορία του Ακολόγκο, του τερματοφύλακα που καλείται σε 2 εθνικές ομάδες

Ο νέος τερματοφύλακας της Γκάνας προπονείται με τη Βολιβία.

Ο γεννημένος στην Γκάνα τερματοφύλακας κλήθηκε για πρώτη φορά από τους Black Stars ενώ προετοιμάζεται με τη Βολιβία για την εναρκτήρια σειρά της FIFA.

Πολλοί παίκτες περνούν τη ζωή τους περιμένοντας την κλήση που ονειρεύονται τόσο πολύ για να βάλουν τα χρώματα της εθνικής ομάδας της χώρας τους. Ακόμη λιγότεροι είναι αυτοί που λαμβάνουν, ταυτόχρονα, την κλήση δύο εθνών. Ο Νταβίντ Ακολόγκο μπορεί να το επιβεβαιώσει, με μια περίεργη περίπτωση που τον ανάγκασε να επιλέξει μεταξύ της Γκάνας και της Βολιβίας.

Γεννημένος στην Άκρα της Γκάνας τον Φεβρουάριο του 1997, τα πρώτα του χρόνια στο αφρικανικό ποδόσφαιρο απείχαν πολύ από αυτό που περίμενε. Τότε αποφάσισε να κάνει το άλμα - μακρύ, μάλιστα - προς τα αμερικανικά εδάφη. Από το 2018 παίζει στο πρωτάθλημα της Βολιβίας και το 2024, το όνομά του έμεινε στα χείλη όλων με τον σπουδαίο προκριματικό γύρο κόντρα στη Μέλγκαρ. 

Στη συνέχεια ήρθε η κλήση από τον Αντόνιο Κάρλος Ζάγκο, προπονητή της Βολιβίας, για τα φιλικά του Μαρτίου με την Αλγερία και την Ανδόρα.

Ο Ακολόγκο κλήθηκε στη Βολιβία την περασμένη εβδομάδα, παρόλο που δεν είχε οικογενειακούς δεσμούς με τη χώρα. Πληρούσε τα κριτήρια που περιγράφονται στον νόμο περί ιθαγένειας της Βολιβίας, ο οποίος ορίζει ότι ένας αλλοδαπός που έχει ζήσει συνεχώς στη χώρα για τουλάχιστον τρία χρόνια είναι επιλέξιμος για πολιτογράφηση.

Ο 27χρονος τερματοφύλακας προσεγγίστηκε για πρώτη φορά από την Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Βολιβίας τον Αύγουστο του 2023. Στο παρελθόν έπαιζε για την ομάδα U-20 της Γκάνα και μπορεί να ήλπιζε σε κλήση από την Γκάνα, αλλά δεν υλοποιήθηκε μέχρι να προσκληθεί η Βολιβία να ενταχθεί στην ομάδα τους.

Μένει να δούμε πώς θα διαχειριστεί τις ευθύνες του με τη Βολιβία και την Γκάνα, καθώς είναι απίθανο να μπορέσει να συμμετάσχει στο στρατόπεδο της Γκάνας για τα φιλικά με την Ουγκάντα ​​και τη Νιγηρία στο Μαρόκο.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags