Facebook Pixel Ντιέγκο Σία: Άλλο ένα στολίδι της Μίλαν (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2024-04-22 15:44:00

Ο "διάβολος" της Μίλαν Κ19 που πρέπει να προσέξει ο Ολυμπιακός (ΒΙΝΤΕΟ)

Του Γιώργου Βροντάκη
Ο "διάβολος" της Μίλαν Κ19 που πρέπει να προσέξει ο Ολυμπιακός (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο εξτρέμ με το νούμερο 11 στη πλάτη του, ο Ντιέγκο Σία γεννήθηκε στις 10 Μαρτίου 2006, περίπου τριάντα χιλιόμετρα μακριά από το Μιλάνο.

Η ιστορία του, Ντιέγκο Σία, με την Μίλαν είναι ακόμα πιο βαθιά από τη στιγμή που είναι γεννημένος στο Παραμπιάτζο. Ο Ιταλός άσος έγινε μέλος του Τομέα Νέων των Ροσονέρι ως παιδί, προχωρώντας στις τάξεις και μερικές φορές ακόμη και πηδώντας μπροστά.

Τεχνικός και επίμονος, έχει το «φονικό ένστικτο» του επιθετικού που του επιτρέπει να βρίσκεται στο σωστό μέρος την κατάλληλη στιγμή. Ο «Ντίγκολ» παραδίδει μαθήματα σε οποιαδήποτε θέση. 

Μπήκε στην ομάδα Under 19 τον Νοέμβριο του 2022, πηδώντας από τους Under 17s με τους οποίους ξεκίνησε τη σεζόν (έχοντας ήδη πετύχει 13 γκολ σε 11 εμφανίσεις). Δεν χρειάστηκε χρόνος για να εγκατασταθεί παρόλο που ήταν δύο χρόνια νεότερος από τους υπόλοιπους, αντίθετα, ο αντίκτυπός του ήταν εκρηκτικός. Ξεκίνησε ως κεντρικός επιθετικός και συνέχισε καλύπτοντας κάθε θέση στην επίθεση.

Είναι ένας από τους ακρογωνιαίους λίθους της ομάδας του Ιγκνάσιο Αμπάτε και δεν είναι τυχαίο που ανανέωσε το συμβόλαιο του με την Μίλαν που τον δεσμεύει με τον σύλλογο μέχρι το 2028.

55 γκολ σε πέντε χρόνια

Εντυπωσιακά ήταν τα νούμερα του στα πρώτα του χρόνια με τους Ροσονέρι, όπου σημείωσε 55 γκολ σε 5 χρόνια. Από την αγωνιστική περίοδο που ήταν κάτω των 13 έως κάτω των 17 ετών. Μάλιστα, δεν πρέπει να ξεχνάμε τον ενάμιση χρόνο στα πιτς λόγω της αναγκαστικής διακοπής των πρωταθλημάτων, που σαφώς εμπόδισε την κλάση του 2006 να αυξήσει τα ρεκόρ της.

Ο Ντιέγκο Σία δεν είναι ένας καθαρός σέντερ φορ, αλλά ένας επιθετικός εξτρέμ με τεχνική, μεράκι και φαντασία. Οι Ακαδημίες της Μίλαν δεν είναι μόνο ο Φραντσέσκο Καμάρντα, αλλά υπάρχει και το αστέρι που κάνει την ομάδα του Abate να πετάει και αυτός είναι ο Ντιέγκο Σία. Ο εξτρέμ με το νούμερο 11 στην πλάτη του είναι εδώ και μερικά χρόνια μια από τις πιο ενδιαφέρουσες προοπτικές στην ομάδα νέων των Ιταλών.

Ο 18χρονος άσος συχνά αναπτύσσεται στην αριστερή πτέρυγα της επίθεσης, όμως, λατρεύει το ένας εναντίον ενός και μπορεί επίσης να κινηθεί εύκολα προς τα δεξιά. Δεν είναι τυχαίο πως αποτελεί τον πρώτο σκόρερ των ροσονέρι σε Πρωτάθλημα και Youth League, αλλά όχι μόνο. Τα γκολ του είναι συχνά όμορφα...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Προβοκάτορας" με Κουλιεράκη ο Μεντιλίμπαρ - Eίναι mixer Αλμέιδα-Λουτσέσκου

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags