Facebook Pixel Χρήστος Μουζακίτης: Ποιός είναι ο μέσος του Ολυμπιακού (VID)
| 2024-04-23 13:18:00

Χρήστος Μουζακίτης: Ο τερματοφύλακας που έγινε χαφ και ο χρόνος στην ΑΕΚ

Του Γιώργου Βροντάκη
Χρήστος Μουζακίτης: Ο τερματοφύλακας που έγινε χαφ και ο χρόνος στην ΑΕΚ

Ο πρωταθλητής Ευρώπης με τον Ολυμπιακό έχει ως είδωλο τον Λούκα Μόντριτς, αλλά πριν μπει στη μεσαία γραμμή αγωνιζόταν ως τερματοφύλακας.

Ο Χρήστος Μουζακίτης είναι ένα από τα πολλά υποσχόμενα ταλέντα του ελληνικού ποδοσφαίρου με τον 17χρονο μέσο να κατακτά το UEFA Youth League με την ομάδα του Ολυμπιακού.

Ο πρώτος σκόρερ των ερυθρόλευκων στη διοργάνωση με 6 γκολ, άνοιξε το σκορ στον τελικό με τη Μίλαν από την άσπρη βούλα και αποτελεί το next best thing, όπως και αρκετοί συμπαίκτες του.

Από τον Ποσειδώνα, στην ΑΕΚ και από τα 12 στον Ολυμπιακό

Ο γεννημένος στις 25 Δεκεμβρίου του 2006 ποδοσφαιριστής, έχει καταγωγή από την Κέρκυρα, αλλά τα παιδικά του χρόνια τα πέρασε στην Αθήνα και η πρώτη ομάδα που φόρεσε τη φανέλα της ήταν ο Ποσειδώνας Ηρακλείου Αττικής.

Στον Ολυμπιακό μεγάλωσε ποδοσφαιρικά, καθώς βρίσκεται στις Ακαδημίες του από την ηλικία των 10 ετών, ενώ φέρεται να είχε περάσει μία σεζόν και από τα τμήματα υποδομής της ΑΕΚ, αλλά δεν έμεινε εκεί.

Ο τραυματισμός στο μάτι ως τερματοφύλακας

Δεν χρειαζόταν να τον δεις πολλές φορές για να ξεχωρίσεις το ταλέντο του στη μεσαία γραμμή, αν και τα πρώτα του βήματα τα έκανε κάτω από την εστία. Ήταν τερματοφύλακας, αλλά έναν τραυματισμός στο μάτι του άλλαξε θέση. Όταν ήταν 7 ετών, είχε κάνει μία έξοδο σε ένα ματς και τον είχαν χτυπήσει με τη τάπα στο μάτι και υπήρχε περίπτωση να το έχανε.

Έκτοτε δεν σταμάτησε το ποδόσφαιρο, αλλά μπήκε μέσα... Όταν πρωτοπήγε στον Ολυμπιακό το 2016 αγωνιζόταν ως αριστερό μπακ - χαφ και από την Κ12 και μετά άρχισε να παίζει στον χώρο του κέντρου όταν αγωνιζόντουσαν 11 εναντίον 11. Τότε αγωνιζόταν στα άκρα, αλλά μετά άλλαξε θέση προς το κέντρο και τώρα έχει γίνει ένας box to box κεντρικός χαφ και έχει μεγάλη ευχέρεια στο σκοράρισμα, ενώ εκτελεί όλες τις στημένες φάσεις.

Πρότυπο ο Μόντριτς και τα όνειρα...

Πρότυπο του είναι ο Λούκα Μόντριτς, αφού του αρέσει επειδή είναι ένας έξυπνος παίκτης που είναι πολύ σημαντικός για τον κορμό της ομάδας του.

Ο Χρήστος Μουζακίτης έχει όλο το μέλλον μπροστά του και αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην ομάδα Κ19 του Ολυμπιακού σε ηλικία 14 ετών και 345 ημερών σε ένα ματς με τον ΟΦΗ στην Κρήτη, ενώ υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με την πειραϊκή ΠΑΕ στα 15 του.

Στόχος του είναι να αγωνιστεί με την πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού να ακούσει τον ύμνο του Champions League και να φορέσει τη γαλανόλευκη σε Μουντιάλ με την Εθνική ομάδα...
 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μυθικό πριμ Μαρινάκη για το Ευρωπαϊκό - "Χρύσωσε" τους Νέους του Ολυμπιακού
 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags