Facebook Pixel Λαμίν Γιαμάλ: Ο 16χρονος παίκτης της Μπαρτσελόνα που γράφει ιστορία (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2023-09-19 13:25:00

Λαμίν Γιαμάλ: Από την άσημη Λα Τορέτα στο Champions League (ΒΙΝΤΕΟ)

Του Γιώργου Βροντάκη

Συγκρατήστε το όνομά του γιατί ο 16χρονος ποδοσφαιριστής της Μπαρτσελόνα θα μας απασχολήσει πάρα πολύ για τα επόμενα χρόνια.

Ο Λαμίν Γιαμάλ, αν αγωνιστεί απόψε βασικός κόντρα στην Αντβέρπ στο Ολυμπιακό Στάδιο της Βαρκελώνης θα γράψει ιστορία, αφού μόλις πριν από 12 χρόνια άρχισε να κλωτσάει την μπάλα για πρώτη φορά σε μια ομάδα. Αν ο Τσάβι τον χρησιμοποιήσει, κάτι που είναι πάρα πολύ πιθανό, θα γίνει ο νεότερος παίκτης που θα ξεκινήσει βασικός στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια, παρά μόνο 12, όταν ο μικρός Λαμίν έφτασε συνοδευόμενος από τους γονείς του στην είσοδο της La Torreta, για να γραφτεί σε ένα μικρό σύλλογο στην πόλη Roca del Valles . Όπως πολλά άλλα παιδιά, ήθελε να παίξει ποδόσφαιρο, αλλά δεν φαντάζονταν ότι στα 16 του ήδη θα είχε καταγράψει πολλά ρεκόρ και απόψε κυνηγάει άλλο ένα.

Ο Λαμίν Γιαμάλ είναι ο πιο σημαντικός παίκτης που βγήκε από τη Λα Τορέτα, έναν σύλλογο που ιδρύθηκε το 1975 και βρίσκεται σε μια γειτονιά 1.700 κατοίκων.

Τον Ιούλιο έγινε 16 ετών και πέρασε τα εννέα από αυτά τα χρόνια παίζοντας για τη Μπαρτσελόνα, την σύλλογο που φέτος φοράει τη φανέλα της για δέκατη σεζόν. Μπορεί να είναι ευρέως γνωστός ως Λαμίν Γιαμάλ, αλλά το επώνυμό του είναι Νασαράουι Εμπάνα και το Γιαμάλ είναι το δεύτερο όνομά του. Ο πατέρας του είναι από το Μαρόκο και η μητέρα του από την Ισημερινή Γουινέα και αυτός γεννήθηκε στο Esplugues.

Όταν είσαι καλύτερος από τους συμπαίκτες σου και τους αντιπάλους σου, διατρέχεις τον κίνδυνο να θέλεις να παίξεις μόνος σου, αλλά ο Λαμίν δεν υπέκυψε ποτέ σε αυτόν τον πειρασμό.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags