Facebook Pixel Sportdog.gr | Oπαδοί της Λάτσιο δημιούργησαν χάος στην παμπ όπου ο Χίτλερ ίδρυσε το ναζιστικό κόμμα (BINTEO)
Ποδόσφαιρο
| 2024-03-06 15:05:00

Oπαδοί της Λάτσιο δημιούργησαν χάος στην παμπ όπου ο Χίτλερ ίδρυσε το ναζιστικό κόμμα (BINTEO)

Sportdog Team
Oπαδοί της Λάτσιο δημιούργησαν χάος στην παμπ όπου ο Χίτλερ ίδρυσε το ναζιστικό κόμμα (BINTEO)

Οι οπαδοί της Λάτσιο τραγούδησαν τα λεγόμενα μαύρα πουκάμισα, έψαλλαν και στον Μουσολίνι.

Μπάγερν και Λάτσιο έδωσαν στο γήπεδο Allianz Arena του Μονάχου την ρεβάνς τους για τη φάση των 16 του Champions League και πριν το ματς οι οπαδοί της ρωμαϊκής ομάδας προκάλεσαν πολλά προβλήματα όσον αφορά την ασφάλεια, την τάξη και την ειρήνη.

Οι οπαδοί της Λάτσιο είναι γνωστοί ως εξαιρετικά δεξιοί και ορισμένες φατρίες οπαδών επεκτείνονται ακόμη και στην ακροδεξιά σκηνή. Έτσι, άτομα, περίπου εκατό από αυτά, πήγαν στην μπυραρία Hofbrauhaus, την ίδια όπου ο Αδόλφος Χίτλερ ίδρυσε το Εθνικοσοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα του το 1930, περίπου εκατό ημέρες πριν από τον αγώνα.

Ένας οπαδός της Λάτσιο συνελήφθη επειδή έκανε τον ναζιστικό χαιρετισμό και χαιρετούσε τον Χίτλερ. Η αστυνομία του Μονάχου είπε ότι ο 18χρονος έλαβε βαρύ πρόστιμο αφού κλήθηκαν να επέμβουν οι διωκτικές αρχές. Μια μεγάλη ομάδα οπαδών της Λάτσιο κινηματογραφήθηκε να τραγουδά συμπαράστασης στους λεγόμενους τα Μαύρα Πουκάμισα, τη παραστρατιωτική πτέρυγα του Ιταλικού Εθνικού Φασιστικού Κόμματος.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags