Facebook Pixel Champions League: Νίκη της Μπάρτσα με Παρί, η Ατλέτικο 2-1 με Μπορούσια
Ποδόσφαιρο
| 2024-04-10 23:54:00

Ανατροπάρα της Μπάρτσα σε μυθικό ματς με την Παρί - Ελαφρύ προβάδισμα πρόκρισης για Ατλέτικο! (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Ανατροπάρα της Μπάρτσα σε μυθικό ματς με την Παρί - Ελαφρύ προβάδισμα πρόκρισης για Ατλέτικο! (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο Μαδρίτης πήραν σημαντικές νίκες και έχουν το πάνω χέρι ενόψει των ρεβάνς με Παρί και Μπορούσια αντίστοιχα.

Champions League: Μεγάλες νίκες για τις ισπανικές ομάδες, καθώς η Μπαρτσελόνα επικράτησε με 3-2 στην έδρα της ΠΣΖ και η Ατλέτικο Μαδρίτης νίκησε στην έδρα της με 2-1 την Μπορούσια Ντόρτμουντ!

Η Μπάρτσα πήρε ασύλληπτη νίκη επί της Παρί!

Η Παρί μπήκε δυνατά στον αγώνα, ελέγχοντας την κυκλοφορία της μπάλας και προσπαθώντας να γίνει απειλητική αλλά την πρώτη μεγάλη φάση στον αγώνα την είχε η Μπάρτσα. Στο 6' ο Ραφίνια βρέθηκε μπροστά στον Ντοναρούμα, με τον Ιταλό να κερδίζει την πολύτιμη κόντρα και να αποσοβεί τα χειρότερα για την ομάδα του. Οι γηπεδούχοι δημιούργησαν στο 11' με τον Ασένσιο μια δύσκολη κατάσταση, με τον Τερ Στέγκεν να δηλώνει παρών. Στο 20' οι Καταλανοί έφτασαν μια ανάσα ή αν προτιμάτε... ένα εκατοστό από το γκολ, καθώς ο Μέντες σταμάτησε στη γραμμή την κεφαλιά του Λεβαντόφσκι. Ό,τι δεν μπόρεσαν οι Ισπανοί να πράξουν στη φάση αυτή, το κατάφεραν στο 37ο λεπτό όταν ο Ραφίνια αξιοποίησε την κακή απομάκρυνση του Ντοναρούμα και έγραψε το 0-1.

Η Παρί στο δεύτερο μέρος ήταν αποφασισμένη να απαντήσει αμέσως, ο Ενρίκε πέρασε τον Μπαρκολά στον αγώνα και στα πρώτα λεπτά οι γηπεδούχοι έφεραν τούμπα το παιχνίδι. Ο Ντεμπελέ με σουτάρα εντός περιοχής ισοφάρισε σε 1-1 στο 48ο λεπτό και 2 λεπτά αργότερα ο Βιτίνια με σωστό πλασέ έγραψε το 2-1. Η Μπάρτσα, πάντως, δεν πτοήθηκε, ο Τσάβι έβαλε στο ματς τον Πέδρι και αυτός τροφοδότησε εξαιρετικά τον Ραφίνια ο οποίος έκανε το 2-2 στο 62'. Στο 77' η ομάδα του Τσάβι έκανε τη μεγάλη ανατροπή, με τον Κρίστενσεν να νικάει τον Ντοναρούμα με κεφαλιά για το 2-3. Αυτό ήταν και το τελικό σκορ στο Παρκ Ντε Πρενς και αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον η ρεβάνς στην Βαρκελώνη!

Παρί Σεν Ζερμέν: Ντοναρούμα, Μαρκίνιος, Λ. Ερναντές, Μπεράλδο, Νούνο Μέντες, Λι (61' Ζάιρ-Εμερί), Βιτίνια, Φαμπιάν Ρουίθ (85' Γκονσάλο Ράμος), Ντεμπελέ, Ασένσιο (46' Μπαρκολά), Μπαπέ.

Μπαρτσελόνα: Τερ Στέγκεν, Κουντέ, Αραούχο, Κουμπαρσί, Κανσέλο, Ρομπέρτο (61' Πέδρι), ντε Γιόνγκ (75' Κρίστενσεν), Γκιουντογάν (85' Φερμίν), Γιαμάλ (61' Φέλιξ), Λεβαντόφσκι, Ραφίνια (75' Φεράν Τόρες).

 

Έπαιξε με τη φωτιά η Ατλέτικο, αλλά δεν κάηκε

Η Ατλέτικο ξεκίνησε... λυσσασμένη το παιχνίδι και μόλις στο 2' ο Μοράτα έφυγε στον ανοιχτό χώρο και πάτησε στην αντίπαλη περιοχή, αλλά ο Μάατσεν του πήρε τη μπουκιά από το στόμα με τρομερό τάκλιν. Η ομάδα του Τσόλο Σιμεόνε βρήκε το 1-0 στο 5', πάντως, όταν ο Ντε Πολ έκλεψε την μπάλα και δε δίστασε να σημαδέψει δίχτυα. Το ματς ισορρόπησε μετά το τέρμα αυτό, όμως η Ατλέτικο πέτυχε κι άλλο γκολ στο 32'. Ο Λίνο με υπέροχο πλασέ νίκησε τον Κόμπελ στο τετ-α-τετ για το 2-0 και έβαλε γερά θεμέλια νίκης για τους Ισπανούς. Η Μπορούσια Ντόρτμουντ έβγαλε σφυγμό στο φινάλε του πρώτου μέρους, όμως οι απόπειρες των Αντεγέμι και Ενμέτσα δε μετατράπηκαν σε γκολ.

Οι Γερμανοί είχαν βελτίωση στο δεύτερο μέρος και προσπάθησαν να μειώσουν την απόστασή τους στο σκορ από την Ατλέτικο, με τον Φούλγκρουγκ να σταματιέται από τον Όμπλακ σε σουτ που επιχείρησε στο 51'. Στο 70ο λεπτό η Ατλέτικο απείλησε με τον Γιορέντε, όμως ο Σλότερμπεκ αποσόβησε τα χειρότερα. Στο 75' ο Λίνο έχασε ανεπανάληπτη ευκαιρία για το 3-0 και ουσιαστικά για την πρόκριση των Ισπανών στην ημιτελική φάση της διοργάνωσης. Και αφού δεν έγινε αυτό, η Μπορούσια σκόραρε με τον Αλέ στο 81' και μείωσε σε 2-1. Στο 87' παραλίγο να γίνει το 2-2 για την Ντόρτμουντ, με το τρομερό σουτ του Μπάιον Γίτενς να σταματάει στο οριζόντιο του Όμπλακ! Το ματς δεν είχε άλλο γκολ και έληξε με 2-1 υπέρ των Ισπανών.

Ατλέτικο Μαδρίτης: Όμπλακ, Βίτσελ (90’ Σάβιτς), Χιμένες, Αθπιλικουέτα, Μολίνα (90’ Σαούλ), Λίνο (90’ Ρικέλμε), Κόκε, Γιορέντε, Ντε Πολ (80’ Άνχελ Κορέα), Γκριεζμάν, Μοράτα (64’ Μπάριος).

Ντόρτμουντ:: Κόμπελ, Μάατσεν, Σλότερμπεκ, Χούμελς, Ρίερσον, Εμρέ Τσαν (84’ Οζκάν), Ζάμπιτσερ (84’ Ρόις), Ν’Μέτσα (46’ Μπραντ), Σάντσο, Αντεγιέμι (73’ Γκίτενς), Φούλκρουγκ (60’ Αλε).

Δείτε τα γκολ των δύο αγώνων:

 
 
 
 
 
 
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags