Facebook Pixel "Ναυάγιο" ΠΑΟΚ στην Τούμπα, παραδόθηκε στη Μπριζ (Vid)
Ποδόσφαιρο
| 2024-04-18 23:57:00

Έσβησε το όνειρο - "Ναυάγιο" ΠΑΟΚ στην Τούμπα, παραδόθηκε στη Μπριζ (Vid)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Έσβησε το όνειρο - "Ναυάγιο" ΠΑΟΚ στην Τούμπα, παραδόθηκε στη Μπριζ (Vid)

Ο Δικέφαλος του Βορρά δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, ήταν πολύ κακός για δεύτερο σερί ματς και ηττήθηκε εύκολα (0-2) από τη Μπριζ, γνωρίζοντας τον αποκλεισμό.

Μόνο ο συγκλονιστικός κόσμος, που γέμισε την Τούμπα και δεν σταμάτησε να τραγουδά λεπτό, ήταν... πραγματικός ΠΑΟΚ στην Τούμπα! Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου έκανε μία ακόμα πολύ κακή εμφάνιση απέναντι στη Μπριζ, η οποία επικράτησε 2-0 και με συνολικό σκορ 3-0 πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά του Conference League (θα αντιμετωπίσει τη Φιορεντίνα).

Οι Βέλγοι ήταν σαφώς ανώτεροι από την αρχή του ματς και ουσιαστικά "καθάρισαν" την υπόθεση πρόκριση από το πρώτο ημίχρονο, με τον Γιουτγκλά να σκοράρει τα δύο γκολ της ομάδας του (31', 45').

Ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε το πρώτο ημίχρονο χωρίς ούτε μία ευκαιρία, ενώ στο δεύτερο μπήκε μεν πιο δυνατά, αλλά και πάλι δεν κατάφερε να προβληματίσει ιδιαίτερα τους αντιπάλους του. Στο 60ό λεπτό ο VAR πήρε πίσω υπόδειξη για πέναλτι υπέρ του Δικεφάλου εξαιτίας οφσάιντ. με τη... σεμνή τελετή ουσιαστικά να λαμβάνει τέλος στην Τούμπα.

Έτσι παρατάχθηκε

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου παρέταξε τον ΠΑΟΚ με σύστημα 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Κοτάρσκι, οι Κουλιεράκης και ο Κεντζιόρα αποτέλεσαν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, ο Ότο έπαιξε ως δεξιός μπακ, με τον Μπάμπα στα αριστερά. Μεϊτέ και Σβαμπ ήταν τα δύο κεντρικά χαφ, ενώ η τριάδα με Μουργκ, Τάισον και Ντεσπόντοφ πλαισίωσε τον σέντερ φορ, Τόμας.

Η εξέλιξη του αγώνα

Ο ΠΑΟΚ δεν πατούσε καλά στο γήπεδο, κάτι που φάνηκε από τα πρώτα λεπτά του αγώνα. Ο Δικέφαλος του Βορρά δυσκολευόταν πολύ να βγάλει συνεργασίες και δεν είχε την απαραίτητη φαντασία ώστε να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα. Η Μπριζ ήταν αυτή που δημιούργησε την πρώτη καλή στιγμή στο ματς, με τον Βέτλεσεν να σουτάρει άουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή στο 12'. Στο 18' οι Βέγλοι έφτασαν μία... ανάσα από το γκολ, αλλά ο Γιούτγκλα δεν έπιασε όπως θα ήθελε την προβολή μετά από παράλληλο γύρισμα του Σκόρας.

Όσο περνούσε η ώρα δεν άλλαζε κάτι στο ματς, με τον ΠΑΟΚ να παρουσιάζεται ανούσιος και να μη βρίσκει τρόπο να απειλήσει. Δίχως οι Θεσσαλονικείς να έχουν κάνει ευκαιρία στο παιχνίδι, βρέθηκαν πίσω στο σκορ και το έργο της ανατροπής έγινε... βουνό. Τη ζημιά έκανε ο Γιουτγκλά μετά από αντεπίθεση της Μπριζ στο 31'. Ο Σκόρας εκμεταλλεύτηκε το κενό στο αριστερό άκρο του ΠΑΟΚ, γύρισε παράλληλα για τον Γιουτγκλά στη μεγάλη περιοχή και αυτός έκανε το 1-0 με αριστερό πλασέ στην κίνηση.

Στο 38' ο σκόρερ Γιουτγκλά απείλησε με δεύτερο γκολ, στέλνοντας την μπάλα άουτ με συρτό σουτ, ενώ στο 41' ο ίδιος παίκτης νικήθηκε από τον Κοτάρσκι με πολύ εντυπωσιακό τρόπο σε κεφαλιά από τη μικρή περιοχή. Τελικά ο Γιουτγκλά βρήκε το δεύτερο γκολ που έψαχνε στο 45'. Ο Κοτάρσκι επενέβη μετά από σουτ του Σκόραρ, όμως στην επαναφορά ο Γιουτγκλά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα από κοντινή απόσταση. Το γκολ αρχικά ακυρώθηκε για οφσάιντ προτού κατακυρωθεί μετά από έλεγχο του VAR.

Το Μπριζ από το πρώτο ημίχρονο δεν άφησε πολλά περιθώρια στον ΠΑΟΚ, ο οποίος έψαχνε πλέον 3 γκολ για την παράταση και 4 για την πρόκριση. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου προσπάθησε να ανακατέψει την τράπουλα, περνώντας στο ματς Σαμάτα και Ζίβκοβιτς αντί των Τόμας και Μουργκ.

Ο Δικέφαλος μπήκε καλύτερα στο δεύτερο μέρος, φτιάχνοντας μάλιστα την πρώτη καλή ευκαιρία του για γκολ στο 51', όταν ο Ντεσπόντοφ σούταρε άουτ από διαγώνια θέση στη μικρή περιοχή. Στο 58' ο Νούσα απάντησε για τη Μπριζ αστοχώντας από παρόμοιο σημείο.

Στο 60' ο Ντεσπόντοφ έφυγε στην πλάτη της βελγικής άμυνας και κέρδισε πέναλτι από ανατροπή του Μπαλάντα. Δυστυχώς για τον ΠΑΟΚ, ο VAR διαπίστωσε πως υπήρχε οφσάιντ και έτσι ο διαιτητής πήρε πίσω την απόφαση.

Στο 68' ο Ντεσπόντοφ πήρε την κεφαλιά από πλεονεκτική θέση στο ύψος του πέναλτι, δεν μπόρεσε όμως να δώσει αρκετή δύναμη στην μπάλα, με συνέπεια ο Γιάκερς να μπλοκάρει εύκολα.

Τίποτα δεν άλλαξε στο τελευταίο 20λεπτο, με τη Μπριζ να διατηρεί άνετα το υπέρ της σκορ έως το φινάλε και να πανηγυρίζει την πρόκριση σε ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης μετά από 33 ολόκληρα χρόνια.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Γιόνι, Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Σβαμπ, Μεϊτε (56’ Οζντόεφ), Ντεσπόντοφ (71’ Κωνσταντέλιας), Μουργκ (46’ Α. Ζίβκοβιτς), Τάισον, Μπράντον (46’ Σαμάτα)

Κλαμπ Μπριζ (Ν. Χάγεν): Γιάκερς, Σάμπε, Ορντόνιες, Μπαλάντα, Σκόρας (87’ Ταλμπί), Μέιχερ, Βέτλεσεν (84’ Ζινκερνάγκελ), Βανάκεν, Ονιεντίκα, Νούσα (76’ Οντόι), Γιουτγκλά

 
 
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags