Facebook Pixel ΠΑΟΚ: Αδιάβαστος ο Λουτσέσκου - Άσχημα νέα για το πρωτάθλημα
Ποδόσφαιρο
| 2024-04-19 00:36:00

Αδιάβαστος ο Λουτσέσκου, "απέτυχε" το πλάνο - Άσχημα νέα για το πρωτάθλημα!

του Λάζαρου Γεωργίδη
Αδιάβαστος ο Λουτσέσκου, "απέτυχε" το πλάνο - Άσχημα νέα για το πρωτάθλημα!

Πώς ο ΠΑΟΚ αποκλείστηκε με το... στυλ του Ρουμάνου κόουτς Ο Δικέφαλος του Βορρά που εμφανίστηκε περισσότερο αγχωμένος από όσο έπρεπε, ο Λουτσέσκου που δεν διάβασε σωστά τους Βέλγους και το... πλήρωσε και το μεγάλο κέρδος ενόψει συνέχειας για τον ΠΑΟΚ.

ΠΑΟΚ: Ο Δικέφαλος του Βορρά εμφανίστηκε στην Τούμπα… φωνάζοντας τόσο αγχωμένος όσο και «αδιάβαστος» σε αντίθεση με τους Βέλγους. Οι ποδοσφαιριστές του Λουτσέσκου αντί να καταφέρουν να μετατρέψουν τη… φωτιά που είχε ανάψει από τον κόσμο στις εξέδρες σε ενέργεια, φάνηκε να τα… χάνουν και να μην μπορούν να βρουν ρυθμό. Σβαμπ και Μεϊτέ δεν κατάφεραν να ελέγξουν το κέντρο, την ίδια στιγμή που η πίεση ψηλά των φιλοξενούμενων δημιουργούσε σοβαρά προβλήματα στην ανάπτυξη, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ να μην μπορεί να έχει την μπάλα στα πόδια του για να πιέσει για το γκολ. Παράλληλα η επιλογή του Ντεσπόντοφ αντί Ζίβκοβιτς, αλλά και του Μουργκ αντί του Κωνσταντέλια δεν δικαίωσαν τον Ρουμάνο τεχνικό, με τους δύο να μένουν στα… ρηχά, την ίδια στιγμή που ο Μπράντον ήταν σαν να μην είναι στον αγωνιστικό χώρο, μιας και δεν κατάφερε σε καμία στιγμή να φύγει από το μαρκάρισμα του Μπαλάντα.

Την ίδια στιγμή οι Βέλγοι έδειχναν… γηπεδούχοι και στην Τούμπα με τον προπονητή τους να έχει καταφέρει να διαβάσει άψογα τις σκέψεις του Λουτσέσκου και τον τρόπο παιχνιδιού των παικτών του. Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να μην δεχθούν φάση από τον ΠΑΟΚ στο πρώτο μέρος και μάλιστα χωρίς μεγάλο κόπο, ενώ παράλληλα χτύπησαν με τον τρόπο του Ρουμάνου τεχνικού, την κόντρα. Οι παίκτες της Μπριζ έβγαιναν στην αντεπίθεση σαν σε… σεμινάριο και μάλιστα έχοντας διαβάσει την αδυναμία του Ότο στα ανασταλτικά του καθήκοντα είχαν σαν στόχο η πάσα στη μεγάλη περιοχή να είναι προς τα δεξιά που αμυνόταν ο ΠΑΟΚ, κάτι που έβγαζε ποδοσφαιριστή μόνο του.

Το μεγαλύτερο όμως πρόβλημα που παρουσιάστηκε και σίγουρα χτυπάει… καμπανάκι για τη συνέχεια, στο πρωτάθλημα είναι η κακή κατάσταση που παρουσίασαν ποδοσφαιριστές του και μάλιστα κομβικοί. Ο Μεϊτέ για ακόμα ένα παιχνίδι, τον τελευταίο καιρό εμφανίστηκε αρκετά κουρασμένος και δεν κατάφερε σε καμία στιγμή να βοηθήσει ούτε στην ανάπτυξη, αλλά ούτε αμυντικά κάτι που έφερνε μεγάλη πίεση στα στόπερ. Παράλληλα για ακόμα ένα παιχνίδι εκτός κλίματος φάνηκε και ο Κεντζιόρα ο οποίος έχασε πολλές μονομαχίες, ενώ και η συνεννόηση με τον Κουλιεράκη ήταν πολύ κακή. Στο ίδιο κλίμα ήταν και η παρουσία της της τριάδας της επίθεσης, με εξαίρεση τον Τάισον, ο οποίος ειδικά στο πρώτο ημίχρονο ήταν απελπιστικά μόνος του.

Το ζητούμενο για τον ΠΑΟΚ, πάντως, δεν είναι η νέα ανατροπή και πρόκριση η οποία τελικά δεν ήρθε, αλλά η εικόνα του απέναντι στην Μπριζ. Ο Δικέφαλος του Βορρά έφτασε για δεύτερη φορά μέσα σε τρία χρόνια στα προημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης, κάτι που δείχνει πως η ομάδα έχει ανέβει επίπεδο και πλέον είναι θέμα χρόνου το επόμενο βήμα και η υπέρβαση. Το πρόβλημα είναι η εικόνα του ΠΑΟΚ η οποία έρχεται σε ένα κομβικό σημείο της χρονιάς, μιας ακολουθούν ντέρμπι με πρώτο αυτό με τον Ολυμπιακό, την Κυριακή (21/4). Το βασικό είναι οι ποδοσφαιριστές να αλλάξουν… σελίδα άμεσα ώστε στο Φάληρο να εμφανιστούν μεταμορφωμένοι κάνοντας σαφές πως το ματς με την Μπριζ ήταν απλά μια κακή παρένθεση και θυμίζοντας σε όλους πως είναι το φαβορί να κατακτήσουν τον τίτλο. Και σίγουρα μετά το σημερινό τόσο οι παίκτες, όσο κυρίως ο Λουτσέσκου θα θέλουν να δώσουν απαντήσεις…

ΥΓ: Ο κόσμος του ΠΑΟΚ ήταν συγκλονιστικός πριν, κατά τη διάρκεια και στο τέλος του αγώνα στην Τούμπα δείχνοντας πως για να γίνει ένα γήπεδο… κόλαση δεν χρειάζεται ούτε καπνογόνα, ούτε αντικείμενα προς τους αντιπάλους. Παράλληλα το τραγούδι ακόμα και στο 0-2 και όταν η πρόκριση είχε χαθεί είναι ένα το μεγαλύτερο κέρδος της βραδιάς στην Τούμπα για τον Δικέφαλο του Βορρά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέα επένδυση Γιαννακόπουλου: Πουαριέ, αντι-Βιλντόζα… Βεζένκοφ και έκπληξη!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags