Facebook Pixel Κωνσταντίνος Τζολάκης: Ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού
Ποδόσφαιρο
| 2024-04-19 11:03:00

Τζολάκης: Η προσωπική επιλογή του Μαρινάκη και ο «πράσινος» δάσκαλος

Του Γιώργου Βροντάκη

Ο Κωνσταντίνος Τζολάκης είναι το πρόσωπο της ημέρας για τον Ολυμπιακό με τον Χανιώτη τερματοφύλακα να ξεκινά από τον Πλατανιά για να φτάσει στον Πειραιά.

Το δρομολόγιο Χανιά - Πειραιάς με το καράβι διαρκεί περίπου 8 ώρες και ο Κωνσταντίνος Τζολάκης το έκανε το καλοκαίρι του 2018 σε ηλικία 15 ετών. Ο Χανιώτης τερματοφύλακας ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα του από την ομάδα του νησιού του, τον Πλατανιά, αλλά πριν έξι χρόνια εντάχθηκε στις Ακαδημίες του Ολυμπιακού.

Από αθλητική οικογένεια

Ο Κωνσταντίνος Τζολάκης δεν ήταν πάντα μέσα στο ποδόσφαιρο, αφού στα παιδικά του χρόνια έκανε στίβο και πήρε τα γονίδια του αθλητισμού από τον πατέρα του που είναι φυσικοθεραπευτής και η μητέρα του γυμνάστρια και προπονήτρια στίβου. Για αυτό και ξεκίνησε με το ταρτάν.

Ο... δάσκαλος που είναι στον Παναθηναϊκό

Ο γεννημένος στις 8 Νοεμβρίου 2002 πορτιέρο, μαζί με το στίβο έκανε προπονήσεις στην Ιωνία Χανίων, έναν ποδοσφαιρικό όμιλο των Προσφύγων με τα στρατιωτικά άρβυλα. Οι πρώτοι του... δάσκαλοι ήταν ο νυν προπονητής τερματοφυλάκων του Παναθηναϊκού, Γιώργος Μουντάκης και ο πορτιέρο Κώστας Γκολέμης.

Στα 12 του χρόνια πήγε στις Ακαδημίες του Πλατανιά και δεν έβγαλε τα κόκκινα, αφού στην ομάδα των Χανίων έμεινε τρία χρόνια και συνέχεια στα ερυθρόλευκα του Πειραιά παρότι δεν είχε αγωνιστεί με τους Κρητικούς.

Προσωπική επιλογή του Βαγγέλη Μαρινάκη

Στον Ολυμπιακό στοίχισε μόλις 40.000 ευρώ και αποτελούσε προσωπική επιλογή του Βαγγέλη Μαρινάκη και ήδη έχει κατακτήσει τρία Πρωταθλήματα και ένα Κύπελλο Ελλάδας, ενώ θέλει και ευρωπαϊκό τίτλο.

Ο Superman του Ολυμπιακού άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά που του έδωσε ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ και δεν πρόκειται να την αφήσει χαμένη, όπως έδειξε και στην Κωνσταντινούπολη απέναντι στη Φενέρμπαχτσέ.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags