Άστον Βίλα – Ολυμπιακός: Μαγικό, ιστορικό, απερίγραπτο βράδυ για τους Ερυθρόλευκους που παίζοντας ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της ιστορίας τους κέρδισαν με 2-4 την αγγλική ομάδα στην έδρα τους και πήραν τεράστιο προβάδισμα για την πρόκριση στον μεγάλο τελικό του Conference League στην OPAP Arena. Οι Πειραιώτες έχοντας μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ελ Κααμπί, που σημείωσε χατ τρικ, ενώ ένα γκολ πέτυχε και ο Έσε, κατάφεραν να σοκάρουν τους Χωριάτες όντας εντυπωσιακοί σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού και πλέον τους περιμένουν στο Φάληρο που μαζί με τον κόσμο μπορούν να τσεκάρουν το εισιτήριο για το μεγάλο φινάλε της διοργάνωσης.

Το ματς:

Οι Ερυθρόλευκοι θέλησαν να… σοκάρουν τους Άγγλους στο Βίλα Παρκ, μιας και παρουσιάστηκαν να πιέζουν ψηλά στην αρχή της αναμέτρησης και μάλιστα μόλις στο 3’ ο Ιμπόρα, μετά από φοβερή σέντρα του Ποντένσε θα χάσει μεγάλη ευκαιρία, με τον Όλσεν να αποκρούει εντυπωσιακά, αλλά η φάση δεν θα μετρήσει μιας και θα καταλογιστεί οφσάιντ. Τρία λεπτά μετά οι γηπεδούχοι θα «απαντήσουν» όταν ο Ρότζερς θα κάνει ένα φοβερό πλασέ, αλλά ο Τζολάκης θα κάνει μια απίστευτη επέμβαση, απομακρύνοντας σε κόρνερ. Στο 9’ οι Χωριάτες θα καταφέρουν να βρουν δίχτυα, όταν μετά από φάση διαρκείας ο Μπέιλι με κεφαλιά θα νικήσει τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού, όμως το τέρμα του Τζαμαϊκανού δεν θα μετρήσει, αφού υπήρχε επιθετικό φάουλ πάνω στον Ιμπόρα.

Στο 14’ ο Τζολάκης θα διώξει και πάλι, αυτή τη φορά δύσκολα, ένα μακρινό σουτ του Λουίζ, όμως οι Πειραιώτες θα είναι αυτοί που θα προκαλέσουν… σεισμό! Δύο λεπτά μετά o Τσικίνιο θα βρει με φοβερή κάθετη πάσα τον Ελ Κααμπί, που θα πλασάρει εξαιρετικά τον Όλσεν κάνοντας το 0-1, με τον βοηθό να δίνει αρχικά οφσάιντ, αλλά μετά τη χρήση VAR το τέρμα του Μαροκινού θα μετρήσει κανονικά, βάζοντας… φωτιά στην αναμέτρηση! Μάλιστα οι Πειραιώτες μετά το γκολ που θα πετύχουν θα έχουν τον έλεγχο στο παιχνίδι, κρατώντας την μπάλα και «παγώνοντας» τον ρυθμό, κάτι που μέχρι εκείνο το σημείο δεν είχαν καταφέρει να το πετύχουν.

Η φοβερή εμφάνιση των παικτών του Μεντιλίμπαρ θα συνεχιστεί και μάλιστα στο 29’ θα καταφέρουν να βρουν και δεύτερο γκολ στο Βίλα Παρκ! Σε μια μαγική ομαδική ενέργεια ο Ποντένσε θα βρει με απίστευτο τρόπο τον Ελ Κααμπί, που θα κοντρολάρει μέσα στην περιοχή και πλασέ θα νικήσει για δεύτερη φορά τον Όλσεν κάνοντας το 0-2, με τους οπαδούς των Ερυθρόλευκων να… παραληρούν! Μετά το δεύτερο γκολ του Μαροκινού η Βίλα θα πάρει μέτρα στο γήπεδο, χωρίς όμως να μπορεί να απειλήσει την εστία του Τζολάκη, με τους Πειραιώτες μάλιστα το 39΄ να χάνουν ευκαιρία και για τρίτο γκολ, όταν σε αντεπίθεση ο Φορτούνης θα κάνει το σουτ, έξω από την περιοχή, αλλά την μπάλα να περνάει άουτ.

Οι Χωριάτες θα καταφέρουν πάντως να ξαναμπούν στο παιχνίδι στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, στην πρώτη στιγμή αδράνειας της Ερυθρόλευκης άμυνας. Ο Κας θα κάνει την κούρσα από τα δεξιά και θα δώσει στον Ντιαμπί, που θα βρήκε τον Γουότκινς, ο οποίος με σουτ θα νικήσει τον Τζολάκη, κάνοντας με αυτόν τον τρόπο το 1-2 στο 45+1’, δίνοντας άλλη τροπή στο δεύτερο μέρος του ημιτελικού.Οι Ερυθρόλευκοι θα μπουν και στην επανάληψη με την ίδια λογική που ξεκίνησαν και την αναμέτρηση, προσπαθώντας να πιέσουν ψηλά και να δημιουργήσουν προβλήματα στους Άγγλους, κάτι που θα γίνει, με τον Ποντένσε όμως να μην μπορεί με σουτ να απειλήσει τον Όλσεν.

Την ίδια στιγμή πάντως και οι παίκτες της Βίλα θα μπουν δυνατά, θέλοντας να δώσουν γρήγορο ρυθμό στο παιχνίδι και να απειλήσουν την εστία του Τζολάκη και μόλις στο 52’ θα καταφέρουν να φέρουν το σκορ στα ίσια. Μετά από μεγάλη μπαλιά και κάθετη πάσα του ο Μπέιλι, ο Ντιαμπί θα σουτάρει από πλάγια θέση νικώντας τον Έλληνα τερματοφύλακα, που έκανε λάθος υπολογισμό και κάνοντας έτσι το 2-2.Η χαρά των γηπεδούχων όμως θα κρατήσει μόλις τρία λεπτά, μιας και στο 55’ μετά από εκτέλεση κόρνερ και κεφαλιά του Ιμπόρα, η μπάλα θα σταματήσει στο χέρι του Λουίς, με τον διαιτητή να δίνει το πέναλτι και τον Ελ Κααμπί, που ανέλαβε την εκτέλεση να κάνει το 2-3, ολοκληρώνοντας παράλληλα και το δικό του χατ τρικ.

Οι παίκτες του Έμερι θα ανεβάσουν ξανά την απόδοσή τους, προσπαθώντας να πιέσουν ξανά την Ερυθρόλευκη άμυνα, οι προσπάθειες των Γουότκινς και Ρότζερς, από πλάγια δεν θα βρουν στόχο, για να φτάσουμε στο 67’ όπου ο Ολυμπιακός θα κάνει ακόμα ένα… θαύμα. Ο Έσε θα κάνει ένα δυνατό σουτ, μετά από πολύ ωραία κίνηση του Ποντένσε, η μπάλα θα βρει πάνω στον Κόνσα, θα αλλάξει πορεία και καταλήξει στα δίχτυα του Όλσεν κάνοντας με αυτόν τον τρόπο το 2-4 και δίνοντας ξανά προβάδισμα δύο τερμάτων στους Ερυθρόλευκους. Η συγκεκριμένη εξέλιξη θα φέρει νέο σοκ στους Βρετανούς, που δεν θα έδειχναν να μην μπορούν να αντιδράσουν και μάλιστα στο 80' οι Πειραιώτες θα έχουν μεγάλη ευκαιρία και για πέμπτο γκολ, όμως το σουτ από τον Τσικίνιο θα μπλοκάρει ο Όλσεν.

Στο 81' όμως οι γηπεδούχοι θα κερδίσουν πέναλτι, με τον Κάρμο να ανατρέπει τον Ντουράν μέσα στην περιοχή και τον Γκουίντα να δίνει την παράβαση. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Λουίζ όμως η προσπάθειά του θα περάσει δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Τζολάκη, με το 2-4 να παραμένει. Στο 87' ο ΜακΓκιν θα προσπαθήσει να νικήσει τον Έλληνα τερματοφύλακα του Ουλμπιακού με ένα μακρινό σουτ, όμως ο Τζολάκης θα είναι στο σωστό σημείο και θα μπλοκάρει την μπάλα, χωρίς πρόβλημα. Η κατάσταση στα τελευταία λεπτά δεν θα αλλάξει και οι Ερυθρόλευκοι θα καταφέρουν να γράψουν μια τεράστια σελίδα στην ιστορία τους, παίρνοντας τη νίκη με 4-2 και παράλληλα πολύ μεγάλο προβάδισμα πρόκρισης στο τελικό του Conference League, ενόψεο της ρεβάνς του Φαλήρου.

Σκόρερ: 45+1’ Γουότκινς, 52’ Ντιαμπί - 16’, 29’, 55’  Ελ Κααμπί, 67’ Έσε

Άστον Βίλα: Όλσεν, Κας, Κόνσα, Λανγκλέ, Ντιν, Μπέιλι (85' Ζανιόλο), Μαγκίν, Λουίζ, Ρότζερς (74' Ντουράν), Ντιαμπί (85' Ιρενμπουνάμ), Γουότκινς

Ολυμπιακός: Τζολάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Κάρμο, Ορτέγκα (46’ Ρίτσαρτς), Ιμπόρα, Έσε, Τσικίνιο, Φορτούνης, Ποντένσε (70’ Όρτα), Ελ Κααμπί