Facebook Pixel Νίκη από τα αποδυτήρια ο Ολυμπιακός με Φορτούνη - Θέλει βελτίωση για την πρόκριση, τρομερός Ρέτσος!
Ποδόσφαιρο
| 2023-08-11 00:05:00

Νίκη από τα αποδυτήρια ο Ολυμπιακός με Φορτούνη - Θέλει βελτίωση για την πρόκριση, τρομερός Ρέτσος!

Sportdog Team
Νίκη από τα αποδυτήρια ο Ολυμπιακός με Φορτούνη - Θέλει βελτίωση για την πρόκριση, τρομερός Ρέτσος!

Ο Ολυμπιακός κέρδισε την Γκενκ και πάει στο Βέλγιο για να σφραγίσει την πρόκριση, χάρη στο γκολ του Φορτούνη στο ντεμπούτο του Μαρτίνεθ στον ερυθρόλευκο πάγκο. Άκρως θετική η εμφάνιση του Ρέτσου, ντεμπούτο για 5 παίκτες του Ολυμπιακού. Δοκάρι και... Πασχαλάκης, Ρέτσος γλίτωσαν τον Ολυμπιακό στο 95΄.

Ο Ολυμπιακός, παρότι είχε αρκετές αλλαγές σε σχέση με την περσινή χρονιά, πάτησε καλά από νωρίς στο Γεώργιος Καραϊσκάκης και υπέταξε με 1-0 την Γκενκ, κάτι που τον καθιστά το απόλυτο φαβορί ενόψει της ρεβάνς στο Βέλγιο. Μάλιστα, ο Ολυμπιακός ουσιαστικά είχε και την ευκαιρία να κάνει το 2-0 με το δοκάρι του Μπιέλ στο 75΄, ωστόσο στη συνέχεια επέλεξε να παγώσει το ρυθμό για να κλειδώσει το 1-0, ενώ αξίζει να τονιστεί πως ο Ντόι που μπήκε ως αλλαγή έπαιξε στα χαφ!

Πάντως, οι Βέλγοι έχασαν την καλύτερη τους ευκαιρία στο 95΄, μιας και το δοκάρι σε... πρώτο χρόνο και ο Ρέτσος σε δεύτερο χρόνο είπαν το όχι στους Βέλγους.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή ήταν η πρώτη νίκη του Ολυμπιακού μετά από 14 σερί ανεπιτυχή αποτελέσματα στην Ευρώπη, ενώ πέρα από τον Μαρτίνεθ, ντεμπούτο έκαναν και οι Κίνι, Ιμπόρα, Αλεξανδρόπουλος, Ελ Καμπί, Φρέιρε! Στα θετικά και η εμφάνιση του Ρέτσου, ενώ ο Φορτούνης με το γκολ του έγραψε ιστορία, μιας και πέρασαν μόλις 26 δευτερόλεπτα!

Στα αξιοσημείωτα φυσικά και η ενεργοποίηση ξανά των Καρβάλιο, Ρέτσου και Καμαρά, κάτι που θα καθιστά τα πάντα ανοικτά για το μέλλον τους!

Το ματς

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο Καραϊσκάκη κόντρα στην Γκενκ και κατάφερε να πετύχει το πιο γρήγορο γκολ της ευρωπαϊκής του ιστορίας. 

οι ερυθρόλευκοι, στο πρώτο παιχνίδι του Ντιέγκο Μαρτίνεθ στο «Γ. Καραϊσκάκης», μπόρεσαν να ανοίξουν το σκορ μόλις στα 22 δευτερόλεπτα. Η μπάλα έφτασε στα πόδια του Κώστα Φορτούνη από το γύρισμα του Ροντινέι κι εκείνος με μονοκόμματο σουτ μέσα από την περιοχή νίκησε τον Βάντερβουρντ για το 1-0. 

Όπως είναι λογικό το συγκεκριμένο γκολ... μούδιασε τους Βέλγους που χρειάστηκαν αρκετή ώρα για να συνέλθουν, μιας και έκαναν την πρώτη τους φάση στο 13΄. Σε εκείνο το σημείο εκτέλεσε κόρνερ ο Τρεζόρ, με τον Κουέστα να παίρνει την κεφαλιά, ενώ η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στην αγκαλιά του Πασχαλάκη!

Στο 15΄ οι Πειραιώτες πίεσαν και κέρδισαν με τον Κίνι, ο Φορτούνης έγινε κάτοχος της μπάλας και έπιασε συρτό σουτ, το οποίο μπλόκαρε ο αντίπαλος τερματοφύλακας! Στην επόμενη φάση έγινε κεφαλιά του Καγέμπε έπειτα από στημένο με τον Τρεζόρ

Στη συνέχεια πάγωσε ο ρυθμός και η αμέσως επόμενη φάση έγινε στο 33΄. Εκεί, ο Τρεζόρ γέμισε ξανά από στημένη φάση, ο Μουνιός προσπάθησε να στείλει την μπάλα στην εστία με το κεφάλια, ο Πασχαλάκης έδιωξε και ο ΜακΚένζι προσπάθησε να τον πλασάρει, αλλά ο Έλληνας τερματοφύλακας μπλόκαρε με τη βοήθεια του Ρέτσου

Ο Ολυμπιακός έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 42΄. Ο Ελ Αραμπί συνεργάστηκε με τον Καμαρά που έπιασε σουτ δίχως ισορροπία και η μπάλα έφτασε στον Μασούρα που έκανε αδύναμο σουτ, με αποτέλεσμα να μπλοκάρει ο Βέλγος τερματοφύλακας. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με φάση των Βέλγων στο 7΄ των καθυστερήσεων. Μετά από κάτι σαν σουτ του Ελ Χανούς, ο Τολού έκανε την προβολή από κοντά και ο Πασχαλάκης μπλόκαρε. 

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Βέλγοι προσπάθησαν να κάνουν το 1-1 στο 54΄, ωστόσο ο Χροσόφσκι που βγήκε τετ α τετ με τον Πασχαλάκη είδε τον Ρέτσο να τον κόβει από το... πουθενά. Στην εξέλιξη της φάσης ο Ελ Αραμπί έβγαλε την μπάλα στον Μασούρα, ο οποίος όμως σούταρε χωρίς να γίνει απειλητικός.

Στο 60΄Καρβάλιο και Φορτούνης συνεργάστηκαν άψογα και η μπάλα στρώθηκε στον Πορτογάλο που πλάσαρε άστοχα. Στο 63΄ έκανε και ο Αλεξανδρόπουλος το ερυθρόλευκο ντεμπούτο του, ενώ οι Βέλγοι έχασαν σημαντική ευκαιρία. Στο 70΄ έγινε συρτό σουτ του Ελ Χανούς, έδιωξε ο Πασχαλάκης, όπως στη συνέχεια απομάκρυνε στην προσπάθεια του Πεντσίλ.

Στο 75΄ ο Ολυμπιακός είδε το ωραίο πλασέ του Μπιέλ έξω από την περιοχή, να σταματά στο δοκάρι! Στο 95΄ ήρθε η σειρά των Βέλγων να... έχουν δοκάρι, με τον Ρέτσο σε δεύτερο χρόνο να κρατά ανέπαφη την ερυθρόλευκη εστία.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags