Facebook Pixel Έζησε νύχτα τρόμου στη Γερμανία - Η Φράιμπουργκ διέσυρε με 5άρα τον θλιβερό Ολυμπιακό! (Vid)
Ποδόσφαιρο
| 2023-11-30 21:35:00

Έζησε νύχτα τρόμου στη Γερμανία - Η Φράιμπουργκ διέσυρε με 5άρα τον θλιβερό Ολυμπιακό! (Vid)

Sportdog Team
Έζησε νύχτα τρόμου στη Γερμανία - Η Φράιμπουργκ διέσυρε με 5άρα τον θλιβερό Ολυμπιακό! (Vid)

Απογοητευτική εμφάνιση των ερυθρόλευκων κόντρα στους Γερμανούς και βαρύτατη ήττα.

Βραδιά που θέλει να ξεχάσει, έζησε ο Ολυμπιακός στη Γερμανία! Η Φράιμπουργκ του έριξε 5άρα στο Europa Park με τον Γκρέγκοριτς να σημειώνει χατ-τρικ και τους Πειραιώτες να είναι σαστισμένοι. Μοναδικός στόχος και υποχρέωση των ερυθρόλευκων η πρόκριση στο Europa Conference League στον ''τελικό'' με την Μπάτσκα Τόπολα στο Καραϊσκάκης!

Πώς ξεκίνησαν οι ομάδες

Οι ερυθρόλευκοι ήταν με την πλάτη στον τοίχο στον πίνακα της βαθμολογίας και χρειάζονταν οπωσδήποτε τρίποντο για να μπουν εκ νέου στο παιχνίδι της πρόκρισης. Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ δεν είχε στη διάθεσή του τους τραυματίες Φρέιρε, Γιόβετιτς με τον δεύτερο να έχει πρόβλημα της τελευταίας στιγμής και να απουσιάζει από την αποστολή. Στο ματς ο κόσμος των Πειραιωτών έδωσε δυναμικότατο παρών, με 3.000 φίλους της ομάδας να είναι στο γήπεδο.

Οι Πειραιώτες ξεκίνησαν σε ακόμη ένα μεγάλο παιχνίδι με το σύνηθες 4-3-3. Ο Πασχαλάκης ήταν κάτω από τα δοκάρια, με τους Ντόη και Ρέτσο μπροστά του και τους Ορτέγκα - Ροντινέι στα άκρα της άμυνας.Την τριάδα στον άξονα αποτελούσαν οι Έσε, Καμαρά, Αλεξανδρόπουλος, με τους Φορτούνη και Ποντένσε στις επιθετικές πτέρυγες και τον Αγιούμπ Ελ Κααμπί στην κορυφή.

Η Φράιμπουργκ, από την άλλη, ξεκίνησε στο κατάμεστο Europa Park με τον Στράιχ να πορεύεται με τριάδα στην άμυνα. Οι Γερμανοί άρχισαν την αναμέτρηση με 3-4-3. Οι Σιλντιγιά, Γκίντερ και Λίενχαρτ βρίσκονταν στην άμυνα, με τους Ντοάν, Έγκσταϊν, Χέφλερ και Μοκενγκό στη μεσαία γραμμή. Οι Χέλερ και Γκρίφο αγωνίζονταν στα ''φτερά'' της επίθεσης, με τον Γκρέγκοριτς στην κορυφή.

Σκηνές τρόμου στο πρώτο ημίχρονο!

Όλα στραβά κι ανάποδα ξεκίνησαν για τον Ολυμπιακό στον αγώνα με τους Γερμανούς, καθώς μόλις στο 3ο λεπτό ήρθε το τέρμα για τη Φράιμπουργκ. Οι γηπεδούχοι διέσπασαν άρτια το πρέσινγκ της ελληνικής ομάδας, ο Γκρέγκοριτς πρόλαβε τον Παναγιώτη Ρέτσο στην περιοχή και έγραψε το 1-0. Αυτό ήταν το πρώτο χτύπημα του Αυστριακού! Το δεύτερο ήρθε στο 8', όταν ο επιθετικός της ομάδας πήρε ανενόχλητος την κεφαλιά στο κόρνερ και σημείωσε το 2-0.

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ έδωσε εντολή στους ποδοσφαιριστές του να ''καθαρίσουν'' το μυαλό τους και να ελέγξουν το ρυθμό του παιχνιδιού. Μόνο αυτό δεν έγινε, όμως, όπως αποδείχθηκε. Παρότι στο 10΄ ο Φορτούνης απείλησε με σουτ, οι Γερμανοί είχαν τα ηνία της αναμέτρησης. Ο Γκρίφο στο 12' δεν ευστόχησε, αλλά ο ''δήμιος'' Γκρέγκοριτς το έκανε στο 36ο λεπτό! Ο Αυστριακός πέτυχε χατ-τρικ με κεφαλιά και έδωσε διαστάσεις θριάμβου στην επικράτηση της Φράιμπουργκ.

Τα χειρότερα δεν είχαν γίνει πράξη μέχρι τότε, μιας και ο Σιλντιγιά στο 42' έγραψε το 4-0 με τον δεξιό μπακ των γηπεδούχων να μη λαθεύει μπροστά από τον Πασχαλάκη! Έτσι, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με αυτό το σκορ το οποίο ήταν βαρύτατο!

 

Γλίτωσε τα... ακόμη χειρότερα στο δεύτερο μέρος!

Με την εκκίνηση του δεύτερου μέρους, ο Ιμπόρα αντικατέστησε τον Αλεξανδρόπουλο σε μια προσπάθεια του Μαρτίνεθ να ισορροπήσει την κατάσταση. Στο 48ο λεπτό ο Ποντένσε δέχθηκε ένα σκληρό φάουλ και έγινε αμέσως αλλαγή, με τον Πορτογάλο να υποφέρει και να φεύγει με φορείο! Τη θέση του πήρε ο Γιώργος Μασούρας. Οι ποδοσφαιριστές του Μαρτίνεθ κυκλοφορούσαν την μπάλα, έλεγχαν το παιχνίδι όμως δεν ήταν καθόλου επικίνδυνοι για την αντίπαλη εστία και έτσι δεν έφτιαξαν φάσεις.

Στο 60ο λεπτό ο Ελ Κααμπί υποδέχθηκε όμορφα την μπάλα στην περιοχή, γύρισε και σούταρε από τη γωνία αλλά δε βρήκε στόχο η προσπάθειά του. Στο 66' ο Γκρέγκοριτς βγήκε ως αλλαγή από τον αγώνα και οι ερυθρόλευκοι συνέχισαν να προσπαθούν να δημιουργήσουν καταστάσεις. Οι φίλοι του ελληνικού συλλόγου μάζεψαν τα πανιά τους 20 λεπτά πριν το φινάλε του ματς και είχαν σιγήσει με όσα τραγικά έβλεπαν να συμβαίνουν. Στο 77' ο Ντόαν έκανε το 5-0 μετά από λάθος του Έσε και το σκορ ξέφυγε!

Στο 82ο λεπτό ο Μασούρας βρέθηκε μπροστά από το αντίπαλο τέρμα, αλλά δεν κέρδισε και τον κίπερ των Γερμανών που του είπε ''όχι'' και κράτησε ανέπαφη την εστία της Φράιμπουργκ. Το σκορ δεν άλλαξε και το παιχνίδι τελείωσε στο 5-0!

 

Φράιμπουργκ: Ατουμπολού, Σιλιντιγιά, Γκίντερ, Λίενχαρτ, Ντοάν, Έγκσταϊν, Χέφλερ, Μοκενγκό, Χέλερ, Γκρίφο, Γκρέγκοριτς

Ολυμπιακός: Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Ντόη, Ορτέγκα, Έσε, Καμαρά, Αλεξανδρόπουλος, Ποντένσε, Ελ Κααμπί, Φορτούνης.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags