Facebook Pixel Ολυμπιακός - Άρης: Υπερηχητικός Ολυμπιακός διέλυσε τον Άρη και περιμένει με... άγριες διαθέσεις τον ΠΑΟ! (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2023-02-17 17:35:00

Υπερηχητικός Ολυμπιακός διέλυσε τον Άρη και περιμένει με... άγριες διαθέσεις τον ΠΑΟ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Υπερηχητικός Ολυμπιακός διέλυσε τον Άρη και περιμένει με... άγριες διαθέσεις τον ΠΑΟ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Ολυμπιακός πατώντας "γκάζι" από την αρχή δεν άφησε το παραμικρό περιθώριο στον Άρη, τον οποίο διέλυσε με το τελικό 82-51.

Ολυμπιακός - Άρης: Αλήθεια, υπάρχει κάποιος να τον σταματήσει; Ο Ολυμπιακός πατώντας "γκάζι" από την αρχή δεν άφησε το παραμικρό περιθώριο στον Άρη, τον οποίο διέλυσε με το τελικό 82-51, περιμένοντας πλέον στα ημιτελικά του Final 8 στα Δύο Αοράκια τον Παναθηναϊκό.

Το ματς

Κυριολεκτικά ο Ολυμπιακός δεν άφησε τον Άρη να πάρει... ανάσα στο πρώτο δεκάλεπτο, το οποίο στο φινάλε του βρήκε την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα μπροστά με το απίστευτο 22-4! Σκορ στον προημιτελικό του Κυπέλλου έδωσε με λέι απ ο Ουόκαπ, με τους Ερυθρόλευκους να τρέχουν ένα επιμέρους σκορ 20-0, από τη στιγμή που ο Άρης ισοφάρισε προσωρινά σε 4-4 με τον Χάγκινς.

Ουσιαστικά, δηλαδή, οι Κίτρινοι της Θεσσαλονίκης έμειναν χωρίς καλάθι για σχεδόν 8 λεπτά! Ήταν δεδομένο πως οι Πειραιώτες δεν θα δυσκολεύονταν να πάρουν το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Final 8, αλλά η τόσο μεγάλη προσήλωση παρότι ο αντίπαλος δεν ήταν ανάλογου αγωνιστικού επιπέδου, συνιστούσε απόδειξη του πόσο ΟΜΑΔΑ -με όλη της σημασία της λέξης- είναι οι Ερυθρόλευκοι.

Στη δεύτερη περίοδο οι βολές του ΜακΚίσικ ανέβασαν για πρώτη φορά τον Ολυμπιακό στο +20 (24-4), με τον Άρη να ευστοχεί για πρώτη φορά σε τρίποντο με τον Νότε για το 24-7. Κάποια συνεχόμενα λάθη από Λούντζη και Λαρεντζάκη επέτρεψαν στην ομάδα του Καστρίτη να τρέξει συνολικά ένα σερί 7-0, το οποίο τους έφερε μετά από ώρα στο -13 (24-11).

Οι δύο ομάδες άρχιζαν να βρίσκουν κάποιο ρυθμό από τα 6.75, με τους Πίτερς (27-11) και Μήτρου-Λονγκ (29-14) να ευστοχούν κατά σειρά από μακριά για Ολυμπιακό και Άρη αντίστοιχα. Για τους Θεσσαλονικείς η συνέχεια από μακριά δεν ήταν πάντως καθόλου καλή, "σπάζοντας" μοιραία τα καλάθια. Με κάρφωμα του Γκούντγουιν έπειτα από δικό του επιθετικό ριμπάουντ οι Κίτρινοι πλησίασαν περισσότερο από ποτέ (31-20), όμως νέο τρίποντο του Λαρεντζάκη (34-20) και το πάτημα στο "γκάζι" από τους Πειραιώτες, τους πήγε άνετα έτσι στην ανάπαυλα του ημιχρόνου με το υπέρ τους +15 (39-24).

Με την επανεκκίνηση στο δεύτερο μέρος ο Άρης ήταν που έδωσε σκορ στην επανάληψη, με λέι απ ειδικότερα του Μήτρου-Λονγκ (39-26). Για τον Ολυμπιακό απάντησε άμεσα αρχικά ο Παπανικολάου (41-26) και εν συνεχεία ο Βεζένκοφ (43-26), ενώ από τρίποντο ξανά του Ελληνοβούλγαρου οι Ερυθρόλευκοι ισοφάρισαν τη μεγαλύτερη διαφορά τους στον αγώνα (48-28, +20).

Εκεί οι Θεσσαλονικείς είχαν μια μικρή αντίδραση, τρέχοντας και πάλι ένα επιμέρους 7-0, το οποίο κατέληξε σε εύστοχο σουτ από τα 6.75 του Χάγκινς (48-35). Οι Κίτρινοι επιχειρούσαν (μάταια όπως αποδείχθηκε) να παίξουν κάπως πιο σκληρή άμυνα και να βάλουν έστω και λίγο πιο δύσκολα στην επίθεση του Ολυμπιακού, αλλά όσο κι αν προσπάθησαν δεν μπόρεσαν στην πράξη ν' αποτρέψουν το εκκωφαντικό +17 (60-37). των νταμπλούχων Ελλάδας με το φινάλε του τρίτου δεκαλέπτου.

Τυπική διαδικασία ήταν η τέταρτη και τελευταία περίοδος, με τον Άρη να έχει συμβιβαστεί με την ιδέα πως δεν μπορεί να πετύχει κάτι απέναντι στον αντίπαλό του. Ο Μπαρτζώκας άνοιξε το rotation και με τον Λαρεντζάκη να μοιράζει την μπάλα, ο Τζορζ Πάπας πέτυχε τους πρώτους πόντους του από την κορυφή, έξω από τη γραμμή του τριπόντου, διαμορφώνοντας το 82-51, 40΄΄ πριν τη λήξη, το οποίο ήταν και το τελικό σκορ. 

Τα δεκάλεπτα: 22-4, 39-24, 60-37, 82-51.

 
 
 
 
 
 
 
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags