Facebook Pixel Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Ένα δεκάλεπτο αρκούσε στον Ολυμπιακό - "Περίπατος" για τελικό και 11-0 τον ΠΑΟ! (Vid)
Ποδόσφαιρο
| 2023-02-18 21:15:00

Ένα δεκάλεπτο αρκούσε στον Ολυμπιακό - "Περίπατος" για τελικό και 11-0 τον ΠΑΟ! (Vid)

Sportdog Team
Ένα δεκάλεπτο αρκούσε στον Ολυμπιακό - "Περίπατος" για τελικό και 11-0 τον ΠΑΟ! (Vid)

Ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε για ένα ημίχρονο, αλλά με ένα σερί 29-10 στην τρίτη περίοδο ισοπέδωσε τον Παναθηναϊκό, τον οποίο κέρδισε και απέκλεισε από το Final 8 του Κυπέλλου με το τελικό 81-65.

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Και το "Ερυθρόλευκο" καλά κρατεί με 11-0! Ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε για ένα ημίχρονο, αλλά με ένα επιμέρους 29-10 στο τρίτο δεκάλεπτο ισοπέδωσε τον Παναθηναϊκό, τον οποίο κέρδισε και απέκλεισε από το Final 8 του Κυπέλλου με το τελικό 81-65.

Το ματς

Με τους Παπανικολάου και Λι να ευστοχούν από τα 6.75 για το αρχικό 3-3 ξεκινήσει ο "αιώνιος" ημιτελικός του Κυπέλλου Ελλάδας στα Δύο Αοράκεια, με τον Παναθηναϊκό ξανά από το τρίποντο και με "δράστη" τον Ντέρικ Ουίλιαμς να προσπερνά (5-6). Οι δύο ομάδες πήγαιναν κοντά στο σκορ, μέχρι που οι Πράσινοι ξέφυγαν για πρώτη φορά με +4 χάρη σε ωραίο floater του Ουόλτερς (10-14). Κάπου εκεί, όμως, ήταν η στιγμή του Σάσα Βεζένκοφ να κάνει την (ηχηρή) εμφάνισή του.

Με προσωπικό 8-0 ο κορυφαίος παίκτης του Ολυμπιακού γύρισε τούμπα το ντέρμπι, βάζοντας μπροστά την ομάδα του Μπαρτζώκα με 18-14. Είναι χαρακτηριστικό πως όταν οι Ερυθρόλευκοι έφτασαν τους 20 πόντους, τους 14 από αυτούς τους είχε πετύχει ο Βεζένκοφ! Ο Παπαγιάννης ευστόχησε για τρεις μειώνοντας στον πόντο (20-19), με το σκορ της πρώτης περιόδου να διαμορφώνεται από το εντυπωσιακό κάρφωμα του Φαλ (22-19).

Το δεύτερο δεκάλεπτο ανήκε, ωστόσο, στον Παναθηναϊκό. Οι Πράσινοι επέβαλλαν το ρυθμό τους, έπαιξαν εξαιρετικές άμυνες ρισκάροντας κιόλας κάποια ελεύθερα σουτ του ΜακΚίσικ, μη επιτρέποντας ταυτόχρονα στους Πειραιώτες ν' ανοίξουν το ρυθμό. Ένα προσωπικό σερί 5-0 του "καυτού" Λι έφερε το Τριφύλλι σε θέση οδηγού (25-226), με τρίποντο του Μπέικον λίγο μετά να ξεμακραίνει περαιτέρω την ομάδα του Ράντονιτς (29-33, +4).

Ο Ολυμπιακός είχε απάντηση με το ίδιο "νόμισμα" δια χειρός Λαρεντζάκης (35-33), αλλά νέο επιμέρους 7-0 αυτή τη φορά των Πράσινων τους επανέφερε μπροστά με +5 στην ανάπαυλα του ημιχρόνου! Πολλές βοήθειες είχε δώσει ειδικά αμυντικά ο Μποχωρίδης, ενώ και ο Ουόλτερς άρχιζε να παίρνει περισσότερες πρωτοβουλίες και να καθίσταται απειλή από την περιφέρεια.

Με την επανεκκίνηση στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με λάθος του Φαλ στην πρώτη του επίθεση, κάτι που δεν συνέβη όμως στη δεύτερη, βρίσκοντας συγκεκριμένα ελεύθερο γωνιαίο τρίποντο με τον Παπανικολάου (38-40) από όμορφη πάσα του Ουόκαπ. Αντίθετα, ο Παναθηναϊκός είχε αρχίσει εντελώς άστοχα στην επίθεση, αλλά αμυντικά συνέχιζε να αποδίδει σε ικανοποιητικό βαθμό.

Χάρη στο παρθενικό εύστοχο σουτ τριών πόντων του Κάαναν οι Ερυθρόλευκοι πέρασαν μετά από ώρα μπροστά (41-40), απέναντι σε ένα Τριφύλλι που είχε μείνει άποντο για σχεδόν επτά λεπτά! Ενδεικτικά μόνο, ο Μπέικον μετρούσε 0/8 δίποντα. Ο Ολυμπιακός "πυροβολούσε" από μακριά, με ακόμη ένα τρίποντο του Παπανικολάου να φέρνει τους Πειραιώτες στο +4 (44-40). Το σερί των τυπικά γηπεδούχων εκτοξεύτηκε στο 20-1(!) για το +14 (55-41), με δύο συνεχόμενα τρίποντα του Κάαναν και ένα ακόμα του Παπανικολάου, να διαλύουν τον τραγικό -στο τρίτο δεκάλεπτο- Εξάστερο!

Ο μοναδικός πόντος που είχε σκοράρει ο Παναθηναϊκός, ήταν από μία βολή τεχνικής ποινής ο Πονίτκα. Η... εφιαλτική τρίτη περίοδος έκλεισε για τους Πράσινους στο αποτελειωτικό 64-50. Για την ιστορία μόνο, το πρώτο καλάθι εντός πεδιάς για το Τριφύλλι ήρθε με το τρίποντο του Πονίτκα 1 λεπτό πριν το φινάλε του δεκαλέπτου!!!

Ελέγχοντας απόλυτα τον ρυθμό και με την ψυχολογία στα ύψη, ο Ολυμπιακός είδε τον Λαρεντζάκη να βρίσκει στόχο από τα 6,75 στο 35΄ και να κρατάει τους Ερυθρόλευκους σε απόσταση (75-60), απέναντι σε έναν Παναθηναϊκό που στην τέταρτη και τελευταία περίοδο δεν είχε ούτε το πλάνο, ούτε τις δυνάμεις για την ανατροπή... Το τελικό 81-65 βρήκε τους Πειραιώτες να πανηγυρίζουν και να ετοιμάζονται για το repeat, απέναντι στο Περιστέρι του Βασίλη Σπανούλη.

Τα δεκάλεπτα: 22-19, 35-40, 64-50, 81-65.

 
 
 
 
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags