Το άστρο του Μπαρτολομιέι Ντραγκόφσκι έλαμψε στον ημιτελικό του Κυπέλλου Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ! Ο Πολωνός τερματοφύλακας έδειξε τη φοβερή κλάση του στη διαδικασία των πέναλτι, όπου έκανε καθοριστικές αποκρούσεις (Κίριλ Ντεσπόντοφ και έπειτα των Οζντόεφ και Γιόνι Ότο) και στην ουσία χάρη σε αυτόν το «Τριφύλλι» πανηγύρισε την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου.

 

«Είναι πολύ καλός τερματοφύλακας, με πολύ σημαντικά σωματικά χαρίσματα και βρίσκεται στην καλύτερη ηλικία για τη θέση», αναφέρει στο Sportdog για τον 26χρονο γκολκίπερ ο Τάκης Οικονομόπουλος, ένας από τους εμβληματικότερους υπερασπιστές των γκολπόστ στην ιστορία της ομάδας.

Ο παλαίμαχος πορτιέρε θεωρεί, ότι ο Ντραγκόφσκι έχει δουλέψει για τη διαδικασία. «Έχει πείρα, αλλά κάποια πράγματα τα έχει δουλέψει με προπονητές. Έχει όμως και δική του κρίση», σημειώνει.

Τα πέναλτι που έπιασε ο Πολωνός είχαν αρκετά μεγάλο βαθμό δυσκολίας, κάτι που παραδέχεται και ο Οικονομόπουλος. «Ήταν όντως δύσκολες αποκρούσεις. Ο τερματοφύλακας πρέπει να παρατηρεί τη θέση που παίρνει ο παίκτης. Από τη στιγμή που έχει εντοπίσει την πλευρά που θα πέσει, πρέπει και να αποκρούσει το πέναλτι. Εκτός αν είναι στο γάμα που είναι πολύ δύσκολο, όπως το πέναλτι που χτύπησε ο Σένκεφελντ. Εκεί δεν πιάνεται…».

Ο βετεράνος γκολκίπερ στέκεται στο πέναλτι του Ντεσπότοφ, το οποίο αν έμπαινε, τότε ο ΠΑΟΚ θα ήταν αυτός που θα έπαιρνε την πρόκριση. «Ήταν πολύ δύσκολο, γιατί ήταν το τελευταίο πέναλτι που είχε ο ΠΑΟΚ και τους έκοψε τα πόδια», υποστηρίζει.

Που χρειάζεται βελτίωση ο Ντραγκόφσκι; «Το μόνο που πρέπει να δουλέψει είναι οι διαγώνιες μπαλιές. Πρέπει να ελέγχει τη μικρή περιοχή. Θέλει δηλαδή δουλειά στα γεμίσματα, να βγαίνει και να καθαρίζει», απαντά το «πουλί», όπως τον αποκαλούσε ο κόσμος του Παναθηναϊκού και ο Τύπος.

Ερωτηθείς για την αναγνώριση που απολαμβάνει ένας τερματοφύλακας μετά από μία τέτοια επιτυχημένη διαδικασία, ο παλιός άσος θυμήθηκε την εποχή που ήταν εν ενεργεία ποδοσφαιριστής. «Είναι η χαρά του τερματοφύλακα να πιάνει πέναλτι. Έχω ζήσει ανάλογο συναίσθημα σε ημιτελικό με την ΑΕΚ. Η πιο φανταστική απόκρουση όμως ήταν σε ένα πέναλτι του Βίκτωρα Μητρόπουλου. Η μπάλα επέστρεψε στον εκτελεστή, που έπιασε κεφαλιά, κατάφερα όμως να σηκωθώ και να πέσω στην άλλη πλευρά», κατέληξε ο Τάκης Οικονομόπουλος.