Facebook Pixel Μουντομπάσκετ 2023: Τεράστια έκπληξη! Θρίαμβος για Ιαπωνία... χαρακίρι για Φινλανδία - Τους "καθάρισε" ο κοντός (BINTEO)
Ποδόσφαιρο
| 2023-08-27 17:54:00

Τεράστια έκπληξη! Θρίαμβος για Ιαπωνία... χαρακίρι για Φινλανδία - Τους "καθάρισε" ο κοντός! (BINTEO)

Sportdog Team

Ο πιο κοντός παίκτης του φετινού Μουντομπάσκετ, οδήγησε τους Ιάπωνες σε μία εντυπωσιακή νίκη.
 

Η Ιαπωνία έφτασε σε μια εντυπωσιακή, όπως εξελίχθηκε, νίκη απέναντι στην Φινλανδία μπροστά σε χιλιάδες φίλαθλους της στην Οkinawa Arena. Μπορεί να βρισκόταν για μεγάλο διάστημα του αγώνα πίσω στο σκορ, όμως στο τελευταίο δεκάλεπτο έκανε μια επική ανατροπή με ηγέτη έναν παίκτη ύψους 1.72μ.!

Ο Καβαμούρα με την εμφάνιση του στην 4η περίοδο… ξέρανε την Φινλανδία, μετρώντας 25 πόντους και 9 ασίστ με 4/7 τρίποντα, ενώ ο Χάκινσον έσπασε το κοντέρ της στατιστικής, καθώς σημείωσε 28 πόντους με 19 ριμπάουντ συγκεντρώνοντας 44 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησής. Για την Φινλανδία ξεχώρισε ο Λάουρι Μαρκάνεν με 27 πόντους και 12 ριμπάουντ, αλλά στο τέλος δεν κατάφερε να περιορίσει την ορμή της Ιαπωνίας, η οποία ανέτρεψε μια διαφορά 18 πόντων στο τελευταίο δεκάλεπτο. 

Ενθουσιώδης ξεκίνημα της Ιαπωνίας με μπροστάρη τον Χιετζίμα

To παιχνίδι ξεκίνησε με τις δυο ομάδες να είναι αρκετά άστοχες βλέποντας και το χαμηλό σκορ (9-5 στο 6’) με την Ιαπωνία να παίρνει προβάδισμα 7 πόντων (13-5 στο 7’) με ένα τρίποντο και φάουλ του Χιετζίμα, ο οποίος είχε φτάσει τους 9 πόντους. Τα λάθη ήταν αυτά που κυριαρχούσαν (4-6) με τους οικοδεσπότες να διατηρούν μια μικρή διαφορά στο τέλος του δεκαλέπτου (22-15) με το κοινό της Okinawa Arena να είναι ιδιαιτέρα εκδηλωτικό.

Ανατροπή με Μαρκανέν και προβάδισμα 10 πόντων

Πολύ καλυτέρα μπήκε στο δεύτερο δεκάλεπτο η Φινλανδία, η οποία κατάφερε άμεσα να εξανεμίσει την διαφορά με τις δυο ομάδες να πηγαίνουν πόντο-πόντο μέχρι 7ο λεπτό της δεύτερης περιόδου με την Φινλανδία να παίρνει ένα προβάδισμα 7 πόντων (30-37) με πρωταγωνιστή τον Μαρκάνεν (12π.). Το παιχνίδι είχε αποκτήσει πολύ γρήγορο ρυθμό γεγονός που ευνοούσε την πιο έμπειρη Φινλανδία, η οποία πήγε στα αποδυτήρια με +10 (36-46) τρέχοντας ένα σερί 22-5 στα τελευταία 5:25 λεπτά της δεύτερης περιόδου.

Διατήρησε το προβάδισμα η Φινλανδία

Το δεύτερο δεκάλεπτο αποτέλεσε παράδειγμα για την Φινλανδία που μπήκε δυναμικά και στην τρίτη περίοδο, αποκτώντας μια διαφορά 14 πόντων (40-54 στο 2’). Η Ιαπωνία στηριζόταν επιθετικά στους Χάκινσον (16π.) και Χιετζίμα (14π.), καθώς ο Ουατανάμπε δεν είχε μπει στο κλίμα του αγώνα. Ο Μάρκανεν έκανε ότι ήθελε στο παρκέ και είχε βάλει την ομάδα του σε τροχιά νίκης (53-71 στο 8’) με την Ιαπωνία να ρίχνει την διαφορά με κάποια τρίποντα στο τέλος του δεκαλέπτου (63-73).

Καβαμούρα και... τέζα η Φινλανδία

Ένα τρίποντο του Τομινάγκα έριξε την διαφορά κάτω από τους 10 (66-73) και ξεσήκωσε τους φίλαθλους στην Οkinawa Arena. Η Ιαπωνία είχε αποκτήσει την ψυχολογία για να γυρίσει το ματς και σε συνδυασμό με την αστοχία της Φινλανδίας μείωσε στους δυο (74-76 στο 4’). Ο Καβαμούρα ήταν αυτός που έδωσε το έναυσμα για μια επική ανατροπή, καθώς με δικό του καλάθι και φάουλ και στην συνέχεια τρίποντο έβαλε την Ιαπωνία μπροστά στο σκορ (82-78 στο 7’). Η Φινλανδία συνέχιζε να είναι άστοχη(1/9τρ. στην 4η) την ώρα που ο Καβαμούρα έβαλε ένα απίθανο τρίποντο μπροστά στον Μαρκάνεν για 87-78. Η Φινλανδία προσπάθησε να αντιδράσει μειώνοντας γρήγορα σε 91-86 με 1:22 να απομένουν για το τέλος. Ο Καβαμούρα έβαλε και πάλι το τρίποντο για τους τίτλους τέλος της Φινλανδίας ολοκληρώνοντας μια «οργιαστική» 4η περιόδου για αυτόν, δίνοντας την νίκη στην Φινλανδία με 98-88.

Tα δεκάλεπτα: 22-15, 14-31, 27-27, 35-15

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags