Facebook Pixel Premier League: Σε θρίλερ έχει εξελιχθεί η μάχη του υποβιβασμού στην Αγγλία! Το Sportdog.gr αναλύει όλα τα δεδομένα λίγο πριν το φινάλε...
Ποδόσφαιρο
| 2023-05-12 12:57:00

Λέστερ: από το… Champions, στη… Championship μέσα σε 7 χρόνια - Ρυθμιστής του τίτλου η Νόττινγκαμ;

του Αλεσσάντρο Μερκιόρι

Σε θρίλερ έχει εξελιχθεί η μάχη του υποβιβασμού στην Αγγλία! Το Sportdog.gr αναλύει όλα τα δεδομένα λίγο πριν το φινάλε...

Η ομάδα που το ’16 αιφνιδίασε Αγγλία κι Ευρώπη κατακτώντας απρόσμενα τον πρώτο τίτλο της 139χρονης Ιστορίας της είναι μία από τις πέντε που κινδυνεύουν με υποβιβασμό, τρεις μόλις στροφές πριν την αυλαία της φετινής Premier League. 

Για τους bookmakers πάντως είναι τέσσερις, αφού η Σαουθάμπτον, ουραγός με 24 και προερχόμενη από 5 ήττες στα έξι τελευταία παιχνίδια, θεωρητικά θα μπορούσε να σωθεί μόνο εάν οποιαδήποτε ομάδα, για τον οποιονδήποτε λόγο τιμωρηθεί ξαφνικά με αφαίρεση, τουλάχιστον 15 βαθμών. Έχει όμως μπροστά της κι ένα δύσκολο πρόγραμμα: με Φούλαμ και Λίβερπουλ, εντός και Μπράιτον εκτός.

Ο απόλυτος «χαμός» κι αδύνατο, ακόμη και για τους πεπειραμένους bookmakers ν’ αποκωδικοποιηθεί εντοπίζεται από την 19η έως και την 16η θέση με τέσσερις ομάδες σε 3 βαθμούς: στην 19η η Λιντς με 30, στην 18η η Λέστερ, επίσης με 30, στην 17η η Έβερτον με 32 και στην 16η η Νόττινγκαμ Φόρεστ με 33 προερχόμενες αμφότερες από δύο ζωτικής σημασίας «3ποντα»: η Έβερτον 1-5 μες στο Μπράιτον, η Νόττινγκαμ 4-3 τη Σαουθάμπτον.

Η Λιντς κάλεσε την τελευταία στιγμή τον σπεσιαλίστα των σωτηριών, Σαμ Αλλαρντάις και παρόλο που η πρώτη του «Big Sam» ήταν μες στο «Etihad» με την πρωτοπόρο, και πρωταθλήτρια Σίτι λίγο έλειψε να φύγει από το Μάντσεστερ ακόμη και με ισοπαλία. Όμως η ομάδα του γνώρισε την 5η της ήττα στα τελευταία 6 παιχνίδια (από τα οποία τα τρία, με 4-1, 5-1 και 6-1) κι ελπίζει πλέον μόνο στο θαύμα της νίκης, το Σάββατο στο «Elland Road» με τη Νιουκάσλ από την οποία ο Αλλαρντάις δεν ξέχασε ποτέ τον τρόπο που κάποτε τον απέλυσε ύστερα από μόλις 8 μήνες στον πάγκο της. Μετά φιλοξενεί την Τόττεναμ και τελειώνει τη σεζόν στο Λονδίνο, με την Ουέστ Χαμ.

Ισόπαλη, στους 30 βρίσκεται και η Λέστερ η οποία όμως έχει πολύ δυσκολότερο πρόγραμμα: τη Δευτέρα φιλοξενεί τη Λίβερπουλ, μετά την Ουέστ Χαμ και στην τελευταία αγωνιστική ταξιδεύει στο Νιουκάσλ, που εάν έχει ηττηθεί στο Λιντς θα κάνει τα πάντα για να κρατήσει, με νύχια και με δόντια μία από τις θέσεις που οδηγούν στο επόμενο Champions League.

Σε καλύτερη μοίρα, θεωρητικά πάντα η Έβερτον αν και την Κυριακή φιλοξενεί τη… Σίτι, μετά τη Μπόρνμουθ κι ολοκληρώνει εκτός με τη Γουλβς. Ενώ δυσκολότερη μοιάζει η αποστολή της Νόττινγκαμ Φόρεστ, που το Σάββατο φιλοξενεί την Τσέλσι, μετά πάει στο Λονδίνο με την Κρίσταλ Πάλας και για κερασάκι στην τούρτα, περιμένει στο «City Ground» την Άρσεναλ ίσως  παίζοντας τον ρόλο του ρυθμιστή του φετινού τίτλου.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags