Facebook Pixel Τζέιμι Βάρντι: Στη σκιά του υποβιβασμού μετά το πρωτάθλημα
Ποδόσφαιρο
| 2023-05-18 13:34:00

Στο "Κλαμπ των Απογοητευμένων" κι ο Τζέιμι Βάρντι;

του Αλεσσάντρο Μερκιόρι

Στην Ιστορία της Premier League, μόνο έξι ποδοσφαιριστές είχαν μέχρι σήμερα την χαρά, αλλά και την ατυχία να κατακτήσουν το πρωτάθλημα και μετά να υποβιβαστούν στη 2η κατηγορία, όχι απαραιτήτως με την ίδια ομάδα. 

Ο Τζέιμι Βάρντι, 180’ πριν την αυλαία της Premier League και με τη Λέστερ να βρίσκεται πλέον με τη θηλιά στο λαιμό, και με το ένα πόδι περισσότερο στην Championship, παρά στην κατηγορία των μεγάλων, ετοιμάζεται να γίνει το 7ο μέλος του.

Γεννημένος στο Σέφφιλντ πριν από 36 χρόνια, στη Λέστερ από το 2012, με 156 γκολ σε 368 παιχνίδια, ο Βάρντι όταν το 2016 με τα επιτεύγματά του αιφνιδίαζε Αγγλία και Ευρώπη οδηγώντας τις «Αλεπούδες» και των Μαχρέζ, Κόλο Καντέ στην κατάκτηση του ιστορικού τους τίτλου είχε αναγκαστεί ν’ απορρίψει δύο προτάσεις «μαμούθ», τόσο από την Τσέλσι, όσο κι από τη Λίβερπουλ γιατί χιλιάδες κάτοικοι της πόλης τον απείλησαν ευθέως με λιντσάρισμα στην περίπτωση που άφηνε την ομάδα.

Ήθελε, δεν ήθελε, δεν μπορούσε να κάνει κι αλλιώς κι αναγκαστικά έμεινε παραμένοντας ακόμη και σήμερα ο μοναδικός «επιζών» εκείνης της εποποιίας που είχε δημιουργήσει, από το πουθενά ο Κλάουντιο Ρανιέρι. Σε σχέση με τότε όμως, αυτή τη φορά τα γκολ του μπορεί να μην αποδειχθούν αρκετά για να σώσει τη Λέστερ, προτελευταία με 30 βαθμούς, που ταξιδεύει τη Δευτέρα στη δύσκολη έδρα της Νιουκάσλ κι ολοκληρώνει το πρωτάθλημα στις 28, εντός έδρας με την Ουέστ Χαμ.

Στο συγκεκριμένο «κλαμπ» βρίσκονται ήδη, ο Μάικλ Κάρικ που αφού κατέκτησε 5 πρωταθλήματα με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, το 2003 υποβιβάστηκε με την Ουέστ Χαμ.

Ο Ναθάνιελ Τσάλομπαχ, το 2017 στέφθηκε πρωταθλητής Αγγλίας με την Τσέλσι, μετά υποβιβάστηκε όχι μία, αλλά δύο φορές: με την Μπέρνλι και την Ουότφορντ.

Ο Τζέιμς Μίλνερ, πρωταθλητής Αγγλίας, τόσο με τη Μάντσεστερ Σίτι, όσο με τη Λίβερπουλ, που το 2003 είχε υποβιβαστεί με τη Λιντς.

Ο Ντάνι Σίμπσον, τρεις φορές πρωταθλητής με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, μία και τη Λέστερ, που υποβιβάστηκε με την Κουϊνς Παρκ Ρέιντζερς.

Ο Βίκτορ Μόουζες, πρωταθλητής ’17 με την Τσέλσι, αλλά μετά έπεσε στη 2η κατηγορία με τη Ουϊγκαν κι ο Μάρκος Αλόνσο, που πριν κατακτήσει τον τίτλο με την Τσέλσι είχε υποβιβαστεί με τη Μπόλτον.    

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags