Facebook Pixel Sportdog.gr | Ο καλύτερος αμυντικός στον κόσμο: Ο στόπερ που "έσβησε" τον Χάαλαντ (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2024-04-03 11:38:00

Ο καλύτερος αμυντικός στον κόσμο: Ο στόπερ που "έσβησε" τον Χάαλαντ (ΒΙΝΤΕΟ)

Του Γιώργου Βροντάκη

Ο Γκάμπριελ Μαγκαλάες της Άρσεναλ είναι ένας... βράχος στη λονδρέζικη άμυνα και από τους καλύτερους κεντρικούς αμυντικούς αυτή τη στιγμή στον κόσμο.

Δεν εμφανίζεται συχνά στα πρωτοσέλιδα μετά από νίκες της Άρσεναλ, αφού συνήθως γράφουν για τον Σάκα, τον Όντεργκααρντ, τον Ράις ή τον Μαρτινέλι. Όμως, ο Γκάμπριελ που του αρέσει να κάνει τη δουλειά του και να πηγαίνει σπίτι του με το κεφάλι ψηλά, χωρίς να χρειάζεται κανείς να τον χαϊδέψει στην πλάτη, είναι γεννημένος ηγέτης.

Είναι ένας από τους πιο δυνατούς σέντερ μπακ στον πλανήτη του ποδοσφαίρου, αλλά δεν συζητιέται τόσο. Ο Βραζιλιάνος κεντρικός αμυντικός της Άρσεναλ, ο οποίος έχει παρτενέρ τον Σαλιμπά, διατηρεί ένα ήρεμο προφίλ από πλευράς χαρακτήρα αλλά με εξίσου εξαιρετικό ποδοσφαιρικό επίπεδο.

Είναι ένας πραγματικός υπεύθυνος για την επιτυχία της ομάδας του Μίκελ Αρτέτα ή τουλάχιστον έχει μεγάλο μέρος της ευθύνης στο σχηματισμό μιας ομάδας χωρίς ρωγμές στην άμυνα. Κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι, ο Γκάμπριελ «έσβησε» τον Χάαλαντ και όλους τους σούπερ σταρ της ομάδας του Πεπ Γκουαρντιόλα. Δεν υπήρχε κανείς που πέρασε πάνω από αυτό το δίδυμο.

Ο Γκάμπριελ είναι πάντα σκληρός στις διαμάχες χρησιμοποιώντας τη δύναμη και την εξυπνάδα του στο γήπεδο, είναι ένα πραγματικό φυσικό θαύμα. Ο Βραζιλιάνος κάνει τη «βρώμικη δουλειά» με πολύ υψηλό ποσοστό επιτυχίας, ενώ όταν προωθείται έχει βρει γκολ τρεις φορές.

Ο 26χρονος στόπερ είναι ο ηγέτης της άμυνας των Λονδρέζων.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags