Facebook Pixel Sportdog.gr | Ο άσος της Premier League που έχει ένα κοινό με τον Πελέ (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2024-04-04 16:15:00

Ο άσος της Premier League που έχει ένα κοινό με τον Πελέ (ΒΙΝΤΕΟ)

Του Γιώργου Βροντάκη

Έχει 8 γκολ σε 9 αγώνες, αλλά καυχιέται για κάτι άλλο..

Ο Ροντρίγκο Μουνίς γεννήθηκε στις 4 Μαΐου 2001 στο Σάο Ντομίνγκος ντα Πράτα και κληρονόμησε το πάθος του για το ποδόσφαιρο από τον πατέρα του και τη μουσική από τη μητέρα του.

Ο Βραζιλιάνος επιθετικός της Φούλαμ βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα έχοντας πετύχει 8 γκολ σε 9 αγώνες και μπορεί να καυχιέται ότι είναι, μαζί με τον Πελέ, ένας από τους λίγους παίκτες που έχουν σκοράρει γκολ με ψαλιδάκι στο Μαρακανά. Τα κατάφερε με τη φανέλα της Φλαμένγκο, ενώ είχε δεχθεί παλαιότερα πρόταση από την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Καραντίνα στη Βαρκελώνη

Ο Μουνίς εντάχθηκε τελικά στη Φούλαμ με αντάλλαγμα 8 εκατομμύρια ευρώ το 2021 μέσω Ισπανίας και έπρεπε να μπει σε καραντίνα στη Βαρκελώνη. Η Βραζιλία, εκείνη την εποχή, ήταν μεταξύ των χωρών που αποτελούσαν την «κόκκινη λίστα» του Ηνωμένου Βασιλείου σχετικά με τον COVID-19.

Σημείωσε πέντε γκολ σε 488 λεπτά στην άνοδο της Φούλαμ στην Πρέμιερ Λιγκ το 2021-22, αλλά την περασμένη σεζόν έφυγε δανεικός στη Μίντλεσμπρο. Ο προπονητής Μάρκο Σίλβα δεν έχασε την πίστη του σε αυτόν. Φαινόταν ότι αυτή τη σεζόν θα έβγαινε ξανά δανεικός, αλλά η αποχώρηση του Μίτροβιτς στην Αλ Χιλάλ του έδωσε την ευκαιρία να παραμείνει και να παλέψει για μια θέση με τους Ραούλ Χιμένεθ και Κάρλος Βινίσιους.

Όνειρό η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Ένας νέος τραυματισμός στο γόνατο και η βαθμολογική «ξηρασία» της Φούλαμ τροφοδότησε αμφιβολίες... αλλά, ξαφνικά, ο Ροντρίγκο Μουνίς εξερράγη σε μεγάλο βαθμό. Τα δάκρυά του μετά το πρώτο του γκολ στην Πρέμιερ εναντίον της Μπέρνλι (1-1) τον βοήθησαν να απελευθερωθεί.

Έκτοτε έχει σκοράρει 8 τέρματα σε 9 αγώνες. Παρά το γεγονός ότι είναι Βραζιλιάνος, δεν ξεχωρίζει ως βιρτουόζος. Το είδωλό του, ως παιδί, ήταν ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς και όνειρό του είναι να παίξει στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags