Αρκεί να κερδίσει και τα τρία εναπομείναντα παιχνίδια της: στις 11 Μαίου, εκτός με τη Φούλαμ, στις 14 Μαίου, πάλι εκτός, με την Τόττεναμ, στις 19 Μαίου, εντός με τη Ουέστ Χαμ. Η’ να ελπίσει ότι η Άρσεναλ, αυτή τη στιγμή στην κορυφή με 83 βαθμούς, +1 από τη Σίτι, αλλά με ένα παιχνίδι περισσότερο, θα ηττηθεί στις 12 Μαίου στο «Ολντ Τράφορντ» από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και μετά ας νικήσει, στις 19 Μαίου την Έβερτον στο «Emirates».

 Στο 5-1, λοιπόν με τη Γουλβς ο Έρλινγκ Χάλαντ επέστρεψε η «μηχανή του γκολ» που ξέραμε και σκούπισε, με μία από τις παλιές, σαρωτικές του εμφανίσεις, κάθε αμφιβολία για το ανεξήγητο, το τελευταίο διάστημα φρενάρισμά του. Αμφιβολίες, που είχαν ξεσηκώσει, τόσο ο Ρόι Κιν ύστερα από το 0-0 με την Άρσεναλ («μου θυμίζει περισσότερο ποδοσφαιριστή για League Two», είχε πει ο άλλοτε αστέρας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), όσο ο θρύλος της Λίβερπουλ, Τζέιμι Κάραγκερ που μετά τον αποκλεισμό από τη Ρεάλ Μαδρίτης είχε σχολιάσει ότι «Ο Χάλαντ μπορεί να είναι μεγάλος εκτελεστής, δεν σημαίνει όμως ότι είναι απαραιτήτως και μεγάλος παίκτης».

 Προς πάσα κατεύθυνση, ο Νορβηγός απάντησε με 4 γκολ (άσχετα εάν τα δύο με πέναλτι), με το πρώτο του «Poker» στην Αγγλία, το 21ο «χατ-τρικ» καριέρας και 6ο του με τη φανέλα της Σίτι. «Χατ- τρικ», μάλιστα μέσα σε ένα ημίχρονο που μόνο οι Άντι Κόουλ και Μάικλ Όουεν είχαν πετύχει στην Ιστορία της Premier League.

 Παράλληλα, ο 23χρονος στη 2η του σεζόν στα αγγλικά γήπεδα έφτασε ήδη τα 61 γκολ σε 63 παιχνίδια, ενώ φέτος τα 25, πολύ λιγότερα από τα περυσινά 36, αλλά αρκετά για να του χαρίσουν και πάλι τον τίτλο του πρώτου σκόρερ. Η πλάκα είναι, ότι ίσως να είχε πετύχει και 5ο γκολ εάν ο Γκουαρντιόλα, στο 82’ δεν τον καλούσε στον πάγκο για να τον αντικαταστήσει με τον Άλβαρες, απόφαση που έκανε τον Νορβηγό έξαλλο, αφού πλησιάζοντας τον Ισπανό προπονητή του θα πρέπει να του έσουρε τα… εξ αμάξης.