Facebook Pixel Νάπολι: Ώρα μηδέν για τη Νάπολι. Το «παγανιστικό» τελετουργικό στους πρόποδες του Βεζούβιου…
Ποδόσφαιρο
| 2023-05-04 16:31:00

Ώρα μηδέν για τη Νάπολι: Το "παγανιστικό" τελετουργικό στους πρόποδες του Βεζούβιου…

του Αλεσσάντρο Μερκιόρι
Ώρα μηδέν για τη Νάπολι: Το "παγανιστικό" τελετουργικό στους πρόποδες του Βεζούβιου…

 Τρίτο (και τυχερό;) Match Point για τους Partenopei που με ισοπαλία, απόψε στο Ούντινε κατακτούν και αριθμητικά το 3ο Scudetto της ιστορίας τους: πρώτο ύστερα από 33 χρόνια διατηρώντας, πέντε αγωνιστικές πριν τη λήξη το αδύνατον να καλυφθεί +16 από τη Λάτσιο. 

«Άντε να τελειώνουμε… Να κοιμηθούμε επιτέλους και καμία ωρίτσα», λένε εξουθενωμένοι αστυνομικοί και καραμπινιέροι που από το περασμένο Σάββατο έχουν χάσει κυριολεχτικά τον ύπνο τους για να συγκρατήσουν το πλήθος από τους ξέφρενους πανηγυρισμούς που είχαν ήδη ξεκινήσει στην πόλη, ένα 24ώρο πριν το εντός έδρας παιχνίδι με τη Σαλερνιτάνα.

Η Νάπολι θα κατακτούσε το πρωτάθλημα και την περασμένη Κυριακή, αλλά με δύο προϋποθέσεις: να έχανε η Λάτσιο από την Ίντερ, όπως και έγινε (3-1) και να νικούσε εκείνη τη Σαλερνιτάνα, όπως όμως δεν έγινε (1-1) με αποτέλεσμα να χρειαστεί και δεύτερο match point. Το βράδυ της Τετάρτης, εάν η Λάτσιο δεν νικούσε τη Σασσουόλο: όμως κέρδισε (2-0) κι αναπόφευκτα φτάσαμε στο αποψινό τρίτο. Ευχόμαστε, για όλους τυχερό και τελευταίο αν και είναι αδύνατον να συγκρατηθεί η χαρά εκατοντάδων, χιλιάδων ανθρώπων που έχουν ήδη υποσχεθεί τρικούβερτο ξενύχτι μέχρι τελικής πτώσης.

Για να συνειδητοποιήσουμε τι σημαίνει σημειολογικά για τους Ναπολετάνους η κατάκτηση του scudetto και ούσα η Νάπολι, η μοναδική ομάδα του Νότου που στέφθηκε ποτέ πρωταθλήτρια Ιταλίας αρκεί το εξής: την Κυριακή, τη στιγμή του γκολ με το οποίο ο Ουρουγουανός Ολιβέρα άνοιγε προσωρινά το σκορ με την Σαλερνιτάνα, το ιταλικό, γεωδυναμικό ινστιτούτο κατέγραψε στην πόλη σεισμό 2 Ρίχτερ! Ένα τίποτα, μπροστά στο φαινόμενο που αναμένεται να ξεσπάσει στο αποψινό, τριπλό σφύριγμα του Ούντινε: μην είναι τα Ρίχτερ περισσότερα και «ξυπνήσουν» ακόμη κι ολόκληρο Βεζούβιο.

 Ακόμη όμως στην περίπτωση που οι Κβάρα, Όσιμεν χρειαστούν και 4ο match point, είναι ξεκάθαρο μήνες ότι το scudetto θα ραφτεί φέτος στις γαλάζιες φανέλες. Κι όχι μόνο: ακόμη και στα πουκάμισα των σερβιτόρων που σε εστιατόρια και καφέ ήδη εξυπηρετούν τον κόσμο με το τρικολόρε στο πέτο τους. 
 Όπως επίσης ξεκάθαρο είναι πως όποτε και να έρθει ο τίτλος ή όπου και ν’ αγωνίζεται η ομάδα, είτε στο Βόρειο Πόλο, είτε στο Ούντινε οι φίλαθλοί της εδώ και χρόνια, πριν από κάθε παιχνίδι τηρούν με… θρησκευτική ευλάβεια το, σχεδόν παγανιστικό τελετουργικό να επισκέπτονται και να προσκυνούν ένα γιγαντιαίο γκράφιτι του Μαραντόνα που από το 1987 διακοσμεί την πλευρά μίας ολόκληρης πολυκατοικίας στη λεγόμενη «ισπανική συνοικία». 

 Μία επίσκεψη απαραίτητη έως υποχρεωτική για τον κάθε Ναπολετάνο που σέβεται τον εαυτό του, το Αργεντινό ίνδαλμα, την ομάδα, την ιστορία της. Γιατί, το σωστό να λέγεται, τα πάντα είχαν ξεκινήσει πριν 36 χρόνια από τα μαγικά του πόδια…    

 
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags