Από την πλούσια θεματογραφία του λευκώματος «60 χρόνια Α’ Εθνική», σήμερα παρουσιάζουμε το επίτευγμα του τερματοφύλακα Τάκη Οικονομόπουλου να κρατήσει την εστία του απαραβίαστη για 1086 λεπτά!

ΤΑΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΣ: Τα 1086 λεπτά απαραβίαστου!

Την περίοδο 1964-65 ο Παναθηναϊκός κάνει ένα φανταστικό δεύτερο γύρο αμυντικά και δέχεται μόλις δύο γκολ σε 16 αγώνες! Τερματοφύλακας σε αυτή την πορεία είναι ο Τάκης Οικονομόπουλος.

Στις 17 Ιανουαρίου 1965, για την 14η αγωνιστική, δέχεται την ισοφάριση από την Προοδευτική στο Νέο Φάληρο σε 2-2 από τον Σπύρο Καλλή στο 79ο λεπτό.

Ακολουθούν 11 αγώνες, όπου ο Παναθηναϊκός δεν δέχεται γκολ με τον Τάκη κάτω από τα δοκάρια. Όταν λήγει ο αγώνας Παναθηναϊκού – Πιερικού 0-0, ο Οικονομόπουλος έχει κρατήσει την εστία του ανέπαφη για 1001 λεπτά!

Στις 16 Μαϊου για την 26η αγωνιστική παίζει στο Χαριλάου με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς. Μέχρι το 64’ προηγείται με 4-0 και φαίνεται ότι το σερί θα συνεχιστεί, αλλά στο 85’ ο Γιάννης Καραμυτηλιός κάνει τη ζημιά και σκοράρει, για να μειώσει σε 4-1.

Το σερί του Οικονομόπουλου σταμάτησε σε 1086 λεπτά. Ποτέ άλλοτε στην ιστορία δεν μπόρεσε τερματοφύλακας να ξεπεράσει τα χίλια λεπτά και φυσικά το ρεκόρ του Τάκη παραμένει.

Περισσότερο τον πλησίασαν ο Γιόζεφ Βάντσικ με 908 λεπτά και ο Βασίλης Κωνσταντίνου με 907, και οι δύο, όπως και ο Τάκης με τη φανέλα του Παναθηναϊκού.

Το συλλεκτικό, αριθμημένο λεύκωμα διατίθεται μόνο από την Super League και για παραγγελίες ή πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήστε στο e-mail [email protected].