Με πρωινή προπόνηση στο «Γ. Καλαφάτης» συνεχίστηκε την Πέμπτη (6/10) η προετοιμασία του Παναθηναϊκού ενόψει του κυριακάτικου αγώνα με αντίπαλο τον Αστέρα Τρίπολης στη Λεωφόρο (9/10, 19:30). Θεραπεία έκανε ο Σπόραρ, αποφόρτιση ο Αϊτόρ, ατομικό ο Τσέριν, ενώ οι Βέρμπιτς, Κώτσιρας ακολούθησαν το μεγαλύτερο μέρος του προγράμματος. Απών λόγω ίωσης ήταν ο Τρουιγιέ.

Πλέον, είναι οριστικό ότι ο Άνταμ Τσέριν δεν θα προλάβει το ματς με τους Αρκάδες. Έτσι, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει δύο επιλογές. Η πρώτη, είναι να κρατήσει την τριάδα των Ρούμπεν Πέρεθ και Δημήτρη Κουρμπέλη στον άξονα, προσθέτοντας αντί του Σλοβένου τον Ένις Τσόκαϊ. Ο Αλβανός μέσος γι' αυτό άλλωστε ντύθηκε στα πράσινα, με μοναδικό αστερίσκο για τώρα ότι ο παίκτης ακόμα προσαρμόζεται. Μην ξεχνάμε ότι έλειπε με την Εθνική του ομάδα και στη διάρκεια της διακοπής.

Το δεύτερο σενάριο στο μυαλό του Σέρβου τεχνικού είναι η αλλαγή συστήματος σε 4-2-3-1. Δηλαδή να κατεβάσει το Τριφύλλι δίδυμο στα χαφ Ρούμπεν-Κουρμπέλη, με τον Μπερνάρ μπροστά τους σε ελεύθερο ρόλο. Σε αυτό το σχήμα σίγουρη θέση έχει ο Αϊτόρ, ενώ και ο Παλάσιος δείχνει καλά και έτοιμος να επανέλθει στην ενδεκάδα. Δεδομένα επίσης χρόνο θα πάρει και ο Βέρμπιτς, σαν αλλαγή όμως διότι το τελευταίο διάστημα ταλαιπωρήθηκε από το πρόβλημα με το στομάχι του.

Το πιθανότερο, λοιπόν, είναι να δούμε τον Παναθηναϊκό να παρατάσσεται με σχηματισμό 4-2-3-1, τον Μπρινιόλι κάτω από τα δοκάρια και τετράδα στην άμυνα τους Σάντσες, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ. Στη μεσαία γραμμή θα παίξουν ο Ρούμπεν με τον Κουρμπέλη, μπροστά τους ο Μπερνάρ, αριστερά ο Αϊτόρ, δεξιά ο Παλάσιος και στην κορυφή της επίθεσης ο Ιωαννίδης.