Μιχάλης Ιορδανίδης: Ο πρώην ομοσπονδιακός προπονητής και βετεράνος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ μίλησε στον Focus Fm 103,6 για την πορεία του δικέφαλου, τον Λουτσέσκου, τον Κωνσταντέλια, τον Ολιβέιρα, τον Αουγκούστο, τον Ίνγκανσον, τις δυνατότητες του ρόστερ και τις μεταγραφές.

Ήταν μια καθαρή νίκη του ΠΑΟΚ επί του Παναιτωλικού. Είχε κι άλλες ευκαιρίες να διευρύνει το σκορ. Του δίνει ψυχολογία η νίκη για το επόμενο δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Ατρόμητο”.

Ο Ολιβέιρα ήταν άτυχος, λόγω του τραυματισμού του. Έλειψε ιδιαίτερα από τα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Συνήλθε, πλέον. Είναι κλασικό φορ, ξέρει μπάλα, παίζει με πλάτη, είναι δυνατός γρήγορος, αλτικός. Θεωρώ ότι σε κάθε παιχνίδι θα γίνεται καλύτερος. Είναι πολύ σημαντικό ο φορ να βάζει γκολ. Κι αυτό γίνεται. Εκτός από τα γκολ χτυπάει και πέναλτι. Δείχνει ότι θα προσφέρει τα μέγιστα στον ΠΑΟΚ στα επόμενα παιχνίδια. Το θέμα είναι και στα ντέρμπι να πετύχει γκολ για να βοηθήσει τον ΠΑΟΚ. Ο Μπράντον έχει άλλα χαρακτηριστικά, είναι πιο γρήγορος, μπορεί να εκμεταλλευτεί με την ταχύτητά του τον κενό χώρο, μπορεί να παίξει και πλάγια. Πάντως, επιθετικά υπάρχουν κι άλλα περιθώρια, εάν βελτιωθεί η αποτελεσματικότητα των παικτών”.

Υπολείπονται ακόμα αρκετά παιχνίδια. Έχουμε άλλα 22 παιχνίδια με τα πλέι οφ. Μπορεί ο ΠΑΟΚ να χτυπήσει ακόμα και το πρωτάθλημα. Είδαμε ότι ο Ιωνικός με μία φάση έκοψε δύο βαθμούς από τον Παναθηναϊκό. Και η δεύτερη θέση είναι σημαντική, βέβαια, γιατί οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά πάντα στόχος του ΠΑΟΚ είναι το πρωτάθλημα”.

Έχω παρακολουθήσει αρκετές προπονήσεις του κυρίου Λουτσέσκου. Είναι ενδιαφέρουσες και ιδιαίτερες. Διαθέτει τα εργαλεία για το στυλ παιχνιδιού του. Ο ΠΑΟΚ έχει πολύ καλούς παίκτες, άσχετα εάν είναι ξένοι στην πλειοψηφία τους, με πολύ καλή τεχνική κατάρτιση και φυσική κατάσταση, συνήθως έχουν την μπάλα στην κατοχή τους, δημιουργούν έτσι ψυχολογική υπεροπλία στην ομάδα και κουράζουν τον αντίπαλο, μέχρι να βρεθεί η κατάλληλη στιγμή για να μπει το γκολ”.

Ο Αουγκούστο και στο Αγρίνιο ήταν καταπληκτικός ως αμυντικό χαφ, μπαίνει στο πνεύμα της φιλοσοφίας του ΠΑΟΚ, έβαλε ένα πάρα πολύ ωραίο γκολ, αλλά η αποκάλυψη είναι ο Κωνσταντέλιας. Βγάζω το καπέλο στον κύριο Λουτσέσκου που τον διατηρεί βασικό και αναντικατάστατο. Θεωρώ πως είναι το μεγαλύτερο ταλέντο στην ηλικία του στην Ελλάδα. Εάν προσεχθεί μέσα σε ένα δύο χρόνια θα κάνει μεγάλη μεταγραφή στο εξωτερικό. Είναι χαμηλών τόνων και ταπεινό παιδί και δεν έχει επηρεαστεί από την δημοσιότητα. Από τις μικρές εθνικές ομάδες που τον είχα φαινόταν ότι είναι κάτι το εξαιρετικό”.

Το ρόστερ γενικά είναι γεμάτο. Ίσως βέβαια ο Λουτσέσκου θα ήθελε κάποιες μεταγραφές. Για παράδειγμα, στη θέση του μεσοεπιθετικού μπορεί να χρειαστεί ένας παίκτης να βάζει γκολ και να κάνει διαγώνιες πάσες στον φορ και στα χαφ για να δημιουργεί επιπλέον επιθετικές ενέργειες. Αλλά πρέπει να είναι παίκτης που θα έρθει από πολύ καλό πρωτάθλημα και θα μπει κατευθείαν στην ομάδα”.

Στα τελευταία πέντε ματς η ομάδα δεν δέχτηκε γκολ. Ο Ίνγκανσον είναι ο βράχος της άμυνας. Καθοδηγεί και το παιχνίδι. Βάζει και γκολ από στατικές φάσεις. Κυμαίνεται πάνω από εφτά σταθερά με άριστα το δέκα”, είπε ο Μιχάλης Ιορδανίδης.