ΠΑΟΚ: Τις βαλίτες του για το μεγάλο ταξίδι στην άλλη άκρη του Ατλαντικού ετοιμάζει ο Γιώργος Κούτσιας, έτοιμος για να εγκατασταθεί στην πόλη των… Μπουλς και τον Μάικλ Τζόρνταν!

Ο 19χρονος επιθετικός του ΠΑΟΚ θα συνεχίσει την καριέρα του στην Σικάγο Φάιαρ, αφού ο ΠΑΟΚ τα βρήκε με την αμερικανική ομάδα, αφού αρχικά τα είχε βρει σε όλα και με την πλευρά του παίκτη που συνολικά θα πάρει 2.000.000 ευρώ χωρίς τα μπόνους για τα επόμενα τέσσερα χρόνια!

Αναμφίβολα τα 500.000 ευρώ ετησίως ήταν το μεγάλο δέλεαρ για τον Κούτσια, ωστόσο υπήρχε και ο Γκέοργκ Χάιτζ που κατάφερε να πείσει τον νεαρό φορ για πρότζεκτ που υπάρχει στην ομάδα αλλά και για τον ρόλο του.

Ο Χάιτζ είναι ο τεχνικός διευθυντής της Σικάγο Φάιαρ, έχει περάσει από την Βασιλεία και θεωρείται αυθεντία στο να αναδεικνύει νεαρούς ποδοσφαιριστές.

Μία συγκεκριμένη περίπτωση πώλησης του Κολομβιανού φορ, Τζον Ντουράν επηρέασε καθοριστικά την σκέψη του νεαρού επιθετικού. Ο 19χρονος επιθετικός είχε αποκτηθεί τον Ιανουάριο του 2022 έναντι περίπου 2.000.000 ευρώ (όπως περίπου αυτά που δίνει στον ΠΑΟΚ) από την κολομβιανή Ενβιγκάδο και ένα χρόνο μετά πουλήθηκε στην Αστον Βίλα έναντι 18.000.000 ευρώ!

Ο Χάιτζ έχει πάρει πληροφορίες για τον Κούτσια και από τον βοηθό προπονητή της ομάδας, τον Ελληνοαμερικανό, Φρανκ Κλόπας που ως ποδοσφαιριστής έχει περάσει από την ΑΕΚ, έχει πάρει το μήνυμα ότι υπολογίζεται για βασικός φορ της ομάδας “ψήθηκε” με αυτή την προοπτική.

Στον ΠΑΟΚ έβλεπαν θετικά την προοπτική πώλησης του Κούτσια, γιατί γνώριζαν ότι η απόφαση του Λουτσέσκου και του Μπότο ήταν τη νέα σεζόν να προωθηθεί ο 17χρονος Στέφανος Τζίμας.

Δεν θα υπήρχε χώρος στον ΠΑΟΚ για τον Κούτσια και μπροστά στην προοπτική να πάει δανεικός σε άλλη ομάδα προτιμήθηκε η πώληση του Κούτσια, από την στιγμή που η Σικάγο δέχθηκε να δώσει ποσοστό μεταπώλησης 20%.

Ετσι ο ΠΑΟΚ, θα καρπωθεί ένα ποσό κοντά στα 3.000.000 ευρώ (μαζί με τα μπόνους που προβλέπονται στην συμφωνία) και θα ελπίζει να πάρει πολλά περισσότερα από την εξέλιξη του νεαρού φορ στην Σικάγο και μία ενδεχόμενη πώλησή του.

Πηγή: sfina.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η Σίτι την "πάτησε" από τη Λειψία - Λύτρωση για Ίντερ με Λουκάκου στο 86’! (ΒΙΝΤΕΟ)