Τον Νικολάς Κουαλιάτα δανεικό στην βραζιλιάνικη Κουιαμπά θα παραχωρήσει ο Δικέφαλος, για να πάρει παιχνίδια και να βρει ρυθμό σε ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, και τον Γιώργο Κούτσια με πώληση στους Σικάγο Φάιρ του MLS με 2,5 εκατ. ευρώ συν κάποια μπόνους.

Με αφορμή όσα γράφονται και λέγονται το τελευταίο διάστημα κυρίως για τον Κωνσταντέλια, αλλά και τους Κουλιεράκη και Τζίμα, όπως παλιότερα για τον Τζόλη, είναι γεγονός ότι στο διεθνές ποδόσφαιρο οι νεαρές ηλικίες που υπάρχουν στον Δικέφαλο απασχολούν πολλές ομάδες.

Το sportdog επικοινώνησε με τον Γιάννη Ντούζγο, δημοσιογράφο που παρακολουθεί λόγω ρεπορτάζ το ποδόσφαιρο στην Αμερική, προκειμένου να μάθουμε περισσότερα για τους Κουαλιάτα και Κούτσια και το μέλλον τους.

"Μανατζεροδουλειές με ΠΑΟΚ - Για αυτό έδωσε τον Κουαλιάτα στη Βραζιλία - 2 εκατ. ευρώ για πώληση"

"Είναι μανατζεροδουλειές στη μέση με την περίπτωση του Κουαλιάτα, η Κουιαμπά είναι ομάδα πρώτης κατηγορίας, αλλά πολλές ομάδες λειτουργούν ως προέκταση μάνατζερ ή τραπεζών. Αυτή η ομάδα είναι από τις λιγότερο δυνατές στη Βραζιλία, άρα πηγαίνει για να πάρει χρόνο συμμετοχής", σχολίασε αρχικά ο Γ. Ντούζγος και στη συνέχεια πρόσθεσε:

"Βασικά πηγαίνει για να σκληραγωγηθεί, είναι πρωτάθλημα σαν το δικό μας στη Βραζιλία, έχει τακτική, δύναμη, υπάρχουν πολλοί αγώνες άρα δεδομένα θα έχει την ευκαιρία για να πάρει χρόνο συμμετοχής".

Ο ΠΑΟΚ έχει ξεκαθαρίσει ότι να βρεθεί πρόταση 2 εκατ. ευρώ για την παραχώρηση του Κουαλιάτα, θα την αποδεχτεί - Μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο μέσω της Βραζιλίας; 

"Μπορεί να βρεθεί πρόταση 2 εκατ. ευρώ γιατί είναι ανεπτυγμένο το σύστημα μάνατζερ εκεί, είναι πολύ εύκολο να βρεθούν προτάσεις από την Πορτογαλία ή αλλού. Αλλά θα πρέπει να φανεί, να παίξει καλά".

"Έκθεση στις ακαδημίες του ΠΑΟΚ λόγω Κωνσταντέλια - Αυτό χρειάζεται στο MLS ο Κούτσιας"

Πώς βλέπεις την πώληση του Κούτσια στο MLS;

"Νομίζω ότι στον ΠΑΟΚ υπάρχει έκθεση στις ακαδημίες του λογω του Κωνσταντέλια, πολλές φορές θα υπάρξει ενδιαφέρον για τα τμήματα υποδομής του ΠΑΟΚ που ακούγονται πολύ στην Ευρώπη, λόγω Κωνσταντέλια, Τζίμα, Κουλιεράκη".

Μπορεί να τα καταφέρει εκεί;

"Στο MLS χρειάζεται χρόνος προσαρμογής γιατί το ποδόσφαιρο εκεί θυμίζει το ποδόσφαιρο της Αγγλίας τη δεκαετία του '90: Έχει δύναμη, τρέξιμο και όχι πολύ τεχνική".

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γι’ αυτό πουλάει τον Κούτσια ο ΠΑΟΚ - Ανοιχτή γραμμή Σαββίδη με Μπέο - Πολλά χρήματα στον Βόλο!