Facebook Pixel Βρήκε δικό της... Μπα η ΑΕΚ - Γιατί ενθουσίασε τον Αλμέιδα - Υπέγραψε και χαφ από μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα!
Ποδόσφαιρο
| 2023-06-28 23:48:00

Βρήκε δικό της... Μπα η ΑΕΚ - Γιατί ενθουσίασε τον Αλμέιδα - Υπέγραψε και χαφ από μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα!

του Γιώργου Κτενά
Βρήκε δικό της... Μπα η ΑΕΚ - Γιατί ενθουσίασε τον Αλμέιδα - Υπέγραψε και χαφ από μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα!

Επένδυση από την Ένωση σε δύο παίκτες που ξεχωρίζουν για συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και οι οποίοι εάν δουλέψουν σωστά με τον Αργεντινό προπονητή, μπορούν μελλοντικά να προσφέρουν. Το Sportdog.gr αποκαλύπτει όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τις δύο νέες προσθήκες των κιτρινόμαυρων...

ΑΕΚ - Ματίας Αλμέιδα: Μια έκπληξη είχε η αποστολή τής Ένωσης για το Μπουργκ-Χαμστέντε της Ολλανδίας, καθώς ο Αργεντινός τεχνικός αποφάσισε να συμπεριλάβει στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας και τους δύο πιτσιρικάδες που ανακοίνωσαν οι Κιτρινόμαυροι για τη β΄ ομάδα.

Πρόκειται για τους Τζάλοου Λαμαράνα και Ρόκσον Γεμπόα – Αμφότεροι με τη σύμφωνη γνώμη του Ματίας Αλμέιδα υπέγραψαν ως δανεικοί στην Ένωση, ο 21χρονος κεντρικός μέσος Λαμαράνα από την Elite United κι ο Γκανέζος στόπερ Γεμπόα από την Tehiman United. Δύο παίκτες για τους οποίους δεν έχει κανένας περισσότερες πληροφορίες, αλλά το sportdog έψαξε, ρώτησε, είδε, έμαθε τι ισχύει με την κάθε περίπτωση, για να σας ενημερώσει σχετικά.

Οι χρήσιμες πληροφορίες

Ο Λαμαράνα είναι 21 ετών (γεννημένος τον Μάρτη του 2021), έχει θητεία στη δεύτερη ομάδα της Σπόρτινγκ Λισαβόνας και αγωνίζεται ως κεντρικός χαφ. Είναι διεθνής με την ομάδα U23 της χώρας του και πριν από δύο χρόνια αγωνίστηκε με την U21 στο Αφρικανικό Πρωτάθλημα U21. Ανήκει στον σύλλογο Elite United FC και πέρυσι αγωνίστηκε ως δανεικός στην τρίτη κατηγορία της Πορτογαλίας με τη δεύτερη ομάδα της Σπόρτινγκ Λισαβόνας (18 αγώνες-2 γκολ). Έχει ύψος 1,82. Στην ΑΕΚ υπέγραψε ως δανεικός από την Elite United.

Ο Γεμπόα έχει γεννηθεί το 2004, στην Γκάνα, και ανήκει στον σύλλογο Tehiman United. Είναι κεντρικός αμυντικός με ύψος 1,89 και στην ΑΕΚ υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο με τη μορφή δανεισμού από την Tehiman United.

Η εικόνα των Γεμπόα και Λαμαράνα στο γήπεδο

Ο Γεμπόα είναι στόπερ στο στιλ του Ουσεϊνού Μπα, του Ολυμπιακού, αλλά με λιγότερα λάθη. Έχει το ίδιο ακριβώς σουλούπι αλλά και αγωνιστικό στιλ: Δυναμικό, αποφασιστικό, με αδύνατο σκαρί. Προφανώς δεν έχει κάποια σημαντική τακτική παιδεία, κυρίως πετάει την μπάλα μπροστά με τη μία, πηγαίνει στην πρώτη κεφαλιά, καλύπτει τα μπακ του, αλλά δεν ανεβαίνει σε στημένες φάσεις.

Μιλάμε για ένα παιδί που, μέχρι στιγμής, έχει αγωνιστεί μόνο σε αλάνες, σε γήπεδα που δεν είχαν καν χορτάρι, αλλά δείχνει ότι έχει μεγάλα περιθώρια εξέλιξης και θα μπορούσε να "βγει" σαν τον Μπα στον Ολυμπιακό, αλλά με μηδαμινό κόστος. Το όνομά του δεν υπήρχε παρά σε ελάχιστα ψαγμένα μπλοκάκια μάνατζερ, κυρίως επειδή ξεχωρίζει για τη σωματοδομή του. Είναι 19 ετών και αν τα πάει καλά στην ΑΕΚ β΄ φέτος, του χρόνου μπορεί να βρεθεί στην πρώτη ομάδα.

Για τον Λαμαράνα η κατάσταση είναι διαφορετική, καθώς η θητεία του στην εθνική U20 και η συμμετοχή στα παιχνίδια της Σπόρτινγκ Λισαβόνας β΄ κάνει πιο εύκολο το ψάξιμο για να βρεθούν στοιχεία του. Είναι κλασικός αμυντικός μέσος, με πολλές φυσικές δυνάμεις και σχετικά γρήγορος. Το στιλ του θυμίζει περισσότερο τον Σωτήρη Αλεξανδρόπουλο, του Παναθηναϊκού, καθώς στηρίζεται στο δυναμικό του παιχνίδι, καλύπτει χώρους, μοιράζει την μπάλα (και με καλές 30άρες μπαλιές).

Εκτελεί στημένες μπάλες και γενικά προωθείται, είναι μέσα στα γκολ, σαφώς από εκείνον υπάρχουν πολλές περισσότερες προσδοκίες για να βρεθεί ακόμα και στη διάρκεια της σεζόν στην πρώτη ομάδα, καθώς είναι παίκτης που μπορεί να αρπάξει την ευκαιρία από τα μαλλιά. Και σαφώς πιο έτοιμος από τον Γεμπόα.

Αυτά περιμένει η ΑΕΚ από εκείνους

Πάντα υπάρχει το ερώτημα όταν γίνεται μια μεταγραφή, ανεξάρτητα από το κόστος και το μέγεθος της αξίας του παίκτη, για το τι περιμένει μια ομάδα: Φέρνεις τον Λε Ταλέκ για να γίνει βασικός και δεν παίζει παρά σε ελάχιστα ματς τελικά, ενώ ο Λαμαράνα δεν αποκλείεται να είναι το next big thing για την Ένωση.

Τι θέλουμε να πούμε: Το ρίσκο για την ομάδα είναι πολύ μικρό, δεδομένου ότι αμφότεροι ήρθαν με την μορφή δανεισμού για έναν χρόνο. Στην ουσία το γραφείο μάνατζερ που τους έφερε στην ΑΕΚ τούς αφήνει με υποσχετική και, αν ικανοποιήσουν, θα γίνει κουβέντα για την παραμονή τους την επόμενη σεζόν. Άρα οι Κιτρινόμαυροι δεν έχουν να χάσουν τίποτα και, με βάση αυτό, δεν αποκλείεται να υπάρχει φλέβα χρυσού και στις δύο περιπτώσεις. Ακόμα κι αν δεν υπάρχει φλέβα χρυσού όμως, πραγματικά, δεν τρέχει τίποτα...

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags