Ολυμπιακός - Σάμουελ Ουμτιτί: Με τους Πειραιώτες έχει συνδεθεί το όνομα του διεθνή Γάλλου στόπερ, καθώς η παρουσία των Αντόνιο Κορδόν και Ντιέγκο Μαρτίνεθ προφανώς και έχει ξεσηκώσει ενδιαφέρον από την ισπανική αγορά στους Ερυθρόλευκους.

Ο Ουμτιτί ήταν wonderkid στη Λιόν (από τις ακαδημίες της βρέθηκε στην U19, έπειτα στη Λιόν β΄ και από εκεί, το 2012 σε ηλικία 19 ετών, στην πρώτη ομάδα) και το καλοκαίρι του 2016 στην Μπαρτσελόνα σε πολύ δαπανηρή μεταγραφή, με τη χρηματιστηριακή του αξία να εκτοξεύεται στα 70 εκατ. ευρώ.

Το περασμένο καλοκαίρι, που ο Ολυμπιακός είχε ψάξει ξανά την περίπτωσή του, είχε βρεθεί με τη μορφή δανεισμού στη Λέτσε, με τη φανέλα της οποίας έκανε 25 παιχνίδια. Πλέον είναι ελεύθερος από την Μπαρτσελόνα, συνεχίζει να έχει μεγάλη πέραση στην Αγγλία, στην Ιταλία έχει ενδιαφερθεί η Ίντερ, αλλά φαίνεται ότι υπάρχει υψηλός ανταγωνισμός και από αλλού για τον Ολυμπιακό.

Γιατί οι πληροφορίες τού sportdog αναφέρουν ότι και η Αλ Σαμπάμπ, του Ριάντ, θέλει να τον εντάξει στο δυναμικό της και, μάλιστα, ήδη υπάρχουν επαφές και διαπραγματεύσεις με την πλευρά του. Γιατί στα 29 του χρόνια ο Ουμτιτί είναι εύκολο να βάλει ως πρώτη σκέψη ένα καλό οικονομικό συμβόλαιο!

Μπορεί να ματσάρει μια πολύ καλή πρόταση από την Αλ Σαμπάμπ (που είναι η πέμπτη δύναμη στο πρωτάθλημα της χώρας, κάτι σαν τον Άρη στην Ελλάδα) ο Ολυμπιακός; Το ζήτημα είναι αν αξίζει αγωνιστικά ο Ουμτιτί για τέτοια υπέρβαση, δεδομένου ότι πρέπει να δούμε πρώτα την περσινή του χρονιά στη Λέτσε.

"200% ηγέτης στον Ολυμπιακό - Περίπατο στην άμυνα - Θα ανεβάσει επίπεδο την άμυνα και όποιον παίξει πλάι του"

"Άργησε να παίξει, μέχρι να φτάσει σε καλό επίπεδο φυσικής κατάστασης. Μετά έγινε αναντικατάστατος και ηγέτης", ανέφερε αρχικά μέσω του sportdog ο δημοσιογράφος Γιάννης Γιαννούλας, που γνωρίζει άριστα το ιταλικό ποδόσφαιρο, και συμπλήρωσε για το αν μπορεί να γίνει ηγέτης στην ερυθρόλευκη άμυνα:

"200%! Θα είναι ο ηγέτης τής άμυνας αν έρθει. Περίπατο θα κάνει για να γίνει ηγέτης στην άμυνα. Άλλου επιπέδου παίκτης και ας μην ξεχνάμε από πού προέρχεται: Βασικός στην εθνική Γαλλίας και την Μπαρτσελόνα. Θα ανεβάσει επίπεδο και την αμυντική γραμμή αλλά και τους παίκτες που θα παίζουν πλάι του".

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Slow motion ο Ελ Αραμπί, βρήκαν επιθετικό οι Κορδόν και Μαρτίνεθ για τον Ολυμπιακό