Facebook Pixel Ολυμπιακός: Ο πρώτος που "τέλειωσε" ο Μαρτίνεθ στην Αυστρία - Καμπανάκι και για Πασχαλάκη - Πρόταση από Ch. League!
Ποδόσφαιρο
| 2023-07-13 10:00:00

Ο πρώτος που "τέλειωσε" ο Μαρτίνεθ στην Αυστρία - Καμπανάκι και για Πασχαλάκη - Πρόταση από Ch. League!

του Παναγιώτη Νικολάου
Ο πρώτος που "τέλειωσε" ο Μαρτίνεθ στην Αυστρία - Καμπανάκι και για Πασχαλάκη - Πρόταση από Ch. League!

Ποιο "κόπηκε" στην προετοιμασία και ο Έλληνας γκολκίπερ. Ο Ισπανός προπονητής μετά τις πρώτες το μέρες με την ομάδα, έχει πάρει τις πρώτες του αποφάσεις για το ρόστερ. Ποιος... χάνει το στοίχημα, ποιος γύρισε τούμπα τα δεδομένα και οι εξελίξεις κάτω από την ερυθρόλευκη εστία.
 

Πέραν των μεταγραφών που ήδη άρχισαν να κυριαρχούν στην επικαιρότητα του Ολυμπιακού, το πρώτο διάστημα που ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ δουλεύει με την ομάδα δεν αποκλείεται να φέρει ανακατατάξεις και… εκπλήξεις αναφορικά με τους υπάρχοντες ποδοσφαιριστές.

Ο Ισπανός τεχνικός δείχνει διάθεση να δώσει ευκαιρίες σε παίκτες που μέχρι πρότινος θεωρούνταν «κομμένοι» στο Λιμάνι. Όχι μόνο πήρε μαζί του στην Αυστρία για την προετοιμασία τους Καρβάλιο, Ζινκερνάγκελ και Πέπε, αλλά στο παρθενικό φιλικό με τη Σλοβάτσκο ξεκίνησε τον πρώτο στην αρχική ενδεκάδα και έριξε τους άλλους στο ματς στο δεύτερο ημίχρονο.

Οι τρεις προαναφερθέντες είχαν καλή παρουσία στο ματς, δίνοντας συνέχεια στη θετική εικόνα που έχουν αφήσει συνολικά στις προπονήσεις μετά την επιστροφή τους στον Ολυμπιακό. Για τον Καρβάλιο, όπως σας μεταφέραμε σε προηγούμενο ρεπορτάζ, υπάρχει η εικόνα πως… κερδίζει το στοίχημα του Μαρτίνεθ στην προετοιμασία, σε αντίθεση με τον Πέπε που μοιάζει απίθανο να γυρίσει το κλίμα εναντίον του. Όσον αφορά τον Ζινκερνάγκελ, όλοι αναγνωρίζουν την ποιότητά του, όμως τη δεδομένη στιγμή σκέφτεται περισσότερο τη μεταγραφή.

Το επόμενο φιλικό, κόντρα στη Νόρτζελαντ (14/7) θα έχει ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον αναφορικά με τις επιλογές του Μαρτίνεθ και φυσικά σε σχέση με το αν οι μέχρι πρότινος «τελειωμένοι» θα παρουσιάσουν ανάλογη εικόνα. Σε περίπτωση που τα καταφέρουν, μπαίνουν δυνατά στη διεκδίκηση όχι απλά μιας θέσης στο ρόστερ αλλά και ενός σημαντικού ρόλου στα πλάνα του Ισπανού τεχνικού. Άλλωστε, δεν μπορεί κανείς να ξεγράψει τρεις παίκτες που ο Ολυμπιακός πλήρωσε συνολικά πάνω από 5.000.000 ευρώ για να αγοράσει.

Μιλώντας για πιθανές αλλαγές στη ενδεκάδα των Πειραιωτών, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε τη μεγάλη άνοδο του Κωνσταντίνου Τζολάκη το τελευταίο διάστημα. Ο νεαρός γκολκίπερ έδειξε καλό πρόσωπο ήδη από το φινάλε της περασμένης, πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις στα πλέι οφ, όταν κλήθηκε να αντικαταστήσει τον τραυματία Πασχαλάκη.

Στην Αυστρία ο Τζολάκης τα πηγαίνει περίφημα στις προπονήσεις, κάτι που πιστοποίησε με την εμφάνισή του απέναντι στη Σλοβάτσκο. Προφανώς ο Πασχαλάκης ξεκινά και τη φετινή σεζόν ως το νούμερο 1 κάτω από τα δοκάρια, όμως δεν αποκλείεται η προσεχής να εξελιχθεί στη… σεζόν του Τζολάκη!

Ο νεαρός άσος πάτησε στα 20 του χρόνια, μοιάζει πιο ώριμος από ποτέ και ο Πασχαλάκης οδεύει στα 34. Κάποτε έρχεται η στιγμή που όλοι οι μεγάλοι τερματοφύλακες κάνουν το άλμα και στον Ολυμπιακό όλοι πιστεύουν πως ο Τζολάκης θα γίνει μεγάλος γκολκίπερ. Η λογική λέει πως όσο μαζεύει εμπειρίες και βελτιώνεται, τόσο ο «Πάσχα» θα νιώθει τον ανταγωνισμό για τα γάντια του βασικού να αυξάνεται…

Σειρήνες από Bundesliga για Τζολάκη

Ένα ενδιαφέρον δημοσίευμα για το μέλλον τού Τζολάκη υπήρξε στο Berliner Kurier, καθώς υπάρχει αναφορά στο ενδιαφέρον τής Ουνιόν Βερολίνου για να τον εντάξει στο δυναμικό της.

Η γερμανική ομάδα θα συμμετάσχει φέτος στο Τσάμπιονς Λιγκ και θέλει να δώσει βάθος στο ρόστερ της, αλλά από τον Ολυμπιακό δεν έχει προκύψει ποτέ ότι υπάρχει το ενδιαφέρον για να πωληθεί ο 20χρονος άσος - Το αντίθετο, μάλιστα, καθώς είναι δεδομένο ότι θέλουν να τον στηρίξουν για να γίνει ο επόμενος τερματοφύλακας της ομάδας.

Το sportdog επικοινώνησε με τον δημοσιογράφο Ανέστη Ζαχαράκη, που γνωρίζει άριστα το ποδόσφαιρο στη Γερμανία, προκειμένου να συγκεντρώσουμε πληροφορίες για το ενδιαφέρον της Ουνιόν για τον Τζολάκη.

"Μπορεί δεύτερος ο Τζολάκης στην Ουνιόν - Πρώτος σε βάθος χρόνου - Τους πιο πιστούς οπαδούς"

"Η Ουνιόν έχει βασικό τερματοφύλακα τον Ρενόφ - 30 ετών, έμπειρος διεθνής Δανός. Έχει συμβόλαιο ως το 2024 και λογικά αυτός θα είναι ξανά πρώτος και φέτος. Άλλωστε πέρυσι ήταν εξαιρετικά σταθερός", ανέφερε στο αρχικό του σχόλιο ο καλός συνάδελφος και συμπλήρωσε: "Από εκεί με πέρα ως δεύτερο δεν έχει κάτι φοβερό, επομένως ο Τζολάκης θα μπορούσε να κερδίσει εκεί τη μάχη και σταδιακά να αποδειξει αν μπορεί να εξελιχθεί σε πρώτος σε βάθος χρόνου".

Πώς θα χαρακτήριζες την Ουνιόν;

"Για Μπουντεσλίγκα τι να πούμε; Δεν υπάρχει καμία σύγκριση με την Ελλάδα. Η Ουνιόν είναι μικρό σε μέγεθος κλαμπ αλλά έχει κάνει τρομερά βήματα προόδου τα τελευταία χρόνια. Και έχει, ίσως, τους πιο πιστούς και φανατικούς οπαδούς στη χώρα".

"Αυτά χρειάζεται ο Τζολάκης για να σταθεί στη Γερμανία - Έχουν δει σε εκείνον τον επόμενο πρώτο;"

Δίνει χρήματα για να κάνει μεταγραφές;

"Παρότι δεν διαθέτει μεγάλα μπάτζετ, κάνει στοχευμένες πάντα κινήσεις. Πριν τέσσερα χρόνια δεν είχε παίξει ποτέ Μπουντεσλίγκα και φέτος θα παίξει Τσάμπιονς Λιγκ".

Θεωρείς ότι μπορεί να σταθεί σε επίπεδο Μπουντεσλίγκα ο Τζολάκης;

"Σε αυτό το επίπεδο για να σταθεί θέλει υπομονή και πολλή δουλειά".

Πόσα χρήματα θα μπορούσε να προσφέρει για την απόκτηση του Τζολάκη;

"Εντάξει, με Τσάμπιονς Λιγκ θα μπορούσε να δώσει καλό ποσό. Δεν είναι όμως ομάδα που κάνει υπερβολές. Και θεωρώ ότι προτεραιότητα εν όψει ομίλων δεν είναι ο δεύτερος τερματοφύλακας. Εκτός κι αν έχουν δει σε εκείνον τον επόμενο πρώτο".

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απόφαση Μαρτίνεθ για Ελ Αραμπί και δύο επιθετικούς!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags