Facebook Pixel ΑΕΚ: Γι’ αυτό υπέγραψε με Λιβάι ο Μελισσανίδης - Πότε αποφάσισε να τον πουλήσει η ΑΕΚ - Καραμπόλα 45 εκατ.!
Ποδόσφαιρο
| 2023-08-03 12:30:00

Γι’ αυτό υπέγραψε με Λιβάι ο Μελισσανίδης - Πότε αποφάσισε να τον πουλήσει η ΑΕΚ - Καραμπόλα 45 εκατ.!

του Γιώργου Θεοδωράκη
Γι’ αυτό υπέγραψε με Λιβάι ο Μελισσανίδης - Πότε αποφάσισε να τον πουλήσει η ΑΕΚ - Καραμπόλα 45 εκατ.!

Το πλάνο της Ένωσης για Γκαρσία και τι θέλει ο παίκτης. Ποια ομάδα προσφέρει... τρελά χρήματα για να αποκτήσει άμεσα τον σκόρερ των Κιτρινόμαυρων, γιατί θέλουν να καθυστερήσουν τις συζητήσεις και πώς μπορεί να υπάρξει ανατροπή δεδομένων.

Αναβρασμός κυριαρχεί στην AEK το τελευταίο διάστημα, δεδομένου ότι πάνω από τα γραφεία της ΠΑΕ... σφυρίζουν κάποιες δεκάδες εκατ. ευρώ για λογαριασμό του Λιβάι Γκαρσία. Ο Ματίας Αλμέιδα αποφάσισε το περασμένο καλοκαίρι να αλλάξει θέση στον 25χρονο άσο και δικαιώθηκε πλήρως, καθώς ως εξτρέμ είχε πιάσει το ταβάνι του στην ομάδα. 

Ως επιθετικός, όμως, άρχισε μια καινούργια καριέρα, δεδομένου ότι πραγματοποίησε μια σούπερ παραγωγική σεζόν με 18 γκολ και 7 ασίστ (συνεχίζει και στα θερινά φιλικά προετοιμασίας να βγάζει μάτια), ανέδειξε ακόμα περισσότερο τα στοιχεία του (όπως είναι η ταχύτητα) και εκτόξευσε την τιμή του στο ποδοσφαιρικό Χρηματιστήριο από τα 4 εκατ. ευρώ που ήταν το καλοκαίρι του 2022, στα 7 εκατ. ευρώ φέτος!

Φυσικά η Ένωση δεν ζητάει αυτά τα χρήματα για να τον παραχωρήσει αλλά τουλάχιστον τρεις φορές πάνω αυτό το ποσό, δηλαδή 20+ εκατ. ευρώ - Δεδομένου ότι η πρώην ομάδα του, η Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ, έχει διατηρήσει ποσοστό ύψους 40% στα δικαιώματα του παίκτη. Άρα για να βάλουν οι Κιτρινόμαυροι ένα ποσό κοντά στα 20 εκατ. ευρώ στα ταμεία τους, στην ουσία χρειάζεται πρόταση, συνολικά, κοντά στα 30 εκατ. ευρώ.    

 

Μπορεί να βρεθεί αυτό το ποσό; Οι πληροφορίες που συγκέντρωσε το sportdog από τη Γαλλία αναφέρουν ότι η Λανς, που έχει και εκείνη την πρόκληση του Τσάμπιονς Λιγκ μπροστά της, έχει τη διάθεση να... ξοδευτεί στο φετινό μεταγραφικό παζάρι, ακριβώς γιατί συμμετέχει στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Αν σε αυτό προσθέσουμε και τα 45 εκατ. που έχει διαθέσιμα μετά από την παραχώρηση του Οπέντα στη Λειψία, καταλαβαίνει κανείς γιατί οι Κιτρινόμαυροι δείχνουν αμετακίνητοι στο ποσό που ζητούν.

Η ίδια πηγή, από τη Γαλλία, σχολίασε στο sportdog ότι οι άνθρωποι της Λανς έχουν ενημερωθεί για την επιθυμία τού Δημήτρη Μελισσανίδη να δει τον Λιβάι στα προκριματικά της Ένωσης, στο Τσάμπιονς Λιγκ, με αντίπαλο τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ ή την Αστάνα, προκειμένου η ομάδα του να έχει αυξημένες πιθανότητες για να προκριθεί στα πλέι οφ. Έπειτα, βέβαια, είναι η πρόκριση στους ομίλους.

Αν το όνειρο τελειώσει για την ΑΕΚ πριν από τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, τα 20 εκατ. ευρώ που θα έπαιρνε από τη συμμετοχή στους ομίλους, μπορεί να τα φέρει ο Λιβάι. Αν όμως Ένωση φτάσει στα πλέι οφ, που διεξάγονται τέλη Αυγούστου, είναι περίπου απίθανο να περιμένει η Λανς τόσο καιρό για βασικό σέντερ φορ.

Να σημειώσουμε κάτι ακόμα: Μέσα σε όλα αυτά πρέπει να δούμε και την επιθυμία του ίδιου του παίκτη, καθώς και η Λανς προσφέρει πρωταθλητισμό (και μάλιστα στη Γαλλία), Τσάμπιονς Λιγκ και ένα πολύ καλό συμβόλαιο σε αμοιβή - Καλύτερο από αυτό που προσφέρει η ΑΕΚ στον Λιβάι. Άρα, μοιραία, ηχούν σειρήνες μέσα στα αυτιά του.

Άρα, για να το μαζέψουμε: Προφανώς στην ΑΕΚ θέλουν να κρατήσουν τον Λιβάι Γκαρσία για ολόκληρη τη σεζόν και για αυτό ο Δημήτρης Μελισσανίδης όπως σας έχει αποκαλύψει από την Κυριακή το βράδυ το sportdog.gr του προσέφερε νέο μεγάλο συμβόλαιο με αποδοχές που θα ξεπερνούν το 1 εκατομμύριο. Το ζήτημα είναι κατά πόσο είναι εφικτό αν έρθει πρόταση στα 25+ εκατ. ευρώ που φαίνεται ότι είναι το ταβάνι του παίκτη (η ομάδα που καταθέτει πρόταση δεν ενδιαφέρεται αν η ΑΕΚ θέλει 20 "καθαρά" και ποια είναι η συμφωνία της με την Μπεϊτάρ), να την απορρίψει το κλαμπ. Πριν από τα πρώτα προκριματικά, γίνεται, ναι. Μετά; Εκτός αν, λέμε ξανά, δεν υπάρχει τότε πρόκληση με πρόσημο Τσάμπιονς Λιγκ για την Ένωση, άρα γίνουν πιο εύκολα τα πράγματα...

Κι ένα τελευταίο από τη Γαλλία: Τα 11 εκατ. ευρώ που υποστηρίζουν στην Ένωση ότι έχουν ως πρόταση για την παραχώρηση του Μουκουντί, είναι τεράστιο ποσό - Ειδικά για στόπερ που πέρσι ήρθε ως ελεύθερος στην ομάδα (η Σεντ Ετιέν είχε κρατήσει το 30% των δικαιωμάτων του)! Αυτό το ποσό από τη Γαλλία, για στοπερ, μόνο ομάδα του Big5 θα μπορούσε να το δώσει, αλλά οι Big5 δεν ψάχνουν για βασικό στόπερ! Η Λιόν ήθελε ενίσχυση στην άμυνα αλλά προχώρησε με άλλον ποδοσφαιριστή.

***ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οριστικό: Όλοι οι υποψήφιοι αντίπαλοι ΑΕΚ και Παναθηναϊκού στα Playoffs του Champions League

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags