Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται για το πολύ σημαντικό παιχνίδι με τη Γκενκ, το οποίο θα κρίνει και το ευρωπαϊκό του μέλλον μετά το ρευστό 1-0 στο Γ. Καραϊσκάκης, ωστόσο παράλληλα οι άνθρωποι της ομάδας… τρέχουν να ολοκληρώσουν όχι μία, ούτε δύο, αλλά τρεις μεταγραφές μέχρι το τέλος της εβδομάδας, ενώ θα ακολουθήσουν άλλες δύο μέχρι το τέλος του μήνα.

Ο Γκουστάβο Σκάρπα αναμένεται την Πέμπτη να βρεθεί στην Ελλάδα για να παρουσιαστεί και επίσημα, ενώ θα ακολουθήσουν οι Αργεντινοί Ορτέγκα και Έζε. Οι δύο τελευταίοι είναι αποτέλεσμα scouting του Αντόνιο Κορδόν, ενώ ο πρώτος αποτελεί προσωπική μεταγραφή του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ο Βραζιλιάνος πέρυσι ενώ ερχόταν για Ελλάδα κατέληξε στη Νότιγχαμ έναντι 12 εκατομμυρίων ευρώ, ωστόσο δεν… έπιασε και ήθελε να αποχωρήσει από την Αγγλία. Μάλιστα, στα γραφεία της αγγλικής ομάδας υπήρχε πρόταση από την πατρίδα του ύψους 8 εκατομμυρίων, ωστόσο ο Έλληνας ιδιοκτήτης τον έπεισε να παραμείνει στην Ευρώπη και να έρθει στην Ελλάδα ως δανεικός για μία χρονιά, ώστε να κάνει restart στην καριέρα του. Στη συνέχεια προφανώς μίλησε με Κορδόν και Μαρτίνεθ και η μεταγραφή του δρομολογήθηκε χωρίς άλλη καθυστέρηση.

Τη μεταγραφή του Κορδόν, θα ακολουθήσουν οι προσθήκες των Έζε και Ορτέγκα, δύο παίκτες που θεωρούνται κλεισμένοι και έρχονται για να καλύψουν τα κενά στη θέση του χαφ και του αριστερού μπακ αντίστοιχα. Ωστόσο, το ρεπορτάζ αναφέρει ότι θα υπάρξει και ανάλογη συνέχεια!

Εκτός των δύο Αργεντινών, στον Ολυμπιακό όπως είχε υποσχεθεί ο Κορδόν στην παρουσίασή του ψάχνουν άλλες δύο μεγάλες μεταγραφές οι οποίες θα ολοκληρωθούν μέχρι τέλος Αυγούστου. Αφορούν τις θέσεις των εξτρέμ και φορ και στη λίστα βρίσκονται παίκτες από το «πάνω ράφι», που ανήκουν σε κορυφαίες ομάδες, αλλά δεν υπολογίζονται. Δεν είναι τυχαία τα ονόματα των Ράφι Μιρ της Σεβίλλης και Λούκα Γιόβιτς πρώην της Ρεάλ Μαδρίτης, νυν της Φιορεντίνα.

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απόφαση Μαρινάκη για Φορτούνη - Άμεσα η συνάντηση