Facebook Pixel ΠΑΟΚ: Οι πρώτες αποφάσεις Γιώργου Σαββίδη - Η μεταγραφή που θα αλλάξει τον ΠΑΟΚ - "Ψαλίδι" σε Λουτσέσκου!
Ποδόσφαιρο
| 2023-09-16 16:30:00

Οι πρώτες αποφάσεις Γιώργου Σαββίδη - Η μεταγραφή που θα αλλάξει τον ΠΑΟΚ - "Ψαλίδι" σε Λουτσέσκου!

του Λάζαρου Γεωργίδη

Ποιον θέλει να φέρει στη Θεσσαλονίκη και το μέλλον του Ρουμάνου προπονητή, το συμβόλαιο του οποίου ολοκληρώνεται και είναι υπερβολικά ακριβό για μια ομάδα που απέχει από τους τίτλους. Τι θα του ζητήσουν;

ΠΑΟΚ: Ολόκληρο θέμα έχει προκύψει στον Δικέφαλο το τελευταίο διάστημα, δεδομένου ότι το όνομα του Μάουρο Λέο έχει βρεθεί στο προσκήνιο ως υποψήφιος για να αναλάβει τη θέση τού αθλητικού διευθυντή στον Δικέφαλο.

Γιατί η θέση είναι κενή μετά από την αποχώρηση του Ζοσέ Μπότο, καθώς ο Πορτογάλος με απόφαση του Ιβάν Σαββίδη αποχώρησε από τον σύλλογο. Τι συμβαίνει από τότε και πώς διαχειρίστηκε ο σύλλογος την ενίσχυσή του μέσα στο καλοκαίρι; Είτε ενεργοποίησε λύσεις για τις οποίες είχε συζητήσει ο Μπότο με τον Λουτσέσκου πριν αποχωρήσει (π.χ. Μάρκος Αντόνιο) είτε ανέλαβε δράση ο Γιώργος Σαββίδης με τα μέλη του τμήματος σκάουτινγκ (Γιώργος Κωστίκος κ.α.) που είχαν έτοιμες λύσεις στο συρτάρι.

Σε κάθε περίπτωση το σχήμα φάνηκε να δουλεύει, να μπορεί να προσφέρει λύσεις στα θέματα που είχε το ρόστερ, με αποτέλεσμα τώρα να γεννάται το ερώτημα: Ψάχνει, όντως, για αθλητικό διευθυντή ο Δικέφαλος; Αυτή την απάντηση δεν μπορούν να την δώσουν τώρα καλά-καλά ούτε οι άνθρωποι του κλαμπ.

Η ομάδα βρίσκεται σε φάση ενδοσκόπησης αυτό το διάστημα, διοικητικά, και μένει να φανεί πού θα καθίσει η μπίλια για την επόμενη μέρα και το νέο οργανόγραμμα που θα προκύψει. Αυτό που ακούγεται από ανθρώπους που γνωρίζουν καλά την ομάδα και τις ανάγκες της, είναι ότι ο ΠΑΟΚ στην ουσία ψάχνει μια Γκοντζάρεβα στο αγωνιστικό, που να ξέρει μπάλα και απλώς να τελειώνει τις υποθέσεις - Το τμήμα σκάουτινγκ και ο προπονητής θα έρθουν πιο κοντά, θα προκρίνουν λύσεις ποδοσφαιριστών και αυτός ο νέος συνεργάτης θα έχει ρόλο αποκλειστικά για τις επαφές.

Μπορεί να προχωρήσει έτσι αυτό το μοντέλο χωρίς τεχνικό ή αθλητικό διευθυντή; Φαίνεται ότι ταιριάζει καλύτερα και στο προφίλ τού Ραζβάν Λουτσέσκου αυτό αλλά και στον ρόλο που θέλει να έχει ο Γιώργος Σαββίδης στον σχεδιασμό της ομάδας.

Μόνο που για να γίνει αυτό και να συμπεριλαμβάνει και τον Λουτσέσκου, θα πρέπει ο Ρουμάνος να συνεχίσει στον Δικέφαλο. Γιατί το συμβόλαιό του με τον σύλλογο ολοκληρώνεται το προσεχές καλοκαίρι και, παρά τη φημολογία που έχει ανοίξει σχετικά για ανεπίσημη επαφή μετά από την είσοδο της ομάδας στους ευρωπαϊκούς ομίλους, η αλήθεια φαίνεται ότι βρίσκεται μακριά από την ανανέωση.

Ο Λουτσέσκου ήρθε με ένα εξαιρετικό συμβόλαιο στον ΠΑΟΚ, για να πάρει τίτλους ξανά. Αν δεν το καταφέρει, δεν υπάρχει περίπτωση να μείνει με τα σημερινά οικονομικά δεδομένα. Θα δεχτεί ο Ρουμάνος μείωση της τήξης τού 30-40-50% για να συνεχίσει στην ομάδα; Γιατί σε διαφορετική περίπτωση ο Πάμπλο Γκαρσία περιμένει στη γωνία για ένα νεύμα του Ιβάν...

***ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συμφωνία-σταθμός του Σαββίδη - "Τρελαίνει" τον Πειραιά - Παντοδύναμος Ιβάν!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags