Facebook Pixel Super League: Μίλησε για όλα παλαίμαχος παίκτης - "Καλύτερος φέτος ο ΠΑΟΚ" - Ατάκες για ΠΑΟ, ΑΕΚ και Ολυμπιακό
Ποδόσφαιρο
| 2023-09-21 18:00:00

Μίλησε για όλα παλαίμαχος παίκτης - "Καλύτερος φέτος ο ΠΑΟΚ" - Ατάκες για ΠΑΟ, ΑΕΚ και Ολυμπιακό

Sportdog Team
Μίλησε για όλα παλαίμαχος παίκτης - "Καλύτερος φέτος ο ΠΑΟΚ" - Ατάκες για ΠΑΟ, ΑΕΚ και Ολυμπιακό

Σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης μίλησε παλαίμαχος Έλληνας ποδοσφαιριστής και με αφορμή τους αγώνες των ομάδων μας στην Ευρώπη, αναφέρθηκε στα όσα έχει δει μέχρι αυτή τη στιγμή.

Γρηγόρης Μάκος: Στο Metropolis 95,5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο βετεράνος διεθνής ποδοσφαιριστής μιλώντας για τις σημερινές (21/09) ευρωπαϊκές αναμετρήσεις των Ελληνικών ομάδων και εστιάζοντας στα θετικά στοιχεία που έχει δείξει η κάθε μια μέχρι τώρα.

Για το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με την Ελσίνκι, και στο αν το κλίμα μπορεί να περάσει τον Δικέφαλο του Βορρά σε αυτή την εκτός έδρας αναμέτρηση: «Γενικά επηρεάζουν τους παίκτες οι καιρικές συνθήκες. Σίγουρα όποιος έχει συνθετικό χλοοτάπητα, έχει τον πιο καλό. 

Έχουν παίξει αρκετές ομάδες σε τέτοια γήπεδα, οπότε δεν είναι τόσο θέμα να προσαρμοστούν. Το θέμα είναι το κλίμα, η θερμοκρασία αλλά και η ώρα του παιχνιδιού. 

Βέβαια, όσα περισσότερα παιχνίδια έχει μια ομάδα στην αρχή της σεζόν, πάει να πει ότι έχει βρει ρυθμό και κορμό για να της ταιριάζει. Η αρχή της σεζόν είναι πάντα η πιο δύσκολη για να προσαρμοστούν οι παίκτες και να βρουν τον ρυθμό. Αυτό μπορεί να είναι ένα μικρό συν για την Ελσίνκι. 

Σε κάθε περίπτωση αυτά τα παιχνίδια πρέπει να τα ευχαριστιούνται οι Ελληνικές ομάδες, γιατί όλοι μας όταν παίζαμε στην Ευρώπη είχαμε πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού μας το επόμενο παιχνίδι στο πρωτάθλημα. 

Λέμε καμιά φορά πως και στην Ευρώπη να χάσουμε, δεν έγινε κάτι. Νομίζω πως οι Ελληνικές ομάδες κοιτάνε ένα τσικ παραπάνω το πρωτάθλημα, πόσο μάλλον φέτος που ΑΕΚ, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός είναι πολύ κοντά».

Παράλληλα, σχολίασε και την αγωνιστική κατάσταση του ΠΑΟΚ: «Από το λίγο που έχω δει, ο ΠΑΟΚ είναι καλύτερα από πέρυσι. Μαρέσει που προσπαθεί ο Λουτσέσκου να βάλει το ελληνικό στοιχείο στην ομάδα του. Είναι καλοί παίκτες, έχουν μπει στα βαθιά από πολύ νωρίς και έτσι θα μάθουν και πιο γρήγορα. Κερδίζει πολλά και από τον Ζίβκοβιτς».

Για την ΑΕΚ: «Ο Αλμέιδα δείχνει εμπιστοσύνη σε όλα τα παιδιά, μου άρεσε που έβαλε και τον Χρυσόπουλο. Έχει πολύ δρόμο όμως η ΑΕΚ μπροστά της. 

Έχει βάθος και θα βρει τις λύσεις, έχασε όμως πολλά από την απουσία του Αραούχο και από τον Γκαρσία που δεν τον είχε στα τελευταία παιχνίδια. Ο Πόνσε δεν μπόρεσε να μπει στα παπούτσια του, ενώ φάνηκε και η απουσία του Γκατσίνοβιτς. Θεωρώ όμως ότι θα επανέλθει».

Για την παρουσία του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στον Παναθηναϊκό: «Δεν έχω συνεργαστεί με τον Γιοβάνοβιτς, όμως μου βγάζει ένα πολύ καλό άνθρωπο και έναν πολύ σοβαρό προπονητή. Κατάφερε να βάλει και πάλι τον Παναθηναϊκό στην Ευρώπη, ενώ πήρε μια ομάδα με πολύ χαμηλό μπάτζετ. Το ότι καταφέρνει να γεμίζει το ΟΑΚΑ δεύτερη φορά, φαίνεται και από τη στήριξη του κόσμου, ξεκάθαρα. Βέβαια, για μένα το ΟΑΚΑ δεν είναι έδρα, έχουν χαθεί αρκετά παιχνίδια εκεί μέσα.

Για τον Ολυμπιακό: «Είδα έναν Ολυμπιακό που ήρθε πιο διαβασμένος και πιο προετοιμασμένος μέσα στην έδρα της ΑΕΚ. Με παίκτες πολύ πιο έτοιμους από πέρυσι όπως ο Ρέτσος. Για μένα αυτή τη στιγμή είναι ο πιο σταθερός παίκτης του Ολυμπιακού. Με έναν Μασούρα που φωνάζει παρών. 

Θεωρώ πως και ο Ολυμπιακός έχει βάθος στο πάγκο, έχει επιλογές ο προπονητής και θα στηρίξει όλους τους παίκτες του. Το δείχνει αυτό, καθώς παίζει τεράστιο ρόλο η ψυχολογία των παικτών. Όλοι θέλουν να παίζουν».

Τέλος, σχολίασε και το κλίμα που επικρατεί στον Άρη: «Τα τελευταία χρόνια, ενώ ο Άρης είναι μια ιστορική ομάδα με καυτή έδρα και καλή διοίκηση, οι πολλές αλλαγές δεν τον βοηθάνε.

 Στα δύσκολα φωνάζουμε έναν παίκτη Έλληνα ή έναν Έλληνα προπονητή για να μας σώσει. Ο Άκης Μάντζιος επέστρεψε και ξέρει την ομάδα, μόνο κέρδη μπορεί να πάρει η ομάδα από αυτόν. Είναι πολύ νωρίς ακόμη όμως για τον Άρη, πρέπει να δέσει», είπε ο Γρηγόρης Μάκος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ξεκίνησε η νέα εποχή στην Εθνική - Η πρώτη τεράστια κίνηση Σπανούλη - Επιστρέφει ο ηγέτης, αλλάζει η 5αδα!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags