Facebook Pixel Κορδόν: Πάνω από ΠΑΟ, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ με μεταγραφές σοκ!
Ποδόσφαιρο
| 2023-10-01 12:35:00

Ο Κορδόν άλλαξε τον Ολυμπιακό σε χρόνο ρεκόρ - 13+3 μεταγραφές, 63 εκατ. - Πάνω από ΠΑΟ, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ

του Παναγιώτη Νικολάου
Ο Κορδόν άλλαξε τον Ολυμπιακό σε χρόνο ρεκόρ - 13+3 μεταγραφές, 63 εκατ. - Πάνω από ΠΑΟ, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ

Ποιοι ξεχώρισαν, ποιοι προβληματίζουν και ποιοι έρχονται. Ο Ισπανός ήρθε στο Λιμάνι στα μέσα καλοκαιριού και κατάφερε μέσα σε 2.5 μήνες να παρουσιάσει μία καινούρια ομάδα, να αναβθμίσει το ρόστερ και το κυριότερο να βρει τρόπο να φύγουν όσοι δεν υπολογίζονταν από τον Μαρτίνεθ

Ολυμπιακός - Αντόνιο Κορδόν: Με τα καλύτερα λόγια μιλούν όλοι στο Λιμάνι για τον πεπειραμένο τεχνικό διευθυντή, καθώς κατάφερε μέσα σε λίγους μήνες να πετύχει, ήδη, πολλά.

Γιατί όταν είχε έρθει ο Κορδόν στην Ελλάδα, η ομάδα ήθελε να ξεφορτωθεί 20-25 ποδοσφαιριστές (που το έκανε!), να ενισχυθεί με σωστό προγραμματισμό (που επίσης το έκανε!) και, το κυριότερο, να βρει έναν προπονητή που θα μπορούσε να σηκώσει το βάρος των υποχρεώσεων του κλαμπ

Αυτό κι αν το έκανε καλά ο Κορδόν, καθώς η εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπο του Ντιέγκο Μαρτίνεθ, αφού τον περίμενε για καιρό μέχρι να είναι διαθέσιμος για τον Ολυμπιακό, είχε ως αποτέλεσμα σήμερα να είναι όλοι ευχαριστημένοι στον σύλλογο για όσα έχει πετύχει η ομάδα.

Αλλά κυρίως για τη συνοχή που δείχνει το σύνολο που έχει δημιουργήσει, ο ρυθμός που έχει αποκτήσει (και, μάλιστα, μέσα από θετικά αποτελέσματα!), η πολύ καλή εικόνα του παρά το γεγονός ότι φέτος έγιναν 13+3 μεταγραφές! Να τις θυμηθούμε; 

Τζάκσον Πορόζo: Στόπερ με market value στα 3 εκατ. ευρώ, παίρνει χρόνο συμμετοχής, σίγουρα μπορεί να ανεβάσει την απόδοσή του στο μέλλον. 

Νίκολας Φρέιρε: Στόπερ με χρηματιστηριακή αξία στα 2,5 εκατ. Ήδη είναι βασικός αλλά χρειάζεται να αποκτήσει καλύτερη χημεία με τον Ρέτσο.

Ομάρ Ρίτσαρντς: Δεξιός μπακ με market value στα 5 εκατ. ευρώ, θητεία σε τεράστια κλαμπ, αλλά προέρχεται από τραυματισμό πέρσι. Αν πιάσει το 100% της απόδοσής του, δεν υπάρχει παίκτης για να του πάρει τη φανέλα του βασικού.

Τζουλιάν Μπιανκονέ: Επίσης δεξιός μπακ με μεγάλη ποιότητα, χρηματιστηριακή αξία στα 6 εκατ. ευρώ, εξαιρετική λύση για το δεξιό άκρο της άμυνας

Φρανσίσκο Ορτέγκα: Αριστερός μπακ, market value στα 4,5 εκατ. ευρώ, μπορεί με δύο καλές σεζόν στα ερυθρόλευκα να φέρει πολύ καλά λεφτά στα ταμεία.

Κίνι: Λύση ανάγκης στα 34 του ως αριστερός μπακ, προφανώς δεν έχει μέλλον στον Ολυμπιακό αλλά ο Κορδόν και ο Μαρτίνεθ τον γνώριζαν καλά, τον εμπιστεύτηκαν και τους έχει δικαιώσει απόλυτα.

Σαντιάγκο Έσε: Στα 21 του χρονια είναι διεθνής με την Εθνική ομάδα της Αργεντινής, δαγώνει στις θέσεις 6 και 8 και το market value είναι ήδη στα 8 εκατ. ευρώ. Αν είναι συνεπής σε προπονήσεις και 11άδα, ο Ολυμπιακός είναι το σκαλί για να φύγει σε μεγάλο πρωτάθλημα με πολλά λεφτά. Στην πιάτσα ήδη συζητιέται το 10+!

Βιθέντε Ιμπόρα: Στη λογική του Κινι, στα 35 του ήταν μια αξιόπιστη λύση στα χαφ, δεν αποκτήθηκε με βάθος στο μέλλον αλλά για να δώσει τώρα λύσεις. Και το κάνει μια χαρά.

Γκουστάβο Σκάρπα: Διεθνής Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός, στα 8 εκατ. ευρώ το market value, ήρθε για να δώσει νέα τροχιά στην καριέρα του αλλά έπεσε πάνω σε έναν εξαιρετικό Φορτούνη. Ακόμα κι αν δεν τα καταφέρει στο Λιμάνι, η ποιότητά του είναι δεδομένη.

Ιβάν Μπρνιτς: Ο 22χρονος Κροάτης εξτρέμ είναι περισσότερο επένδυση για το μέλλον και μια έξτρα λύση για τον Μαρτίνεθ. Πάντως η χρηματιστηριακή του αξία είναι στο 1,3 εκατ. ευρώ.

Όλα Σολμπάκεν: Ο 25χρονος Νορβηγός εξτρέμ, με το market value στα 3,5 εκατ. ευρώ, μπορεί να γίνει σουπερ επιδραστικός στο παιχνίδι της ομαδας του. Ο Μαρτίνεθ περιμένει πολλα από εκείνον.

Στέφαν Γιόβετιτς: Στα 33 του, πιο ώριμος από ποτέ, με market value στο 1,5 εκατ. ευρώ, είναι ανεβασμένος στου Ρέντη και άμεσα θα είναι έτοιμος στο 100%. Ο Ελ Αραμπί έχει κάθε λόγο να ανησυχεί ακόμα και για τη θέση του αναπληρωματικού.

Ελ Κααμπί: Η ευχάριστη έκπληξη! Ο 30χρονος διεθνής Μαροκινός ήρθε ως μια λύση για την επίθεση και έχει γίνει βασικός και αναντικατάστατος. Market value στα 3,5 εκατ. ευρώ.

Οι συν 3!

Ντάνιελ Ποντένσε: Η ρουκέτα τού περασμένου καλοκαιριού στον Ολυμπιακό, με χρηματιστηριακή αξία στα 15 εκατ. ευρώ και μετά από επιτυχημένη καριέρα στη Γουλβς, ο Σούπερμαν επέστρεψε για να τα κάνει όλα.... άνω-κάτω!

Μαντί Καμαρά: Στα 26 του χρόνια έχει 8 εκατ. ευρώ market value, δείχνει φρέσκος και κεφατος, μόνο θετικά μπορεί να έχει ο Ολυμπιακός από την παρουσία του στην 11άδα

Ζοάο Καρβάλιο: Είναι πια 26 ετων, με χρηματιστηριακή αξία στο 1,8 εκατ. ευρώ, μπορεί να βρει χώρο στα σχέδια του Ντιέγκο Μαρτίνεθ στα χαφ.

Γιατί αυτοι οι τρεις είναι στο "συν 3"; Γιατί έχουν ξαναπεράσει από την ομάδα, έχουν εικόνα της και δεν χρειάζονται χρόνο προσαρμογής.

Χρηματιστηριακή αξία των 13+3 μεγαλύτερη από Παναθηναϊκό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ

Να γράψουμε κάτι ακόμα; Το market value των ποδοσφαιριστών που ήρθαν φέτος το καλοκαίρι, αυτοί οι 13+3 δηλαδή (που άλλοι ήρθαν με μεταγραφή και άλλοι με τη μορφή δανεισμού), φτάνει σχεδόν στα 63 εκατ. ευρώ.

Είναι, δηλαδή, πάνω από το μισό συνολικά market value τού Ολυμπιακού, που βρίσκεται στα 112 εκατ. ευρώ αλλά, κυρίως, είναι πάνω από εκείνο της ΑΕΚ (συνολικό market value στα 62,1 εκατ. ευρώ), του Παναθηναϊκού (συνολικό market value στα 58,15 εκατ. ευρώ) αλλά και του ΠΑΟΚ (συνολικό market value στα 60,2 εκατ. ευρώ)!

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ραντεβού Μαρινάκη με κορυφαίο όνομα - Πάει στα γραφεία για να υπογράψει - Πρόλαβε τον Φορτούνη!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags