Facebook Pixel Champions League: Νίκη με ανατροπή για Ατλέτικο - Χαρακίρι για Αντβέρπ κόντρα σε Σαχτάρ - Έχασε πέναλτι στις καθυστερήσεις (vid)
Ποδόσφαιρο
| 2023-10-04 21:51:00

Νίκη με ανατροπή για Ατλέτικο - Χαρακίρι για Αντβέρπ κόντρα σε Σαχτάρ - Έχασε πέναλτι στις καθυστερήσεις (vid)

Sportdog Team
Νίκη με ανατροπή για Ατλέτικο - Χαρακίρι για Αντβέρπ κόντρα σε Σαχτάρ - Έχασε πέναλτι στις καθυστερήσεις (vid)

Απίστευτη αυτοκτονία για τη βελγική ομάδα που αν και βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 2-0, με γκολ των Μπαλικουισά και Μούγια τελικά ηττήθηκαν με 2-3 από τη Σαχτάρ με τον Αλντεβάιρελντ να χάνει πέναλτι στο 90+6'. Την ίδια στιγμή οι Ροχιμπλάνκος αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ από τη Φέγενορντ, κατάφεραν με δύο τέρματα του Μοράτα και ένα του Γκριεζμάν να πάρουν τελικά τη νίκη με 3-2, ενώ στο φινάλε χρειάστηκε εντυπωσιακή επέμβαση του Όμπλακ για να φτάσει στους τρεις βαθμούς.

Champions League: Αντβέρπ και Σαχτάρ Ντόνετσκ είχαν από ένα ημίχρονο στο “Μποσουίγ“, με την ουκρανική ομάδα να πετυχαίνει τρία γκολ στο δεύτερο και να παίρνει μια σπουδαία νίκη χάρη σε γκολ-δώρο του Μπιτέ, αλλά και χαμένο πέναλτι του Αλντερβάιρελντ στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων.

Πρώτη νίκη για την Σαχτάρ στον 8ο όμιλο του Champions League, με την βελγική ομάδα να χάνει και το δεύτερο παιχνίδι της στην φάση των ομίλων.

Ο αγώνας άρχισε ιδανικά για την βελγική ομάδα, καθώς στο 3′ μετά από λάθος του Ρακίτσκι, ο Βερμέιρεν έκλεψε τη μπάλα και με ωραία πάσα έδωσε την ευκαιρία στον Μούγια να σκοράρει με σουτ μέσα από την περιοχή.

Ο Αλβανός επιθετικός της Αντβέρπ είχε και δεύτερη ευκαιρία, στο 7′, για να σκοράρει ξανά όμως το σουτ που έκανε πέρασε ελάχιστα πάνω από την ουκρανική εστία.

H Σαχτάρ προσπάθησε να αντιδράσει, πήρε μέτρα στο γήπεδο με την Αντβέρπ να βρίσκει χώρους στην άμυνά της και στο 35′ να φτάνει στο 2-0 με τον Μπαλικβισά, μετά από γρήγορη αντεπίθεση και εξαιρετική κάθετη μπαλιά του Βερμέιρεν.

Η απάντηση της ουκρανικής ομάδας ήρθε στο 3ο λεπτό του δεύτερου μέρους, όταν από σουτ του Ναζαρίνα και απόκρουση του Μπιτέ η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι με τον Γάλλο στη συνέχεια να μην υπολογίζει σωστά και τον Σικάν με κεφαλιά από κοντά να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-1.

Η ισοφάριση της Σαχτάρ ήρθε στο 71ο λεπτό, όταν ο Ρακίτσκι εκτέλεσε φάουλ έξω από την περιοχή, η μπάλα χτύπησε πάνω στον Μπαλικβισά, άλλαξε πορεία και ο Μπιτέ που αιφνιδιάστηκε δέχθηκε το γκολ όρθιος!

Στο 76′ ήρθε η ανατροπή για την ουκρανική ομάδα μετά από ολέθριο λάθος του Μπιτέ, ο οποίος προτίμησε να αποτρέψει το κόρνερ, αλλά δεν μπλόκαρε σταθερά με αποτέλεσμα να έρθει ο Κονόπλια και να του πάρει τη μπάλα, την οποία γύρισε στον Σικάν που σε κενή εστία έκανε το 2-3.

Στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων, η Αντβέρπ έχασε μοναδική ευκαιρία για το 3-3, καθώς κέρδισε πέναλτι όταν σε σουτ του Αλντερβάιρελντ η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Στεπανένκο, με τον αρχηγό των Βέλγων όμως που εκτέλεσε να στέλνει τη μπάλα άουτ.

Οι συνθέσεις:

Αντβέρπ: Μπιτέ – Μπατάιγ, Αλντερβάιρελντ, Κουλιμπαλί, Βάινταλ (83′ Ιλενικενά) – Κεϊτά (83′ Γιουσούφ), Εκέλενκαμπ (74′ Βαλένσια), Βερμέιρεν – Μούγια (88′ Βαν Ντεν Μπος), Γιάνσεν, Μπαλικβισά.

Σαχτάρ Ντόνετσκ: Ρίζνικ – Κονόπλια, Ρακίτσκι, Ματβιένκο, Αζαρόβι – Ναζαρίνα, Στεπανένκο – Ζούμπκοφ, Σουντάκοφ, Κρίσκιν – Σικάν (87′ Σβεντ).

Ατλέτικο Μαδρίτης - Φέγενορντ: Η Φέγενορντ μπήκε εξαιρετικά στο παιχνίδι και κατάφερε να αιφνιδιάσει τους γηπεδούχους όταν στο 7ο λεπτό ο Ουέντα μπήκε στην περιοχή πλάσαρε και από την κόντρα στον Όμπλακ και στη συνέχεια στον Ερμόσο, η πρωταθλήτρια Ολλανδίας πήρε προβάδισμα στο σκορ με αυτογκόλ του τελευταίου.

Η αντίδραση των γηπεδούχων πάντως ήταν άμεση και πέντε λεπτά αργότερα ισοφάρισαν σε 1-1 με σκόρερ τον Μοράτα. Η Φέγενορντ βρήκε πάλι ισορροπία στο παιχνίδι και αξιοποίησε τα αμυντικά λάθη των γηπεδούχων για το 1-2 με το γκολ του Χάνκο στο 434ο λεπτό και σε πρώτο ημίχρονο που η άμυνα της ομάδας του Σιμεόνε είχε σοβαρά προβλήματα.

Το σκορ του πρώτου ημιχρόνου (2-2) διαμόρφωσε ο Αντουάν Γκριεζμάν με εκπληκτική εκτέλεση και ψαλιδάκι, σε στιγμή που η άμυνα της ολλανδικής ομάδας δεν κατάφερε να απομακρύνει τη μπάλα από την καρδιά της περιοχής της.

Με το δεύτερο του γκολ στο παιχνίδι στο δεύτερο λεπτό της επανάληψης ο Μοράτα διαμόρφωσε το 3-2 και για πρώτη φορά στην αναμέτρηση η γηπεδούχοι απέκτησαν προβάδισμα.

Η Φέγενορντ πίεσε μέχρι και τις καθυστερήσεις του ματς και ο Όμπλακ με σπουδαίες επεμβάσεις διατήρησε το προβάδισμα της Ατλέτικο.

Ατλέτικο Μαδρίτης: Όμπλακ, Αθπιλικουέτα, Ερμόσο, Μολίνα (79’ Ρικέλμε), Βίτσελ, Σαούλ, Κόκε, Ντε Πολ (46’ Γιορέντε), Γκριεζμάν (79’ Κορέα), Μoράτα (90+4 Κωστής), Λίνο (62’ Γκαλάν).

Φέγενορντ: Φέλενροϊτερ, Τράουνερ (74’ Νάικουπ), Χάνκο, Χερτράιντα, Χάρτμαν, Τίμπερ, Βάιφερ (74’ Βάιφερ), Ζερουκί (78’ Ζάχανμπακς), Στενγκς, Ουέντα (60’ Μίντε), Παϊσάο.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags