Facebook Pixel Μιχάλης Κουντούρης: "Η πολιτική σκηνή θέλει να δώσει πρωτάθλημα σε ΠΑΟ - Δώρο 35 εκατ. σε Αγιά Σοφιά, 200 στον Βοτανικό"
Ποδόσφαιρο
| 2023-11-01 17:55:00

Κουντούρης: "Η πολιτική σκηνή θέλει να δώσει πρωτάθλημα σε ΠΑΟ - Δώρο 35 εκατ. σε Αγιά Σοφιά, 200 στον Βοτανικό"

Sportdog Team
Κουντούρης: "Η πολιτική σκηνή θέλει να δώσει πρωτάθλημα σε ΠΑΟ - Δώρο 35 εκατ. σε Αγιά Σοφιά, 200 στον Βοτανικό"

Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού εξαπέλυσε μύδρους κατά των αρμοδίων και προχώρησε σε σοβαρές καταγγελίες.

Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού και τα μέλη του ΔΣ του συλλόγου έδωσαν συνέντευξη Τύπου με κύριο θέμα της τη μεγάλη έρευνα στην οποία προχώρησαν και αφορά στους κορυφαίους πολυαθλητικούς σύλλογους της Ευρώπης βάση τους εγχώριους και διαθνείς τίτλους τους. Ο Μιχάλης Κουντούρης μίλησε για το πώς ο ερασιτέχνης κινήθηκε οικονομικά και εστίασε στη συνεισφορά του κόσμου και του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού δήλωσε χαρακτηριστικά:

''Τα μέλη της διοίκησης του ερασιτέχνη έκαναν όλες τις απαραίτητες επαφές με την πολιτική ηγεσία των αρμόδιων υπουργίων για να αλλάξει το καθεστώς του 22% της φορολογίας, αλλά και να πληρώνουν όλοι και όχι μόνο ο Ολυμπκιακός. Οι ερυθρόλευκοι ως ερασιτέχνης πληρώνει 1,7εκ ευρώ μόνο οι αθλητές και τίποτε άλλο, σκεφτείτε μαζί με όλα τα άλλα, ενώ σε άλλους συλλόγους, βάση των πληροφοριών που έχουμε άλλοι σύλλογοι δεν έχουν πληρώσει ούτε ένα ευρώ. Μαζί με τους δι;κανονισμούς του Covid έχουμε φτάσει να πληρώνουμε 2εκ ευρώ τον χρόνο. Αυτό είναι αθέμτος ανταγωνισμός, κάτι που είναι απαράδεκτο. Αν αυτό γινόταν στο ποδόσφαιρο θα είχε πέσει η κυβέρνηση. Αν λέμε κάτι λάθος περιμένουμε να μας πει κάποιος με αποδείξεις ότι δεν είναι έτσι.

Σύμφωνα με το νέο νόμο από τον φόρο του στοιχήματος, που στη θεωρία ήταν κάτι καλό, τελικά ο τρόπος που έγινε ήταν τέτοιος που στο τέλος λέγαμε άσε μη μας ξαναδώσεις, γιατι στο τέλος ο Ολυμπιακός πήρε 400 χιλιάδες ευρώ λιγότερα, αλλά όταν το αναφέραμε μας απάντησαν, όπως σε όλα, ότι έχουμε δίκιο. Τι να το κάνουμε που έχουμε δίκιο; Πώς θα φτιάξουμε το μπάτζετ όταν άλλα περιμένουμε και άλλα έρχονται; Ομάδες που δεν πληρώνουν εφορία σκεφτείτε ότι εισέπραξαν 300 χιλιάδες ευρώ, εμείς που πλήρώνουμε πήραμε λιγότερα απ’ αυτά που έπρεπε.

Αφήνουμε την εφορία και πάμε στην Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση και στον τρόπο που δόθηκαν τα χρήματα στα αθλήματα. Πήγε μία πρόταση που αναέφερε δώστε μας 2εκ. για όλες τις Α1 και τις Εθνικές ομάδες και οι άνθρωποι αυτοί, της ΕΡΤ είπαν όχι, δεν ξέρω τι κάνουν, ίσως να μην αγαπάνε τον αθλητισμό, ίσως να μην τον θέλουν, ίσως δεν θέλουν τα παιδιά μας να ασχολούνται με τον αθλητισμό.

Πάει κι αυτό, πάμε παρακάτω. Να πούμε για τις τεράστιες γηπεδάρες που μας έχουν χαρίσει. Πλάκα κάνω φυσικά, έχουμε το Καραϊσκάκης για 49 χρόνια το οποίο το πληρώνουμε κανονικά, δεν μας το χάρισε κανείς, μακάρι όλοι να φτιάξουν γήπεδα, αλλά στην Αγιά Σοφιά έκαναν δώρο 35εκ ευρώ, για τον Βοτανικό χαρίζουν στον Παναθηναϊκό 150-200 εκατομμύρια ευρώ, πήραν ένα χρέπι όπως στη Λεοφώρο και του δίνουν νέο, είναι η Πυλαία, τα Λιόσια και γενικά χαρίζουν γήπεδα σε όλους εκτός από τον Ολυμπιακό, η σύμβαση του Καραϊσκάκης λέει ότι ό,τι πάρουν οι άλλοι θα πάρει και ο Ολυμπιακός, τίποτα δεν έχει πάρει ο Ολυμπιακό. Ποιο; Το ΣΕΦ; Που παλεύουν οι Αγγελόπουλοι το πάρουν και δεν βγάζουν άκρη; Που θέλει 20-30 εκ. ευρώ για να γίνει γήπεδο. Που παίζει το πόλο στο Παπαστράτειο που η LEN το χαρακτηρίζει γκαράζ; Τραγικό όλο αυτό με τα γήπεδα.

Φυσικά έχουμε και τις αποφάσεις των δικαστηρίων, άλλο αυτό, απίθανα πράγματα, δεν θα πω ή θα πούμε για τα αν πρέπει να πέφτουν κροτίδες ή όχι, αλλά πλέον ο καθένας κάνει ότι θέλει, βγαίνουν αποφάσεις απίστευτες. Αλλά όλα αυτά τα πολεμάμε και θα τα πολέμήσουμε. Μας κάνει πολύ δυνατούς τέτοιες αποφάσισεις και τέτοιες αδικίες.

Αναμένουμε το τι θα κάνει η κυβέρνηση με το θέμα του φόρου του στοιχήματος και το πως θα αλλάξει κι αν αλλάξει. Αναμένουμε για να δούμε τις προθέσεις όλων γιατί πλέον τώρα όλοι ξέρουν, έχουν ενημερωθεί και ξέρουν τι γίνεται. Έχω μιλήσει μαζί τους όχι μόνο για τον Ολυμπιακό αλλά γενικά τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Δεν έχουμε γήπεδα, δεν έχουν γήπεδα ούτε οι Εθνικές ομάδες, εμείς δεν μιλάμε ή ζητάμε για οταν Ολυμπιακό, αλλά για όλους. κάποιοι αρνούνται να μιλήαουν για τον αθλητισμό, ελπίζω να αλλάξουν πράγματα.

Εμείς περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει, γιατί βλέπουμε ότι ασχολούνται μόνο με φωτογραφικούς νόμους για παράδειγμα να αυξηθεί το όριο ηλικίας για τους προέδρους των Ομοσπονδιών, μπας και σωθεί ο Μπαλτάκος, αλλά όπως είπα, εμείς περιμένουμε. Κάποιοι θέλουν να δώσουν το πρωτάθλημα σ’ αυτόν που έχει χρόνια να πάρει. Κάποιοι στην πολιτική σκηνή του τόπου μας θέλουν να δώσουν το πρωτάθλημα σ’ αυτούς που έχουν χρόνια να το πάρουν, αυτό το έχουν ονομάσει “κοινωνική συνοχή”, έτσι μας το είπαν''.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags