Σωκράτης Φυτανίδης: Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο βετεράνος ποδοσφαιριστής και μίλησε για τους αγώνες του Αρη με τον Ατρόμητο και του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ και υποστήριξε ότι ο Δικέφαλος θα ανεβεί πολύ περισσότερο στη συνέχεια.

Για το ότι δεν παίζει φωτογραφία του Κωνσταντέλια από το τέταρτο γκολ του ΠΑΟΚ στα πρωτοσέλιδα του ελληνικού αθλητικού Τύπου: «Νομίζω ότι δεν έχουμε την παιδεία να αναγνωρίσουμε την ανωτερότητα ή το χάρισμα που έχει ένας αντίπαλος ποδοσφαιριστής έστω κι αν είναι από την αντίπαλη ομάδα ή από μια ομάδα που δεν μας ενδιαφέρει καν. Υπάρχει και μία ακόμα φάση με τον Σκούφαλη και τον Σιαλμά σε αγώνα του ΠΑΣ αλλά κι εκείνη είναι ξεχασμένη. Θέλω να πω ότι δεν είμαστε χαρούμενοι να βλέπουμε κάτι όμορφο γιατί δεν έχουμε εκπαιδευτεί να βλέπουμε το ποδόσφαιρο ή οποιοδήποτε άθλημα ως κάτι ψυχαγωγικό. Δυστυχώς έχουμε κακή εκπαίδευση και παιδεία σε κομμάτια και του πολιτισμού και του αθλητισμού».

Για το Άρης-Ατρόμητος: «Πολλές φορές σε εάν παιχνίδι μπορεί να πάνε κάποια πράγματα λάθος. Υπάρχουν φορές που μία ομάδα έχει την μπάλα στα πόδια της, έχει τρεξίματα δημιουργεί καταστάσεις και χάνει ένα παιχνίδι. Υπάρχουν και στιγμές που μία ομάδα μπορεί να κλέψει το παιχνίδι. Χθες, υπήρχαν φάσεις που βγήκαν για τον Ατρόμητο, φάσεις που δεν βγήκαν για τον Άρη και ήρθε αυτό το αποτέλεσμα. Ο Ατρόμητος εκμεταλλεύτηκε τις αδυναμίες του Άρη και στο ελληνικό πρωτάθλημα όποια ομάδα εκμεταλλευτεί τις αδυναμίες του αντίπαλου έχει περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει το παιχνίδι».

Για τους Νταρίντα, Μορόν και Σουλειμάνοφ: «Είναι παίκτες-βαρόμετρα για τον Άρη, κάνουν τη διαφορά. Αλλά από εκεί και πέρα δεν βλέπω τον Άρη να έχει την ίδια διάρκεια σε όλο το 90λεπτο και να είναι προσηλωμένος σε κάποιο στόχο μέσα στο παιχνίδι».

Για την αδυναμία του Ολυμπιακού στις θέσεις των στόπερ: «Νομίζω πως ο Ολυμπιακός ταλαιπωρείται σε εκείνες τις θέσεις τα τελευταία 2-3 χρόνια. Είχε πολλά προβλήματα σε αυτόν τον τομέα και μαζί με την αδυναμία που είχε στο κέντρο την οποία εκμεταλλεύτηκε ο ΠΑΟΚ γιατί ήταν πολύ μεστή η συμπεριφορά των Μεϊτέ και Οζντόεφ και που έβγαλαν τα ηγετικά τους χαρακτηριστικά και πράγματα που δεν έβγαλαν σε άλλα παιχνίδια και καλώς έλεγαν ότι όταν αυτοί οι παίκτες θα έβγαζαν την πραγματική τους απόδοση θα βλέπαμε άλλον ΠΑΟΚ. Και χθες φάνηκε αυτό σε πολλά σημεία του αγώνα και σε συνδυασμό με το προβληματικό κέντρο του Ολυμπιακού φάνηκε η αδυναμία που έχει στα στόπερ γιατί αυτή η θέση είναι ιδιαίτερη, χρειάζεται παίκτες με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά γιατί είτε παίζεις με δύο ή τρεις στόπερ πρέπει να υπάρχει συνεργασία. Αυτό έρχεται με συνεχόμενα παιχνίδια, με συνεχόμενες σεζόν και δεν το αγοράζεις εύκολα».

Για την αλλαγή του Αλεξανδρόπουλου στα χαφ και την αλλαγή συστήματος: «Ο Ολυμπιακός έχασε τρεξίματα, ο Αλεξανδρόπουλος δεν ήταν καλός χθες αλλά έτρεξε για να μαζέψει το κέντρο και τις αδυναμίες του. Με την αλλαγή αποδυναμώθηκε το κέντρο του Ολυμπιακού και το σκορ πήγε στο 0-4 που τελικά έγινε 2-4. Όπως είπε ο προπονητής του, ο ΠΑΟΚ έπαιξε έξυπνα, εκμεταλλεύτηκε τις αδυναμίες του Ολυμπιακού, αυτό φάνηκε και από τον τρόπο που επέλεξε να παίξει ο Λουτσέσκου με πολλή πίεση στο πρώτο ημίχρονο και με την αριστερή του πλευρά με Τάισον και Μπάμπα έκανε φοβερές ενέργειες παρότι για εμένα ο καλύτερος του Ολυμπιακού ήταν ο δεξιός του μπακ, ο Ροντινέι».

Ποιες ομάδες θεωρεί φαβορί για τον τίτλο: «Παρότι είναι μπροστά ο Παναθηναϊκός δεν μπορείς να πεις ότι είναι απόλυτο φαβορί. Για κάποιον λόγο πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ θα ανέβει πολλά επίπεδα στην πορεία και θα είναι δεύτερο φαβορί στη μάχη του τίτλου. Μου κάνουν εντύπωση τα σκαμπανεβάσματα που έχει η ΑΕΚ. Και οι τέσσερις ομάδες έχουν πολύ καλά ρόστερ και θα μετρήσουν και οι προσθήκες του Ιανουαρίου. Οι ομάδες που θα χτίσουν σερί νικών που είναι σημαντικό από εδώ και πέρα θα είναι αυτές που θα διεκδικήσουν το πρωτάθλημα που θα κριθεί στο τέλος», είπε ο Σωκράτης Φυτανίδης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βαρύ κλίμα στου Ρέντη - Βγήκαν μπροστά Φορτούνης, Ρόντινεϊ, Ελ Αραμπί - "Δεν είμαστε ομάδα να χάνουμε έτσι"