Facebook Pixel ΠΑΟΚ - Ιβάν Σαββίδης: "Οκ" Ιβάν σε Γιώργο Σαββίδη για 2+2 μεταγραφές - Τερματοφύλακας και top όνομα - Ο πρώτος που φεύγει από ΠΑΟΚ!
Ποδόσφαιρο
| 2023-11-15 13:50:00

"Οκ" Ιβάν σε Γιώργο Σαββίδη για 2+2 μεταγραφές - Γκολκίπερ και top όνομα - Ο πρώτος που φεύγει από ΠΑΟΚ!

του Λάζαρου Γεωργίδη
"Οκ" Ιβάν σε Γιώργο Σαββίδη για 2+2 μεταγραφές -  Γκολκίπερ και top όνομα - Ο πρώτος που φεύγει από ΠΑΟΚ!

Οι κινήσεις του Γενάρη, οι πωλήσεις και οι προτάσεις Λουτσέσκου. Στην Τούμπα η διοίκηση έχει... ζεσταθεί και θέλει να βοηθήσει την ομάδα να κυνηγήσει τον Ιανουάριο με κάποιες σημαντικές προσθήκες, ενώ ήδη έχει ξεκινήσει ο σχεδιασμός για το πλάνο του καλοκαιριού. Διαβάστε το ρεπορτάζ του Sportdog.gr
 

Κινητικότητα φαίνεται ότι υπάρχει στο θέμα της μεταγραφικής ενίσχυσης του ΠΑΟΚ το τελευταίο διάστημα. Δεδομένου ότι η αποχώρηση του Ζοσέ Μπότο από την ΠΑΕ, με εντολή προφανώς του Ιβάν Σαββίδη, δεν φαίνεται να έχει επηρεάσει καθόλου το πλάνο των Θεσσαλονικέων που αφορά την αναβάθμιση του ρόστερ.

Μάλιστα, όπως είχαμε αποκαλύψει πριν από λίγο καιρό, ο ισχυρός άνδρας τού συλλόγου είχε ανάψει το φως στον Γιώργο Σαββίδη και το τμήμα σκάουτινγκ (Κωστίκο, Μαλιούφα) όχι μόνο για να προχωρήσουν στις μεταγραφές, αλλά και για να σχεδιάσουν πολύ νωρίτερα τις εξελίξεις για τον Γενάρη τού 2024 και το ερχόμενο καλοκαίρι.

Κι εδώ έχει ενδιαφέρον να δούμε, με τη βοήθεια του δημοσιογράφου Αντώνη Τσακαλέα, που γνωρίζει άριστα το ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ, τι ισχύει σε κάθε θέση ενόψει τής χειμερινής μεταγραφικής περιόδου. Γιατί όντως το σχήμα υπό τον Γ. Σαββίδη έχει εργαστεί προς την κατεύθυνση που έχει δώσει ο Ιβάν και μένει να φανεί ποιες θα είναι οι επιθυμίες τού Ραζβάν Λουτσέσκου και οι ανάγκες του ρόστερ.

Τερματοφύλακες - Ποιος είναι ο Νο2 πίσω από τον Κοτάρσκι;

Ο Ντομινικ Κοτάρσκι ξεχωρίζει αλλά από εκεί μετά υπάρχει κενό. Η παρουσία του Ζίβκο Ζίβκοβιτς δεν είναι εκείνη που θα δώσει την αξιοπιστία που χρειάζεται μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό με συνέπεια και τα πηγαίνει εξαιρετικά στην Ευρώπη. Υπάρχει ο νεαρός Χρήστος Ταλιχναμίδης, που έχει κουμπώσει στην τριάδα των τερματοφυλάκων, όπως και ο Δημήτρης Μονσταρλής - Η ανανέωση στο συμβόλαιο του οποίου είχε καθυστερήσει χαρακτηριστικά από τον Μπότο, με αποτέλεσμα ο Δικέφαλος να χρειαστεί να του προσφέρει διπλάσιο συμβόλαιο για να ανανεώσει. Κι αυτή ήταν η τελική σταγόνα στο ποτήρι που ξεχείλισε για τον Ζοσέ Μπότο. 

Σε κάθε περίπτωση είτε ο Κοτάρσκι πωληθεί το καλοκαίρι τού 2024 είτε αργότερα, το κλαμπ χρειάζεται ήδη από τώρα έναν πολύ καλό τερματοφύλακα ακόμα για να βρεθεί πίσω από τον Κροάτη.

Αμυντικοί - Στηρίζει τον Έκονγκ ο Λουτσέσκου - Έχει 4 δεξιούς μπακ, θα πάρει κι άλλον

Εδώ είναι ο ΠΑΟΚ έκανε τη μεγάλη κίνηση το περασμένο καλοκαίρι και έφερε τον Έκονγκ στη θέση του Ίνγκασον. Η πρόταση για την παραχώρηση του Ισλανδού ήταν τέτοια που ο Δικέφαλος δεν θα μπορούσε να αρνηθεί, και προσπάθησε να καλύψει το κενό με έναν στόπερ υψηλού επιπέδου.

Ο Έκονγκ δεν έχει καταφέρει ακόμα να προσαρμοστεί και αποτελεί τον αδύναμο κρίκο της αμυντικής τετράδας, αλλά ο Ραζβάν Λουτσέσκου τον πιστεύει, τον στηρίζει, τον προστατεύει. Οπότε δεν υπάρχει θέμα ενίσχυσης, εκτός αν αποχωρήσει κάποιος ποδοσφαιριστής. Για τον Κουλιεράκη δεν υπάρχει κάτι χειροπιαστό για να δελεάσει τον Δικέφαλο, ο Μιχαηλίδης έχει χάσει την εμπιστοσύνη του προπονητή του αλλά δεν θέλει να φύγει για την προοπτική που υπάρχει (Κύπρος) και ο Νάσμπεργκ έχει προσελκύσει μεν ενδιαφέρον από τη Σκανδιναβία που διατηρεί καλό όνομα, αλλά εκεί το ποδόσφαιρο αρχίζει ξανά τον Μάρτη. Άρα δεν γίνεται να φύγει τον Γενάρη. Με άλλα λόγια πολύ-πολύ δύσκολα θα έρθει στόπερ.

Δεν ισχύει όμως το ίδιο με τους μπακ, θέση για την οποία ο Δικέφαλος έχει ήδη έτοιμη μια short list με 4 παίκτες. "Ψάχνουν για έναν παίκτη στο στιλ του Μπάμπα Ραχμάν αλλά στα δεξιά, που να είναι αξιόπιστος αμυντικά αλλά να έχει προωθήσεις", σχολίασε μέσω του sportdog ο Αντώνης Τσακαλέας. Εμείς να συμπληρώσουμε ότι με αξιώσεις τη θέση δεν μπορεί να την παίξει ούτε ο Σάστρε (που ήταν επιλογή Μπότο), ούτε ο Κεντζιόρα, ούτε ο Λύραντζης (που έχει μείνει πίσω και, λογικά, θα δοθεί δανεικός τον Γενάρη) αλλά ούτε και ο Βιεϊρίνια που λόγω ηλικίας έχει πεπερασμένο σε αυτό που μπορεί να προσφέρει. Για αυτό ψάχνει για 5ο δεξιό μπακ ο Δικέφαλος. Μόνο που αυτός ο μπακ που θα έρθει, αν τελικά έρθει, θα πάρει τη φανέλα βασικού στο σπίτι.

Χαφ - Προσύμφωνο με τον Μαξίμοβιτς ή όχι;

Εδώ δεν φαίνεται ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα, αν αφαιρέσει κανείς την περίπτωση του Μάρκος Αντόνιο που είναι ιδιαίτερη. Ο ΠΑΟΚ έχει πληρότητα αλλά ακριβώς επειδή γίνεται προεργασία και για αργότερα, δεν αποκλείεται να γίνει κίνηση για κάποιον χαφ. Ποιος θα είναι αυτός και με ποια στοιχεία; "Είχε ανοίξει την πόρτα του Μαξίμοβιτς το περασμένο καλοκαίρι ο ΠΑΟΚ και το θέμα είναι πώς θα το διαχειριστεί γιατί το συμβόλαιό του με τη Χετάφε τελειώνει μεν το καλοκαίρι, αλλά τα πηγαίνει καλά", ανέφερε ο Α. Tσακαλέας μέσω του sportdog.

Yπάρχει σενάριο στη Θεσσαλονίκη που αναφέρει ότι ο Σέρβος άσος έχει υπογράψει προσύμφωνο από το περασμένο καλοκαίρι με τον Δικέφαλο, αλλά είναι γεγονός ότι με τα παιχνίδια που κάνει φέτος (και με δεδομένο ότι λήγει το συμβόλαιό του το καλοκαίρι του 2024), τον "ζαχαρώνει" η μισή La Liga. "Δεν είναι παίκτης που είχε προαποφασίσει ότι θα πάει στον ΠΑΟΚ", αποκάλυψε ο καλός συνάδελφος από τη Θεσσαλονίκη, κι εδώ μένει να δούμε πόσο καλός είναι στο ψηστήρι ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς. Που εξαρχής είχε αναλάβει το δύσκολο έργο να ρίξει γέφυρες με την πλευρά του Μαξίμοβιτς.

Επίθεση - "Βγάζει προς τα έξω ανανέωση ο ΠΑΟΚ για να κρατάει ζεστό τον Μουργκ"

Ο Αλί Σαμάτα φαίνεται ότι, σιγά-σιγά, αρχίζει να παίρνει μπρος (3 γκολ, 1 ασίστ) ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε και το πολύ καλό φεγγάρι που βρίσκεται ο Μπράντον Τόμας (6 γκολ, 4 ασίστ). Προφανώς ο ΠΑΟΚ θέλει να στηρίξει και τον Στέφανο Τζίμα. Αν συνεχίσει ο Σαμάτα όπως το τελευταίο διάστημα, δεν υπάρχει θέμα ενίσχυσης της γραμμής κρούσης.

Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι τι θα γίνει με τον Τόμας Μουργκ. Γιατί φέτος περισσότερο από ποτέ δείχνει ότι μπορεί να είναι χρήσιμο εργαλείο στα χέρια του Ραζβάν Λουτσέσκου, αλλά το συμβόλαιό του προβλέπει αποδοχές ύψους 650.000 ευρώ - Διόλου ευκαταφρόνητο ποσό.

Υπάρχει ρεπορτάζ που αναφέρει ότι ο Δικέφαλος σκέφτεται να του ανανεώσει το συμβόλαιο. Ισχύει; "Μπορεί να το βγάζει προς τα έξω η ομάδα για να τον κρατάει ζεστό στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της", μας είπε ο καλός συνάδελφος από τη Θεσσαλονίκη, που προφανώς δεν δίνει πολλές πιθανότητες για να συνεχίσει στον σύλλογο και μετά τη λήξη του συμβολαίου του ο διεθνής Αυστριακός άσος.

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πάει για... ξεσκαρτάρισμα ο Λουτσέσκου τον Γενάρη - Φεύγουν παίκτες από τον ΠΑΟΚ - Ο... σίγουρος 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags