Facebook Pixel Βαγγέλης Μαρινάκης - Ολυμπιακός: Επένδυση Μαρινάκη και για... Ολυμπιακό - "Αγοράζει φθηνά όλες τις μετοχές" - Μπάτζετ 14 εκατ., σταρ από... Ελλάδα!
Ποδόσφαιρο
| 2023-11-16 13:12:00

Επένδυση Μαρινάκη και για... Ολυμπιακό - "Αγοράζει φθηνά όλες τις μετοχές" - Μπάτζετ 14 εκατ., σταρ από... Ελλάδα!

του Παναγιώτη Νικολάου
Επένδυση Μαρινάκη και για... Ολυμπιακό - "Αγοράζει φθηνά όλες τις μετοχές" - Μπάτζετ 14 εκατ., σταρ από... Ελλάδα!

Πώς η "είσοδος" στη Ρίο Άβε θα βοηθήσει άμεσα τους Πειραιώτες. Τι δείχνει το φημολογούμενο ενδιαφέρον του Βαγγέλη Μαρινάκη για τον πορτογαλικό σύλλογο, ποιο είναι το ρόστερ της ομάδας και πώς θα μπορούσε να συνεργαστεί με τον ελληνικό σύλλογο.
 

Ένα πολύ ενδιαφέρον ρεπορτάζ για τον Βαγγέλη Μαρινάκη και την πρόθεσή του επενδύσει στην πορτογαλική Ρίο Άβε φιλοξενεί η πορτογαλική εφημερίδα "Jornal de Noticias".

Με τίτλο  ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού θέλει να επενδύσει στη Ρίο Άβε", η πορτογαλική εφημερίδα αποκαλύπτει ότι ο ισχυρός άνδρας των Ερυθρόλευκων είναι διατεθειμένος να βάλει πολλά χρήματα για να βελτιώσει την ομάδα και τα οικονομικά της.

Μάλιστα, δίνοντας προέκταση στο ρεπορτάζ αναφέρει ότι ο πορτογαλικός σύλλογος θα έχει την προσεχή Κυριακή ΓΣ και θα διεξαχθεί ψηφοφορία για να συσταθεί ως ΠΑΕ, στην προσπάθεια που θα κάνει για να σώσει την κατάσταση.

«Είναι μια μοναδική ευκαιρία τόσο σε οικονομικό όσο και σε αθλητικό πλαίσιο. Δεν υπάρχει plan Β. Η Ρίο Άβε χρειάζεται άμεσα οικονομική ενίσχυση για να συνεχίσει να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της. Και αυτό μπορεί αν γίνει μόνο με την παρουσία ενός ισχυρού εταίρου», ανέφερε σε δηλώσεις της η πρόεδρος της Ρίο Άβε, Αλεξανδρίνα Κρουζ, χωρίς όμως να αναφερθεί στον Β. Μαρινάκη. 

Το όνομα ισχυρού άνδρα των Πειραιωτών αποκαλύφθηκε στη συνέχεια του δημοσιεύματος, ως ενδιαφέρομενος για να συμμετάσχει στην ομάδα με κάποια επένδυση που θα κάνει.

Ποια είναι η Ρίο Άβε - Το μπάτζετ του Βόλου - Αστέρι πρώην παίκτης του Παναιτωλικού

Η Ρίο Άβε ΦΚ ιδρύθηκε το 1939, συμμετέχει σταθερά τα τελευταία πολλά χρόνια στη μεγάλη κατηγορία του πορτογαλικού ποδοσφαίρου, και η εμφάνισή της είναι πράσινη (η πρώτη) και γαλάζια (η δεύτερη). Έχει έδρα το Estadio do Rio Ave, χωρητικότητας περίπου 13.000 θεατών, αν και από τον Σεπτέμριο του 2020 λόγω ενός προβλήματος μπορεί να φιλοξενήσει λιγότερους από 6.000 θεατές. Η κατασκεύη του είχε γίνει το 1985 και στο πλάι υπάρχει ένα καλό αθλητικό κέντρο, με 3 γήπεδα και σχετικά επαρκείς εγκαταστάσεις.

Το φετινό της μπάτζετ είναι, περίπου, στα επίπεδα που στην ελληνική Σούπερ Λιγκ έχει ο Βόλος, δηλαδή κάπου στα 13-14 εκατ. ευρώ, και αυτή τη στιγμή είναι στην 15η θέση τού βαθμολογικού πίνακα - Σε σύνολο 18 ομάδων. Από το ρόστερ της ξεχωρίζουν δίχως άλλο οι δύο ακραίοι φουλ μπακ, Κοστίνια και Φάμπιο Ρονάλντο, ο χαφ Γκούγκα Ροντρίγκες (που είχε θητεία στον Παναιτωλικό) ενώ ενδιαφέρον παρπουσιάζει και η περίπτωση του προπονητής της, Λουίς Φρέιρε.

 

Η προοπτική για τον Ολυμπιακό!

Ως κεραυνός εν αιθρία είχε πέσει στο ρεπορτάζ των Πειραιωτών τον περασμένο Απρίλη το δημοσίευμα από τον έγκυρο δημοσιογράφο Τζέιμι Μάρτιν, που ασχολείται με τη Νότιγχαμ Φόρεστ, όταν ανέφερε ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης ήθελε να επενδύσει στη Ρόμα.

Τελικά δεν είχε προχωρήσει εκείνη η υπόθεση, όπως και η προοπτική της Μόντσα που επίσης είχε συνδεθεί με τον Β. Μαρινάκη μετά τον θάνατο του Μπερλουσκόνι. Εδώ αξίζει να θυμίσουμε ότι και παλιότερα υπήρχαν ρεπορτάζ που ήθελαν να υπάρχει ενδιαφέρον για την απόκτηση ομάδας στη Σερβία.

Σε κάθε περίπτωση φαίνεται ότι ο ισχυρός άνδρας τού Ολυμπιακού και της Νότιγχαμ Φόρεστ θέλει μια ακόμα ομάδα στην κατοχή του, προφανώς σε εντελώς διαφορετική αγωνιστική ταχύτητα από τις δύο άλλες, που θα μπορούσε να λειτουργήσει ως εκκολαπτήριο για να "βγάζει" παίκτες. Αλλά και για να βοηθάει στην καλύτερη προσαρμογή λατινοαμερικανών ποδοσφαιριστών στην Ευρώπη, λόγω γλώσσας, συνθήκης ποδοσφαίρου κ.λπ. Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Ότι από μια τέτοια προοπτική, δηλαδή επένδυσης σε ομάδα όπως η Ρίο Άβε, μόνο κερδισμένος μπορεί να βγει ο Ολυμπιακός.

"Θα βγάλει λεφτά με καλή διαχείριση - Έξυπνη επένδυση - Βρίσκουν εύκολα Βραζιλιάνους και τους προσαρμόζουν στην Ευρώπη"

"Καλή ιδεά η επένδυση στη Ρίο Άβε γιατί έχει οικονομικά προβλήματα και, τώρα, έχει μεταγραφικό εμπάργκο από το περασμένο καλοικαίρι. Ψάχνουν για επενδυτή αλλά δεν ξέρω αν θα πάει ο Μαρινάκης εκεί. Πάντως είναι καλή περίτπωση γιατί όλες αυτές οι ομάδες μπορούν να βγάλουν λεφτά με καλή διαχείριση. Έχει και καλές σχέσεις με την Πόρτο ως ομάδα", ανέφερε αρχικά μέσω του sportdog ο Δημήτρης Βασιλάκος, δημοσιογράφος που γνωρίζει άριστα το ποδόσφαιρο στην Πορτογαλία, και συμπλήρωσε για το αν μπορεί να "σώσει" τη σεζόν φέτος:

"Ναι, γιατί όλα είναι ανοιχτά στην Πορτογαλία. Από την 7η θέση μέχρι και την τελευταία είναι μικρές οι αποστάσεις ανάμεσα στις ομάδες. Εύκολα μπορούν να κάνουν τρεις διαδοχικές νίκες και να ξεφύγουν. Δε νομίζω ότι θα πέσει κατηγορία φέτος η Ρίο Άβε".

Η ομάδα έχει μπάτζετ κάπου στα 14 εκατ. ευρω, άρα δεν μιλάμε για μεγάλο κύκλο εργασιών και μεγάλα ποσά.

"Δεν θα χρειαστεί να βάλει πολλά χρήματα για να πάρει μετοχές στην ομάδα, ακόμα κι αν μιλάμε για το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών".

Τι θα μπορούσε να προσφέρει στον Ολυμπιακό η προοπτική τής Ρίο Άβε.

"Η Πορτογαλία είναι πολύ καλή αγορά για να συμμετάσχει, γιατί βρίσκουν εύκολα νεαρούς Βραζιλιάνους και είναι σαφώς καλύτερη η μετάβαση από τη Λατινική Αμερική στην Ευρώπη. Να έρθει απευθείας στον Ολυμπιακό είναι κάπως δύσκολο. Αλλά στην Πορτογαλία είναι ίδια γλώσσα, καλύτερη μετάβαση στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Θα είναι έξυπνη επένδυση αν γίνει".


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τέλος η Τουρκία για Μπακασέτα, "όχι" σε 2 εκατ. - Τον πλησίασαν από ΑΕΚ - Κρούση από Big-4 σε Γιαννούλη
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags