Facebook Pixel Ολυμπιακός: Το πρώτο όνομα από Ρίο Άβε για Ολυμπιακό - Ο "Έλληνας" που... αντέχει τη φανέλα - "Νέος Μάρκο Σίλβα"!
Ποδόσφαιρο
| 2023-11-16 20:00:00

Το πρώτο όνομα από Ρίο Άβε για Ολυμπιακό - Ο "Έλληνας" που... αντέχει τη φανέλα - "Νέος Μάρκο Σίλβα"!

του Παναγιώτη Νικολάου
Το πρώτο όνομα από Ρίο Άβε για Ολυμπιακό - Ο "Έλληνας" που... αντέχει τη φανέλα - "Νέος Μάρκο Σίλβα"!

Θα μπορούσε κάποιος από το ρόστερ της πορτογαλικής ομάδας να ενταχθεί στους Πειραιώτες, εφόσον προχωρήσει η αγορά της ομάδας από τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Το Sportdog.gr αναλύει...

Ολυμπιακός: Σειρήνες ήχησαν στο ρεπορτάζ τού Ολυμπιακού την Τετάρτη, καθώς υπήρξαν δημοσιεύματα από την Πορτογαλία που ανέφεραν ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης ενδιαφέρεται για να επενδύσει στη Ρίο Άβε.  ιδιοκτήτης τού Ολυμπιακού θέλει να επενδύσει στη Ρίο Άβε", η πορτογαλική εφημερίδα "Jornal de Noticias" αποκάλυψε ότι ο ισχυρός άνδρας των Ερυθρόλευκων είναι διατεθειμένος να βάλει πολλά χρήματα για να βελτιώσει την ομάδα και τα οικονομικά της.

"Είναι μια μοναδική ευκαιρία τόσο σε οικονομικό όσο και σε αθλητικό πλαίσιο. Δεν υπάρχει plan Β. Η Ρίο Άβε χρειάζεται άμεσα οικονομική ενίσχυση για να συνεχίσει να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της. Και αυτό μπορεί αν γίνει μόνο με την παρουσία ενός ισχυρού εταίρου", ανέφερε σε δηλώσεις της η πρόεδρος της Ρίο Άβε, Αλεξανδρίνα Κρουζ.

Από τον Ολυμπιακό έχουν κατεβάσει στον πάτο τους τόνους γύρω από το θέμα, κάτι που δείχνει ότι ακόμα κι αν υπάρχει ενδιαφέρον, είμαστε πολύ μακριά ακόμα από το να υπάρξει κάτι ανακοινώσιμο. Παρόλα αυτά δεν σημαίνει ότι ο οργανισμός τού Ολυμπιακού, που έτσι κι αλλιώς ασχολείται με το πορτογαλικό ποδόσφαιρο, έμεινε ασυγκίνητος με το υλικό της Ρίο Άβε.

Γιατί αν παρατηρήσει καλά το ρόστερ τής πορτογαλικής ομάδας κάποιος, θα βρει παίκτες που μπορούν να εντυπωσιάσουν με την παρουσία τους. Και σε κάθε περίπτωση δεν περνούν αδιάφοροι. Ανεξάρτητα αν θα προχωρήσει ή όχι η επένδυση του Βαγγέλη Μαρινάκη στον σύλλογο.

Οι 1+2 παίκτες που μπορούν να απασχολήσουν

Για το υλικό τής Ρίο Άβε που έχει ενδιαφέρον ρωτήσαμε και μάθαμε σε άκρως ενημερωμένες πηγές, με πολύ καλή γνώση τού ποδοσφαίρου στην Ιβηρική. Τι μάθαμε; Ότι υπάρχει ένας τοπ επιπέδου παίκτης και δύο ακόμα που μπορούν να κάνουν να βρεθούν στη λίστα των Πειραιωτών. Να τους δούμε ποιοι είναι.

Γκούγκα Ροντρίγκες

Ο 26χρονος άσος είναι, ίσως, ο,τι καλύτερο και ποιοτικότερο έχει στο ρόστερ της ομάδας. Έχει θητεία στη Σούπερ Λιγκ με τη φανέλα του Παναιτωλικού (είχε παίξει με τη μορφή δανεισμού για 6 μήνες το 2019, με προπονητή τον Δέλλα, και όλοι μιλούσαν με τα καλύτερα λόγια για εκείνον), και το market value βρίσκεται στα 3 εκατ. ευρώ (είναι υψηλότερο από ποτέ).

Παίζει, κυρίως, στη θέση 8, αλλά μπορεί να δώσει λύσεις και ως 6άρι ή 10άρι και το συμβόλαιό του με τη Ρίο Άβε ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2025. Έχει ωραίο σουτ και είναι τεχνίτης.  Διεθνής με τις μικρές Εθνικές ομάδες της Πορτογαλίας, με θητεία στις υποδομές της Μπενφίκα, τη β΄ ομάδα της αλλά και τη Φαμαλικάο, θα μπορούσε να απασχολήσει σοβαρά τους Πειραιώτες.

Η Ρίο Άβε είναι ομάδα που, γενικά, πουλάει το πολύ στο 1 εκατ. ευρώ τους παίκτες της, αλλά με τα οικονομικά προβλήματα που έχει τώρα (για αυτό, άλλωστε, ψάχνει για επενδυτή), μπορεί να τον δώσει και με λιγότερα.

Φάμπιο Ρονάλντο και Κοστίνια

Πλην του Γκούγκα οι δύο παίκτες που ξεχωρίζουν στο ρόστερ της, είναι ο δεξιός και ο αριστερός μπακ της. Πρόκειται για τον Κοστίνια που παίζει δεξιά (market value στα 3 εκατ. ευρώ, 23 ετών, διεθνής με τις μικρές εθνικές ομάδες της Πορτογαλίας και συμβόλαιο μέχρι το 2026) και τον Φελίπε Ρονάλντο που παίζει αριστερά (market value στο 1 εκατ. ευρώ, 22 ετών, με συμβόλαιο μέχρι το 2026). Και οι δύο έχουν γεμάτη σεζόν ήδη, με γκολ και με ασίστ μάλιστα, σε μια ομάδα που δεν παίζει πολύ από τα άκρα της.

Κρατήστε σε μια άκρη τού μυαλού σας τον προπονητή!

Ο Ολυμπιακός έχει στην άκρη τού πάγκου του τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ, με τον Αντόνιο Κορδόν και φυσικά τη διοίκηση του συλλόγου να τον στηρίζουν. Δεν υπάρχει θέμα προπονητή στο Λιμάνι, δηλαδή, ούτε αυτό που θα γράψουμε αφορά τη συγκυρία. Το τώρα δηλαδή.

Μια ακόμα λύση που αξίζει ο Ολυμπιακός να κρατήσει στη λίστα του από τον οργανισμό τής Ρίο Άβε, είναι εκείνη του προπονητή της Λουίς Φρέιρε. Είναι μόλις 38 ετών, βρίσκεται στην ομάδα από το καλοκαίρι του 2021 (με συμβόλαιο μέχρι το 2025) και έχει κάνει εξαιρετική δουλειά στο κλαμπ. Ανεξάρτητα από τη χαμηλή βαθμολογική θέση που βρίσκεται τώρα η ομάδα.

Παίζει κυρίως με 3-4-3 (σε αυτό τον βοηθούν και οι Κοστίνια και Φάμπιο Ρονάλντο που παίζουν ως μπακ χαφ) και η περίπτωσή του έχει κυκλωθεί από τις μεγάλες ομάδες της Πορτογαλίας. Είναι νέος, φέρελπις, και θα μπορούσε στο μέλλον να αποτελέσει μια πρώτης τάξης λύση αν έχει την ίδια πρόοδο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Στόπερ ηγέτης για τον Ολυμπιακό - Ποιότητα για το ελληνικό πρωτάθλημα - Ταιριάζει με Ρέτσο στην 11άδα"

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags