Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Προχωρημένες επαφές με ελληνική ομάδα ο Σακό - Ταξίδι Παπαδημητρίου με δύο ονόματα στόπερ για ΠΑΟ!
Ποδόσφαιρο
| 2023-11-19 23:38:00

Προχωρημένες επαφές με ελληνική ομάδα ο Σακό - Ταξίδι Παπαδημητρίου με δύο ονόματα στόπερ για ΠΑΟ!

Οι Μιχείες
Προχωρημένες επαφές με ελληνική ομάδα ο Σακό - Ταξίδι Παπαδημητρίου με δύο ονόματα στόπερ για ΠΑΟ!

Γιατί ο αποκλεισμός στο Europa είναι αποτυχία για το Τριφύλλι; Ο Ευάγγελος Μίχος γράφει για τον πρώην στόπερ της Λίβερπουλ που είναι πολύ πιθανό να παίζει από τον Ιανουάριο και μετά στην Ελλάδα αλλά και για τον πρώην της Νότιγχαμ του Βαγγέλη Μαρινάκη και της Χαλ του Ατζούν Ιλιτζαλί που "ακούστηκε" για τους Πράσινους.
 

ΜΑΜΑΝΤΟΥ ΣΑΚΧΟ: Η πληροφορία μας ήρθε από γκαραντί πηγή μας στη Γαλλία και θέλει τον πρωην "Λιβερπούλιανς" να... φλερτάρει με το ελληνικό πρωτάθλημα ενόψει Ιανουαρίου. Μιλάμε για τον 33χρονο, πλέον, Γάλλο  -αν και Σενεγαλέζος- αριστεροπόδαρο στόπερ, που στις 2 Νοεμβρίου έμεινε ελεύθερος από την Μονπελιέ,  στην οποία δεν υπολογιζόταν και είχε καταγράψει μόλις μία συμμετοχή στην τρέχουσα Ligue 1. O 29 φορές διεθνής με την Γαλλία στόπερ, που έχει σημερινή χρηματιστηριακή αξία μόλις 1,5 εκατομμύριο ευρώ -όταν πριν από 10 χρόνια έκανε limit up στα 19 εκατομμύρια ευρώ - συζητάει με ομάδα της Superleague με τις επαφές να έχουν προχωρήσει!! Δεν διέρρευσε το όνομα της ελληνικής ομάδας (προφανώς για ευνόητους λόγους) αλλά... Και το κασέ του όπως και το βιογραφικό του δεν είναι για μεσαία ομάδα της Superleague. Μιλάμε για παίκτη πού για μία τετραετία ήταν στην Λίβερπουλ, η οποία τον αγόρασε 19 εκατομμύρια από την Παρί και τον πούλησε, τον Αύγουστο του 2017, με 29 εκατομμύρια στην Κρίσταλ Πάλας κι ενώ διετέλεσε για 11 χρόνια στέλεχος της Εθνικής Γαλλίας. Για το Σακχό συνολικά  στην καριέρα του έχουνε πληρωθεί σε Transfer fee 50.300.000!!

ΡΕΝ/ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ: Οι δύο αντίπαλοι του Παναθηναϊκού στο Europa League παραπαίουν στα πρωταθλήματα τους, φτάνοντας συνολικά τους πέντε προπονητές μέχρι (τώρα 2 και 3 αντίστοιχα). Η ισπανική ομάδα πριν από λίγες ημέρες προσέλαβε τον τρίτο της προπονητή μέχρι τώρα στη σεζόν, το πολύ γνωστό μας αλλά γνωστό και στον Παναθηναϊκό Μαρθελίνιο! Είναι ο προπονητής που είχε ρίξει χυλόπιτα στον Ολυμπιακό πριν πάει στην επιλογή του Μαρτίνεθ αλλά και ο προπονητής που ουσιαστικά απολύθηκε από τη Μαρσέιγ λόγω του αποκλεισμού της από τον Παναθηναϊκό. Και πώς τα φέρνει η ζωή αλλά και η μπάλα, που ο Μαρθελίνιο θα  αντιμετωπίσει ξανά το τριφύλλι, αυτή τη φορά ως προπονητής της Βιγιαρεάλ και θα πρέπει να κερδίσει τον Γιοβάνοβιτς για να προκριθεί από τον όμιλο!

Τα χαΐρια της Βιγιαρεάλ ακολουθεί και η Ρέν, που πήγε και αυτή σε αλλαγή προπονητή αφού αντικατέστησε τον Μπρούνο Ζενεσιό με τον Τζούλιαν Στέφαν. Σε αντίθεση πάντως με τον Μαρθελίνιο, ο Ζενεσιό θα παρακαλούσε να είχε συνέχεια αντίπαλο τον Παναθηναϊκό. Και αυτό αφού στα οκτώ τελευταία παιχνίδια της Ρέν οι μοναδικές δύο νίκες της ήταν κόντρα στο τριφύλλι, σε Αθήνα και Βρετάνη ( και με δέκα). Μάλιστα στο Σαμπιονά έχει να κερδίσει από την 1η Οκτώβρη ενώ η εντός έδρας ήττα της από την Λιόν πού είναι ουραγός έφερε και την απόλυση του Ζενεσιό. Μιλάμε για μία ομάδα πού είναι βαθμολογικά στη 13η θέση και μόλις στο συν τρία από την 17η και προτελευταία Κλερμόν, που έχει όμως και έναν αγώνα λιγότερο. Στο ίδιο βαθμολογικό μήκος κύματος εκπέμπει και η Βιγιαρεάλ στη La Liga. Και αυτή έχει 12 βαθμούς, είναι στη 14η θέση της βαθμολογίας και στο συν πέντε από την 18η Θέλτα.

Στο Δια Ταύτα: με αντιπάλους άκρως προβληματικούς, οι οποίοι αναγνωρισμένα βρίσκονται στη χειρότερη κατάσταση των τελευταίων χρόνων, δηλαδή Villarreal και Rennais, ο πιθανός αποκλεισμός του Παναθηναϊκού από τη συνέχεια του Europa League περισσότερο θα είναι και θα θεωρηθεί Αποτυχία παρά κάτι το φυσιολογικό επειδή βρισκόταν σε όμιλο μαζί με τις Βιγιαρεάλ και Ρέν!!! Γιατί και οι δύο αυτές ομάδες είναι σε σημαντική κρίση, κάτι που ο Γιοβάνοβιτς με τους παίκτες του δεν εκμεταλλεύτηκαν στα δύο ματς, γνωρίζοντας ισάριθμες ήττες με 2-5 σκορ συνολικά. Το ότι οι πράσινοι σε αυτή τη διπλή ελληνογαλλική μονομαχία δεν πήραν ούτε... μισό βαθμό, κόντρα μάλιστα σε μία Ρέν που ήταν... άρρωστη λέει πολλά κι αν μη τι άλλο θα πρέπει να προβληματίσει το Γιοβάνοβιτς και τους παίκτες του

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ/ΣΤΟΠΕΡ: Το καινούργιο στοιχείο σχετικά με την αναζήτηση των πράσινων στην... δεξαμενή των κεντρικών αμυντικών, μας ήρθε από την ελληνική πιάτσα agents, σύμφωνα με την οποία δεν ψάχνει για βασικό αλλά για παίκτη που θα προορίζεται για το βασικό rotation. Αυτό σε ελεύθερη μετάφραση μπορεί να ερμηνευτεί είτε ότι ο Παναθηναϊκός πάει για δανεικό με ή χωρίς οψιόν αγοράς. Είτε πάει για στόπερ που η ομάδα του θέλει να απαλλαγεί από αυτόν στην ερχόμενη χειμερινή μεταγραφική περίοδο... Στην Πορτογαλία βρισκόταν τις προηγούμενες μέρες ο τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού Γιάννης Παπαδημητρίου και ίσως αυτό να έπαιξε ρόλο στις φήμες που κυκλοφόρησαν εκεί. Συγκεκριμένα στη μανατζερική πιάτσα της Λισαβόνας για δύο ονόματα, με τα οποία πάντως η στήλη θα κρατήσει μία και δύο... πισινές, όντας πολύ επιφυλακτική . Ο ένας είναι ότι ο Τσιντόζι Αβαζίεμ, ο διεθνής υψηλόσωμος Νιγηριανός στόπερ της Boavista,  όποιος μέχρι τώρα έχει καταγράψει δεκατρία 90 λεπτά. Για όσους ξέχασαν τον Νιγηριανό με το περίεργο επώνυμο και τα 3,5 εκατομμύρια σημερινή χρηματιστηριακή αξία, να τους θυμίσω πώς το περασμένο καλοκαίρι έπαιξε δυνατά και έφτασε αρκετά κοντά στη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό αλλά στο τέλος προτιμήθηκε ο Πάλμερ Μπράουν. Τώρα στην Πορτογαλία λένε πάλι πως ο Αβαζίεμ απασχολεί ξανά τον Παναθηναϊκό... Ο άλλος είναι Πορτογάλος που παίζει όμως στη Βραζιλία και συγκεκριμένα στη Fortaleza, όπου μετακόμισε τον περασμένο Ιούλιο και υπέγραψε ως το 2026. Ο λόγος για τον Τομπίας Φιγκουειρέδο,  με το ενάμισι εκατομμύριο ευρώ σημερινή χρηματιστηριακή αξία, πού για τέσσερα χρόνια ήτανε στη Νότιγχαμ του Βαγγέλη Μαρινάκη (κάποια στιγμή είχε παίξει και για τον Ολυμπιακό !!) ενώ πέρυσι έκανε 22 συμμετοχές στην Τσάμπιονσιπ με τη Χαλ του... Ατζούν!! Ο Πορτογάλος στόπερ έχει μόλις τέσσερις συμμετοχές με τη Φορταλέζα και ψάχνεται για την επιστροφή του άμεσα στην Ευρώπη ακόμη και ως δανεικός. Κάπου εδώ μπαίνει και ο Παναθηναϊκός σύμφωνα με την πορτογαλική πιάτσα


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ήρθα στον ΠΑΟ για το πρωτάθλημα και τη φανέλα - Είπα όχι στα περισσότερα χρήματα του Ολυμπιακού"! (Vid)'

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags