Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Ιβάν Γιοβάνοβιτς: "Βέτο" Γιοβάνοβιτς για Μπερνάρ - "Τον θέλουν, αλλά χωρίς να πληρώσουν τον ΠΑΟ - Καλύτερος του Σκάρπα"!
Ποδόσφαιρο
| 2023-11-26 13:14:00

"Βέτο" Γιοβάνοβιτς για Μπερνάρ - "Τον θέλουν, αλλά χωρίς να πληρώσουν τον ΠΑΟ - Καλύτερος του Σκάρπα"!

του Γιώργου Κτενά
"Βέτο" Γιοβάνοβιτς για Μπερνάρ - "Τον θέλουν, αλλά χωρίς να πληρώσουν τον ΠΑΟ - Καλύτερος του Σκάρπα"!

Ο Σέρβος κυνηγάει το πρωτάθλημα και δεν θέλει να τον χάσει! Ο Βραζιλιάνος άσος κάνει... γκελ στην πατρίδα του, ωστόσο η ομάδα που τον πολιορκεί, θα πρέπει να περιμένει κάποιους μήνες ακόμα για να τον κάνει δικό της.

Ολόκληρο θέμα έχει δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα με τον Μπερνάρντ στον Παναθηναϊκό, δεδομένου ότι ο 31χρονος άσος βρίσκεται στη λίστα τής Ατλέτικο Μινέιρο για να επαναπατριστεί.

Οι Βραζιλιάνοι ψάχνουν για έναν παίκτη για να πάρει την μπαγκέτα του οργανωτή, για αυτό και πλην του Μπερνάρντ έχουν στη λίστα τους και τον Γκουστάβο Σκάρπα, του Ολυμπιακού. Ενώ έχει ενδιαφέρον να σημειώσουμε ότι η Ατλέτικο Μινέιρο είναι ομάδα που είναι καλά τα οικονομικά της - Απαραίτητη προϋπόθεση για να συνεχιστεί η κουβέντα με κλαμπ από τη Λατινική Αμερική.

Γιατί, προφανώς, δεν πρόκειται να δώσει χρήματα για να αποκτήσει τον Μπερνάρντ, από τη στιγμή που το συμβόλαιό του ολοκληρωνεται σε λίγους μήνες (το καλοκαίρι του 2024), αλλά σε κάθε περίπτωση μπορεί να "σηκώσει" το πολύ υψηλό συμβόλαιό του.

Ο διεθνής άσος είχε ανδρωθεί ποδοσφαιρικά στην Ατλέτικο Μινέιρο, πριν έρθει στην Ευρώπη για τη Σαχτάρ Ντόνετσκ, την Έβερτον και, τώρα, τον Παναθηναϊκό (με ενδιάμεση στάση στην Αλ Σαρίγια) και στα 31 του χρόνια ίσως να μην ήταν αρνητικός στην προοπτική να επαναπατριστεί. Σαφώς όχι τώρα, αφού το Τριφύλλι το έχει ξεκόψει στη βραζιλιάνικη ομάδα ότι μπορεί να τον αποκτήσει τον Γενάρη. Αλλά το καλοκαίρι δεν είναι καθόλου μακριά.

Το sportdog επικοινώνησε με τον Άκη Αχλατλή, δημοσιογράφο που γνωρίζει άριστα το ποδόσφαιρο στη Βραζιλία, προκειμένου να σχολιάσει το ρεπορτάζ και να το εμπλουτίσει με νέες πληροφορίες.

"Ευκολα στην Ατλέτικο ο Μπερνάρντ - Δεν θα δώσουν λεφτά στον Παναθηναϊκό - Πρόκριση και χωρίς αυτόν"

"Είναι λογικό το ενδιαφέρον τής Ατλέτικο Μινέιρο, ψάχνουν για παίκτη που θα έχει οργανωτικά χαρακτηριστικά. Δεν έχει η Ατλέτικο τέτοιον παίκτη τώρα. Για αυτό είχε ακουστεί και το όνομα του Σκάρπα", ανέφερε αρχικά ο καλός συνάδελφος και στη συνέχεια πρόσθεσε αν είναι εύκολο η συγκεκριμένη ομάδα να "ψήσει" τον Μπερναρντ για να βάλει τη φανέλα της: "Για την Ατλέτικο είναι εύκολο γιατί ο Μπερνάρντ είναι δικό της παιδί. Οικονομικά άλλωστε είναι πολύ καλά, μπορεί να ξοδέψει χρήματα."

Θα μπορούσαν να δελεάσουν τον Παναθηναϊκό με κάποιο ποσό τον Γενάρη, αν και το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται το προσεχές καλοκαιρι;

"Όχι, δε νομίζω να δώσουν τέτοια λεφτα. Αν δούμε το βραζιλιάνικο καλεντάρι, από Μάη και μετά είναι το δύσκολο πρόγραμμα. Άλλωστε είναι πολύ συχνό φαινόμενο να περιμένουν παίκτες. Στις 20 Γενάρη αρχίζει το Πολιτειακό πρωτάθλημα στο Μινεϊρο. Στο Κόπα Λιμπερταδόρες που είναι Απρίλιο-Μάιο οι όμιλοι, μπορεί να προκριθεί και χωρίς τον Μπερνάρντ. Οπότε μπορεί να τον πάρει με τη λήξη του συμβολαίου στον Παναθηναϊκό. Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο είναι τα κρίσιμα ματς στο Κόπα Λιμπερταδόρες".

"Για αυτό θέλει τον Μπερνάρντ η Ατλέτικο Μινέιρο - Πολύ καλύτερος παίκτης ο Σκάρπα - Δεν τον αφήνει να φύγει ο Γιοβάνοβιτς"

Έχει δείξει ενδιαφέρον άλλη ομάδα από τη Βραζιλία;

"Οι μεγάλες ομάδα είναι καλυμμένες στο οργανωτικό σκέλος. Έχει 6άρια και 8άρια, αλλά δεν έχει 10άρι η Ατλέτικο. Για αυτό τον θέλει".

Σε σχέση με τον Σκάρπα για τον οποίο επίσης έχει δείξει ενδιαφέρον;

"Ο Σκάρπα είναι πολύ καλύτερος παίκτης, κάνει πιο πολλές δουλειές, έχει πιο πλούσιο ποδοσφαιρικό οπλοστάσιο. Αλλά δεν ξέρω αν τον χρειάζεται η Ατλέτικο για αυτό που παίζει. Αν ψάχνουν πραγματικά για παίκτη που θα παίξει πίσω από τους επιθετικούς, θα πάνε στον Μπερνάρντ. Ο Σκάρπα δεν είναι τόσο "10", θα πάει και δεξιά και αριστερά. Ο Μπερνάρντ έφυγε το 2013-14 και έπαιζε αριστερό εξτρέμ, με ιλιγγιώδη ταχύτητα στο παιχνίδι του. Τώρα βλέπουμε έναν παίκτη που δεν έχει σχέση με εκείνον της Ατλέτικο".

Πιστεύεις ότι ο Παναθηναϊκός μπορεί να αφήσει τον Μπερνάρντ να αποχωρήσει τον Γενάρη, για να εξοικονομήσει το συμβόλαιό του για παράδειγμα;

"Θα τον κρατήσει, λύνει τα χέρια του Γιοβάνοβιτς γιατί φέρνει βαθμούς. Ο Γιοβάνοβιτς πηγαίνει για τίτλο και δεν θα τον αφήσει να φύγει".

***ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συμφώνησε αλλά δεν πήγε ΠΑΟΚ, τον θέλει για Γενάρη ο ΠΑΟ - "Όχι" σε πρόταση 1.2 εκατ. - "Θυμίζει... Σισέ"!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags