Facebook Pixel Ολυμπιακός - Κάρλος Καρβαλιάλ: "Καταδικασμένος" να πετύχει στην Ελλάδα ο Καρβαλιάλ - Άχαστο... σερί Μαρινάκη που ξεκίνησε με Βαλβέρδε!
Ποδόσφαιρο
| 2023-12-06 10:00:00

"Καταδικασμένος" να πετύχει στην Ελλάδα ο Καρβαλιάλ - Άχαστο... σερί Μαρινάκη που ξεκίνησε με Βαλβέρδε!

Οι Μιχείες

Μπορούν ΠΑΟ, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ να χαλάσουν την παράδοση; Η στροφή στο πορτογαλικό μοντέλο δεν ήταν τυχαία για τους Πειραιώτες και δεν έγινε πρώτη φορά. Τι συμβαίνει όμως τα τελευταία 11 χρόνια πριν και μετά την πρόσληψη Πορτογάλου προπονητή;

Ο Ευάγγελος Μίχος προσεγγίζει  απο ένα άλλο πρίσμα την συνεργασία του Ολυμπιακού με τον Κάρλος Καρβαλιάλ, που δείχνει γιατί είναι... καταδικασμένος να πετύχει στο ελληνικό πρωτάθλημα αλλά και εξηγεί εν μέρει γιατί ο Βαγγέλης  Μαρινάκης πήγε σε Πορτογάλο προπονητή, παίζοντας ένα απο τα... κλασικά χαρτιά του!!!

ΠΟΡΤΟΓΑΛΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Έχει γίνει συνήθεια στον Μαρινάκη να αλλάζει στον Ολυμπιακό Ισπανό προπονητή με Πορτογάλο και το αντίστροφο. Είναι όντως τρομερή η... ευλάβεια  και η επανάληψη με το οποίο γίνεται τα τελευταία 11 χρόνια!!

Το έκανε πρώτη  φορά το καλοκαίρι του 2012, φέρνοντας τον Λεονάρντο Ζαρντίμ στην θέση του σπουδαίου Ερνέστο Βαλβέρδε. Έφυγε τον Γενάρη του 2013 έχοντας τον Ολυμπιακό πρώτο, αήττητο στο +10 και στους 32 του Europa League ως τρίτη του Champions League, επειδή οι "ερυθρόλευκοι" δεν πρόσφεραν θέαμα. Όχι πως χαλάστηκε κάποια από τις δυο πλευρές αφού ο Μέντες έστειλε τον Ζαρντίμ στη Μονακό ( τότε "δικό του μαγαζί") ενώ ο Ολυμπιακός πήρε το πρωτάθλημα με τον Μίτσελ.

Τον Ισπανό απέλυσε ο Μαρινάκης τον Γενάρη του 2015,αμέσως μετά τις γιορτές, γιατί όπως και τώρα με τον Μαρτίνεθ, έβλεπε πως μαζί του θα έχανε το πρωτάθλημα! Στην θέση του ήρθε ο Πορτογάλος Βίτορ Περέιρα , ανέλαβε τον Ολυμπιακό στο -1 από τον ΠΑΟΚ και κατέκτησε περίπατο το πρωτάθλημα, κάνοντας  νταμπλ αλλά αποχώρησε το καλοκαίρι μετά από δική του επιθυμία.

 Ο Πορτογάλος Πάουλο Μπέντο κλήθηκε τον Αύγουστο του 2016 να αντικαταστήσει τον Ισπανό Βίκτορ, που το ίδιο καλοκαίρι είχε αντικαταστήσει τον Πρωταθλητή Μάρκο Σίλβα (ο πιο ταλαντούχος και χαρισματικός Πορτογάλος τεχνικός που κάθισε στον ερυθρόλευκό πάγκο, παίρνοντας τον τίτλο με 28 νίκες, 1 ήττα, 1 ισοπαλία σε 30 ματς, στο Champions League μάζεψε 9 βαθμούς με διπλό στην Άρσεναλ και στο Europa League αποκλείστηκε στην παράταση από την Αντερλεχτ). Τελικά ο Μπέντο δεν έβγαλε την σεζόν αφού απολύθηκε Φεβρουάριο του 2017 αλλά πρόλαβε να ... αναδείξει τους Ρέτσο, Μανθάτη, Ανδρούτσο ενώ άφησε την ομάδα στο + 7 από τον ΠΑΟΚ, στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλαδας αλλά και στους 16 του Eurooa League. 

Ο Πέδρο Μαρτίνς που ήρθε Απρίλιο του 2018 στον Ολυμπιακό και έκλεισε 4ετία στον πάγκο του σπάζοντας κάθε ρεκόρ και περνώντας στην ιστορία του συλλόγου απολύθηκε το περσινό καλοκαίρι για να πάρει την θέση του ο νεαρός Ισπανός Κορμπεράν! Και από σήμερα Τρίτη ξεκινάει η  εποχή Κάρλος Καρβαλιάλ, που έγινε ο 6ος Πορτογάλος προπονητής στον Ολυμπιακό επί Μαρινάκη και τι πιο ... κλασικό πήρε την θέση Ισπανού (Μαρτίνεθ). 

Στο δια ταύτα : το σημαντικότερο, όπως αποδεικνύεται από τα παραπάνω, ΟΛΟΙ, ΜΑ ΟΛΟΙ, οι Πορτογάλοι προπονητές πετυχαίνουν στον Ολυμπιακό!!!! Ο Κάρλος Καρβαλιάλ άραγε θα συνεχίσει αυτή την συγκλονιστική παράδοση των Πορτογάλων κόουτς στους " ερυθρόλευκους" ή θα γίνει η εξαίρεση; Μην ξεχνάμε βέβαια πως αυτη την φορά,για πρώτη φορα μάλιστα στο πρωτάθλημα, και οι 3 αντίπαλοι του Ολυμπιακού έχουν ισχυρά γκρούπ παικτών, δυνατές ομάδες και καλούς προπονητές 3ετιας ή 2ετίας!!! Προβλέπεται ,λοιπόν, μεγάλη μάχη!!!

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στην έξοδο και δύο παίκτες μαζί με Μαρτίνεθ - Η μεγαλύτερη αδικία στην άμυνα - Ανατροπή με Ελ Αραμπί!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags