Στο γραφείο του Φατίχ Τερίμ κυριαρχεί μια τεράστια βιβλιοθήκη στην οποία, ανάμεσα σε διάφορα τρόπαια, φωτογραφίες βρίσκονται δύο αντίγραφα της πρώτης αυτοβιογραφίας του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον.

«Είναι ένας από τους πιο σημαντικούς προπονητές. Φυσικά και επηρεάστηκα από το προπονητικό και διοικητικό του στυλ, λόγω όλων όσων έχει πετύχει», ανέφερε ο Τερίμ.

«Αφού πάρεις έναν τίτλο, είναι πολύ πιο δύσκολο. Κάθε μέρα που δουλεύεις σε ένα μεγάλο κλαμπ, γίνεται πιο δύσκολο. Δεν πρέπει να χάνεις κανένα παιχνίδι, πρέπει πάντα να βελτιώνεσαι: είναι πολύ πιο δύσκολο να διατηρήσεις την επιτυχία. Γιατί δεν μπορείς να κάνεις τα ίδια πράγματα: πρέπει να αλλάξεις τα πράγματα», είχε πει ο Τούρκος σε παλιά συνέντεντευξη του.

Μάλιστα, ο Τερίμ είχε ευκαιρίες να πάει στην Αγγλία, όταν ο Μπόμπι Ρόμπσον έφυγε από τη Νιούκαστλ, σύστησε τον Τερίμ. Άλλοι σύλλογοι τον πλησίασαν, αλλά τίποτα δεν είχε αποτέλεσμα. Την εποχή που τελείωνε η ​​σύντομη βασιλεία του Λουίς Φελίπε Σκολάρι στην Τσέλσι , συνδέθηκε έντονα μαζί της.